lauantai 16. helmikuuta 2013

Kaktun seurassa

Eilen suuntasin auton nokan kohti Vantaata Kaktua moikkaamaan pitkän tauon jälkeen. Kävin kuitenkin ensiksi tallilla kasin jälkeen moikkaamassa Ramin, laitoin ruuat valmiiksi ja viskasin karvakorvan ulos jonka jälkeen suuntasin kotiin. Suihkun kautta, itsensä ehostaminen ihmisen näköiseksi jonka jälkeen ajelin hierontaan. Eipä tarvinut kauankaan odotella kun pääsin sisälle, ensiksi lämpöpaketti n. 10 minuuttia jonka jälkeen itse hieronta. Tällä kertaa painotettiin enemmän niskaan mikä on yksi ongelma kohta. Hierojan kanssa puhuttiin vielä ennen lähtöä, että voisi olla ihan hyvä idea jos kävisin ainakin kerran kuussa etten pääse ihan jumiin.

Hengailin hetken kotona jonka jälkeen ajelin Kaktulle kahdeksi ja suunnattiinkin lähes heti Futuraa moikkaamaan ja tietty Fluffy seuranamme. Tallille päästyämme haimme Futuran, laittelimme kuntoon jonka jälkeen kentälle. Kaktu ratsasteli ekana, räpsin kuvia ja otin videota ja pääsin itsekin vähän kokeilemaan miltä Futura tuntuu. Ensiksi piti vain päästä Futuran selkään ja lopultakin sain itseni kammettua ylös. Tunnustelin Futuraa aluksi käynnissä, sitten ravissa vähän molempiin suuntiin ja lopuksi laukassa. Tykkäsin edelleen Futurasta kovasti vaikka en osannutkaan ruunalla mennä ;) Ratsastelun jälkeen vietiin Futura ulos ja lähdettiin syömään. Lopuksi räpsimäni kuvat koneelle jonka jälkeen suunnistin kotia kohti.



Tänään kapusin pienen höhöttelevän Ramin selkään ilman satulaa. Tallille menin kahden aikoihin, laittelin Ramin rauhassa kuntoon jonka jälkeen menin kentälle toisen yksityisen kanssa. Rami oli oikein miellyttävä ratsastaa alusta alkaen. Todella herkkä, pehmeä suustaan, kulki todella hyvässä työskentelymuodossa oikein lyhyellä kaulalla ja muutenkin sanoisinko täydellinen? Aluksi käveltiin 15 minuuttia pitkin ohjin, tehtiin 10 minuuttia lyhyin ohjin töitä mm. pysähdyksiä, ympyröitä, väistöjä jonka jälkeen vähän ravia ja opin istumaan harjoitusravissa! Ei siinä ole mennyt kuin 5 vuotta :D Rami oli oikein kiva jopa ravissa, jaksoi kuunnella mitä pyysin eikä kaahaillut joka suuntaan. Hyvän ravipätkän jälkeen otin aina käyntiin ja kehuin paljon ja kun toiseen suuntaankin ravailut onnistuivat otin takaisin käyntiin ja tehtiin vielä vähän töitä käynnissä jonka jälkeen pitkät ohjat ja n. 15 minuutin loppukäynnit. Ramikin oli tyytyväisen oloinen ja koko ratsastuksen ajan muutenkin harvinaisen rauhallinen, ei turhia hötkyillyt kertaakaan mitä nyt kerran pelästyi kun sain tekstiviestin. Jos sitä saisi innon ja alkaisi menemään enemmän ilman satulaa? Kyllä tuollaisessa pyöreässä selässä kelpaa istuskella.

Ratsastelujen jälkeen ihan perus hoitotoimenpiteet, harjailut, jalkojen tarkastelut, loimi päälle ja karsinaan mutustelemaan pellavaa ja juomaan melassivettä. Puuhailin sillä välillä tallissa kaikkea muuta eli laitoin Ramin ilta- ja aamuruuat valmiiksi, kaadoin uuden ruokasäkin omaan lootaansa, pyyhkäisin vähän suitsia puhtaammaksi ja muuta perus hommaa mitä teen joka kerta tallilla ollessani. Huomenna olisi tarkoitus kokeilla vähän hiihtoratsastusta med Rami katsotaan miten käy.

3 kommenttia:

  1. Jee, kiva kun kävit :) Voin kyllä kuvitella, että Ramilla on varmaan tosi ihana selkä istua!

    VastaaPoista
  2. http://jonnanelamaa.blogspot.fi/2013/02/blogien-karsintaa-ja-suosikkini.html

    Pääsit mun Top 10 listan sijalle 3! :)

    VastaaPoista
  3. Kaktu oli kiva käydä! Pitäs kyl vähä parantaa tapoja ja yrittää tavata vähä useemmin :/ ettei tuu tämmösiä noin puolen vuoden taukoja? :D
    Jonna ohhoh! :D

    VastaaPoista