perjantai 15. maaliskuuta 2013

aikamoista vuoristorataa

Eilisen jälkeen ollaan eletty varpaillaan ja huoli on suuri Ramista. Kävin eilen vielä kaksi kertaa aamun jälkeen tallilla mittaamassa lämpöä ja tarkkailemassa turvotusta. Eilen viimeinen käynti tallille tehtiin vähän ennen yhtätoista ja puoli kaksitoista lähdettiin kotiin jonka jälkeen melkein heti nukkumaan. Meinasin saada slaakin kun mittasin Ramin lämpöä ja mittari näytti 39,9 astetta! Mittasin uudestaan, 37,5 ja vielä uudestaan niin 39,4. Mittarin vaihto auttoi ja lukemat näyttivät normaalia.

Aamulla heräsin kuudelta ja tallille lähdin ennen seitsemää. Rami oli suhteellisen pirtsakka, hörisi kun saavuin ja ensiksi halipulaa piti vähän helpottaa. Paukamat olivat pääosin jo kadonneet ja silmät olivat auenneet yön aikana lisää. Lämpö oli normaali ja lähdin hyvin mielin kotiin. Päivällä tallikaveri mittasi Ramin lämmön ja juotti kun itse selailin erilaisia syitä eiliselle töissä ollessani. Ilmoille on heitetty mm. pääntautia sekä myrkytystä (seleeni). Tämän hetkisessä ruuassa on mm. paljon seleeniä ja voihan se olla syy Ramin reagoinnille kun yrteissäkin on sekä heinässä. Päätin jo että tuo/nuo sapuska saa lähteä viskaan vaikka lantalaan ja voi olla että otan tilalle prixin sekä ehkä greenlinen. Prixi on tuttu ja turvallinen ruoka ainakin. Töiden jälkeen kurvasin tallille vauhdilla mittaamaan lämpöä ja normaalia näytti.

Haistelin ruuat läpi onko niissä jtn erikoista hajua, kävin myös purun läpi kun vinkattiin että katsasta myös se ihan varmuuden vuoksi. Ne olivat ok paitsi uusi yrttisäkki siitä lähtee paljon vahvempi haju kuin edellisestä satsista. C-vitamiinin kippasin lantalaan, E-vitamiinin annoin pois ja nyt ruuassa on vain MSM.

Ennen tallista lähtöä mittasin Ramilta lämmön ja lukemat oli sitten nousseet. Toki annoin Ramille heinää ja siinä on yksi syy, mutta samalla iski uusi huoli. Nyt Rami on ainakin juonut vettä, vähän oli heikossa eilen ja olen tarjonnut lämmintä vettä mitä juo mielellään. Käydään vielä tuossa vähän myöhemmin uudestaan tallilla mittaamassa lämpöä ja jos on noussut yli 38 niin soitetaan eläinlääkärille siinä vaiheessa.

Rami kuitenkin syö heinää mikä on hyvä, mutta jos lopettaa syömisen niin sitten on jotain pahasti vialla. On oikein seurallinen, tänään nuoli käden ja takin kun menin karsinaan ja työnsi päätä syliin. Reipas poika on kuitenkin ollut (:

1 kommentti:

  1. Nyt parantumisia poijjalle! <3 Toivotaa parasta että ei nyt kuumeilis enää ja paiskut häviis turvotuksineen kokonaan!

    VastaaPoista