sunnuntai 13. tammikuuta 2013

rampa poni


Nyt jaksan tai oikeastaan inspiroidun postaamaan tästä meitin tilanteesta paremmin muutaman kuvan kera.
Ramin tila on nyt parempi, mutta vahva epäilys että koukistajajänne on ottanut kipeää. Soitin klinikalle perjantaina ja sain ajan keskiviikoksi 8:30 mikä tarkoittaa aikaista heräämistä ja seitsemän aikaan tallille menoa. Eli joskus kuudelta pitää herätä että ehtii syömään, lämmittämään auton ja sen sellaista. Äiti lähtee mukaan ainakin ja velikin tulisi, mutta tuskin pääsee töiden takia.

Käyn joka päivä ennen töihin menoa kylmäämässä Ramin jalan joko pikapakkauksilla tai sitten kylmäsuojalla, mittaan lämmön, käärin toisen etujalan uudelleen ja kun kipeä jalka on tarpeeksi kylmätty levitän reilusti kylmäävää linimenttiä jonka jälkeen villapintelipatja ja lämpöpinteli päälle jonka käärin aika alas . Sen jälkeen kaahaan kotiin, käyn suihkussa jonka jälkeen ampaisen töihin ja olen töissä viiteen. Noin puoli kuudelta olen kotona, vaihdan vaatteet ja ampaisen tallille ja ensimmäisenä kylmään Ramin jalan, mittaan lämmön, harjaan ja seurustelen. Kotiin lähden siinä puoli kasin-kasin paikkeilla, poikkean siwan kautta ja jatkan matkaa kotiin. Ja sama rumba jatkuu. Lauantaisin joudun elämään tiukemmassa aikataulussa kun menen yhdeksään töihin ja kahdeksalta aukeaa talli ja tallilta kestää ajaa noin 25-30 minuuttia töihin paitsi tein eilen ennätyksen ja ajoin reilussa vartissa matkan. Hupsista? Pääsin töistä yhdeltä ja lähdin kahden aikaan tallille, kylmäsin Ramin jalan ja pääsin tuulettumaan maastoon tallin hevosella mikä teki hyvää! Pääosin käveltiin, vähäsen ravia ja yksi todella lyhyt rentouttava laukkapätkä. Ratsastuksen jälkeen harjailin ensin tammuskan jonka jälkeen Ramin, kylmäsin jalkaa vähän lisää ja hemmottelin ruunaa muutenkin.



Tänään nukuin kymmeneen vaikka oli tarkoitus mennä ysiltä tallille, mutta jotenkin oli niin väsynyt olo ettei jaksanut nousta. Valehtelisin jos sanoisin etten stressaa yhtään tätä tilannetta ja nyt mennään hevosen ehdoilla. Onneksi takana on mielettömän hieno tukijoukko; talliporukkaa, Ramin entiset omistajat sekä lukijat, kiitos siitä! Jos koen epävarmuutta voin soittaa Ramin entisille omistajille ja kysyä neuvoa, koska heilläkin on ollut jännevaivoja hevosten kanssa ja tietoa on huomattavasti enemmän kun itellä.
Ramilla vaihtui nyt ruoka kevyemmäksi mysliksi, saa pellavaa sekä yrttejä ja salaatin eli porkkanoita, omenoita ja lisämausteena näkkäriä. MSM litku on taas tuplakuurina ja sitä saa olla kohta ostamassa taas lisää. Eipä litran pullo kestä kovinkaan kauan kun ruuna saa desin päivässä ja pullo maksaa n. 20 euroa. Mutta ei auta ruikuttaa.

Lähden tästä tekemään työjuttuja kun vähän jäänyt aijaijai. Jos pystyn infoan keskiviikkona tuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti