keskiviikko 14. marraskuuta 2012

siedätyshoitoa

antaa tulla vaa! 2008

Rami parka traumatusoitui varmaan lopullisesti. No ei sentään! Eilen vietin vapaapäivää koiraa pestessä ja talleillessa. Aamun aloitin reippaalla lenkillä Pontuksen kanssa jonka jälkeen alkoi noin kolmen tunnin urakka. Ensimmäinen epätoivoinen urakka oli saada kasteltua koira täysin märäksi jonka jälkeen shamppoota kului kiitettävästi. Huuhtelussakin meni oma ihana aikansa ja entäs kuivaus! Kuivaamiseen käytin suunnilleen kaksi tuntia. Koirakin heittäytyi nukkumaan kun parka oli ihan väsynyt lenkistä. No mutta nyt on ainakin siisti koira.

Sitten tallia kohti! Onneksi sää suosi ja päätin ratsastaa Ramilla kentällä. Kenttää kuitenkin lanattiin joten odoteltiin hetki ja mentiin sitten kentälle vaikka traktori pyöri perälevyn kanssa kentällä. Mukana oli tallikaverin luotettava suomenhevosruuna joka vähät välitti ja itse talutin. Rami sen sijaan sai ensiksi aikamoisen halvauksen kun kone tulikin liian lähelle ja siinä oltiin välillä kahdella jalalla ja yritettiin päästä tilanteesta pois. Kuitenkin parin halvauksen jälkeen käännyttiinkin kävelemään koneen perään. Hetken Rami oli todella jännittynyt kunnes rentoutui yllättävän nopeasti eikä jäänyt siihen paniikinomaiseen tilaan vaan uskalsi luottaa ettei se traktori hyökkää kimppuun eikä sitä tarvitse pelätä vaikka se pitää hirveää meteliä ja kolinaa. Aina välillä Rami sai myös palkkioksi namia kun oli niin reipas poika. Kun kone lähti kentältä menin selkään ja Rami jatkoi tyytyväistä rentoa linjaa. Tehtiin joku 5 minuuttia töitäkin käynnissä tai voiko sitä edes työksi sanoa kun vähän kerättiin ohjia tassuihin ja vaadin siltä ihan perusjuttuja ja ku ruuna muuttui kevyeksi edestä ja kuunteli mitä pyysin niin iso kiitos ja pitkät ohjat takaisin. Ramista huomasi kuinka mielissään se oli siitä kun vähän "tehtiin" jotain. Käveltiin joku 30 minuuttia taluttelujen lisäksi ja sitten talliin.

Lisäksi menin vielä tunnille tallin hevosella lyhyellä varoitusajalla Lysti poitsulla. Ruuna oli vapaana joten mikäs siinä kyllähän sitä mielellään menee tunnille! Tunnilla ratsastettiin ihan voltteja ja ympyröitä ja yritin löytää hyvää tatsia ratsastukseen huonolla menestyksellä. Jotenkin tuntuu että kaikki opit ovat kadonneet jonnekin enkä osaa edes ratsastaa :D Lopussa ruuna oli mukava ja asettui paljon paremmin kun tunnin alussa kun kuski uskalsi vähän ratsastaakin niillä pohkeilla. 

Tänään en harmikseni ehtinyt liikuttaa kun lupasin ruokkia tallin hevoset ja muutenkin joten tyydyin rapsuttelemaan Ramia ja hemmottelemaan ruunaa joka oli kyllä ihmeissään että hei miksei mennäkään lenkille? Oli kovasti tulossa karsinasta ulos ja hörisi jatkuvasti kun liikuin tallissa. No jos huomenna ehtisi liikuttamaan. Huomenna tulee palkkakin joten ajattelin ostaa kokeiluksi Horse Powerin Joint lotionia jalkoihin. Lisäksi pitäisi ostaa ne uudet suojat Ramille joita olen jo himoinnut kauan ja viime viikolla kun hipelöin niitä lisää niin kyllä se oli siinä että nämä suojat haluan! Jos ne sitten kestäisivätkin kauan. Hope so..

Mutta erikoispostausta varten joitakin ideoita olisiko? Vai keksinkö omasta pienestä päästäni jotain todella tylsää 90 lukijan kunniaksi ? :D Pari haastessa pitäisi vielä tehdä mutta jokunen idea jos tulee niin sitten kirjoittelen siitä.


3 kommenttia:

  1. jos idea pulaa on niin tuolta meijän blogista voi sivujen kohdalta katsoa noita "tulevia erikoispostauksia", joita pitäisi joskus itekkin toteuttaa :D
    http://obelixnitpicker.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kerrot sitten jos ostat tuota joint lotionia että onko siitä mitää hyötyy! :p

    VastaaPoista
  3. Sara kiitos pitääki käydä kurkkaamassa.
    Pinja suosittelen nyt jo!

    VastaaPoista