sunnuntai 18. marraskuuta 2012

ensimmäiset raviaskeleet ja shoppailua

Aktiivisuus on edelleen plus kymppi, mutta ei anneta sen pilata päivää. Kuitenkin Ramilla olen ratsastanut nyt taas pari kertaa, yksi talutuspäivä sekä yksi täysin vapaa päivä vai kenties kaksi. Rami on ollut super ihana joka kerta ja tänään ruuna oli ihan parhaimmillaan (:

Torstaina ratsastin Ramilla kentällä, hetki töitä muuten pääosin pitkin ohjin kävelyä. Rami oli ihan mukava ja kuunteli hyvin mitä pyysin. Hoidin jalat ihan normaalisti, ruokin ym. mutta kotiin meninkin itkien. Eipä ole sitäkään tullut koskaan koettua! Tallille olen mennyt itkien parikin kertaa, mutta se että lähden itkien on enemmänkin huolestuttavaa. Ei siitä sen enempää :/ 

Perjantaina  kiinnostus oli täysi nolla kun käännyin tallitielle. Matkaan lähdin ihan fiiliksissä, mutta ne tulivat kovaa alas ja meinasin kääntyä kotiin ihan suosiolla huulta järsien, mutta menin tallille. Onneksi Rami piristää päivää kummasti ♥. Kävin pelkästään taluttelemassa Ramia kentällä, venyteltiin ja hemmoteltiin pientä karvakorvaa. 

Lauantaina kävin töiden jälkeen shoppailemassa! Hih hih yllättävää. Torstaina olin kylläkin ostanut Ramille uuden vyön, horzen nahkaisen 125 cm pitkän. Jatkoin sitten ostoslinjaa mm. Back On Track 30x40 pintelipatjoilla (kahdet) sekä ihanat uudet suojat! Sekä kaksi rehusäkkiä; uutta rehua mitä alan syöttämään sekä yrttisekoituksen. Ah vihdoinkin! Kävin viskaamassa uuden säkin tallille ja jatkoin siitä lähes suoraan navetalle tekemään iltaa sekä hoitamaan hevosen. Illalla vielä värjättiin siskon hiukset.

Tänään ratsastin Ramilla kentällä n. tunnin verta ja otettiin ensimmäiset raviaskeleet! Aluksi vähän pyöriteltiin käynnissä ekat n. 20 minuuttia, hiukan ravia ja sitten taas n. 30-40 min käyntiä. Huomaa kyllä kuinka iso merkitys piikityksellä oli; ravissa oikeasti astuu alle toisellakin jalalla sekä ravi heittää ihan järkyttävän paljon ylöspäin vaikka pyytäisi eteenpäin. Kaverikin kävi selässä ja otti vähän ravia ja kyllä se ravi on oikeasti muuttunut. Ravailun jälkeen Rami muuttui todella kevyeksi edestä, kantoi itsensä ihan mukavassa korkeammassakin muodossa . Todellakin vino tällä hetkellä joten suoristeltiin vähän ja kun Rami oli niin super niin sai sitten pitkät ohjat ja piitkät loppukäynnit. Ratsastuksen jälkeen hoidin jalat Joint Lotionilla, lämppärit koipiin ja pellava kuppiin. Ja oon todella tyytyväinen tuohon joint lotioniin ainakin Ramilla huomasi oliko se perjantaina suuren eron takajaloissa. Nestettä ei ollut mikä on kiusannut jo pidemmän aikaa taas meitä. Suosittelen!   

Sitten ostoksiin. 


Horzen elastinen nahkavyö. Oikeastaan en tykkää kummemmin horzen tavarasta, mutta tämä hyppäsi silmään ja olihan se pakko ostaa. Nahka on kivan tuntuista ja muutenkin sopii meidän "tyyliin". Tykkään.


Tykkään kaikista BOT tuotteista liikaa ja ajattelin panostaa näihin joten tulihan ostettua. n. 36 € / kpl. En ole vielä kokeillut, mutta kyllä nämä tulevat meille käyttöön.


Todella pitkään himoitsemani suojat tättärää! Kaikessa komeudessaan ovat siinä. Etualalla ovat takasuojat ja takana sitten etusuojat. Etujalansuojat maksoivat 79 euroa ja takajalan 69 euroa miinus 10 % alennus kummastakin. Testasin tänään Ramille ja hyvin istuivat. 


Takajalan suojissa on koko matkalta geeli sekä jänteen kohdalla "kohoumat" tukemaan jännettä sekä vaimentamaan iskuja. Mieluinen yllätys kun olin katsonut vain etujalan suojia enkä ollenkaan takajalan. 


Etujaloissa on sitten suunnilleen jänteen alueella suurimmaksi osaksi myös geeliä sekä nuo kohoumat. Suojissa on tarrat joten geelijutut saa helposti pois ja pesuun. Muu osa on ihan neopreenia

2 kommenttia:

  1. Kivat suojat! :o Mieki oon niin rakastunu BOT tuotteisiin, tahtosin ne tallisuojat ja pintelipatjat viellä ton selänlämmittimen lisäks sekä itelleni sen selkävyön ku on ollu ton selänkans pientä ongelmaa eikä fysioterapiakaa oo auttanu. Kuha rikastun ni sit! :P

    VastaaPoista
  2. Noi suojat nams <3 BOT tuotteet on kyllä niin hyviä et kyllä niistä jo mielellään maksaaki. Selänlämmitin on meilt löytyny jo jonku 3 vuotta ja aivan ihana. Jossaki vaiheessa pitäis ostaa kinnersuojat kaverilta :') kyl sä viel rikastut joku päivä :D usko vaa!

    VastaaPoista