sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Klinikka, klippaus ja kuvia

Hellurei! Laiska ihminen ei saa aikaiseksi kivuta yläkertaan työpäivän päätteeksi kun on käynyt vielä tallilla ja kulutan näin viikonloppuna aikaa tähänkin hommaan. Meillä ei ole tapahtunut sen ihmeempää, maanantaina käytiin klinikalla, keskiviikkona klippasin ja eilen ratsastin ensimmäistä kertaa Ramilla kuukauteen!

Maanantaina meillä oli aika Hyvinkään hevossairaalalle 10.30 piikittämään oikea jalka (takapolvi ja kinnernivel). Eläinlääkäri tutki Ramin jalat, juoksutettiin vähän ympyrällä ja hän katsoi myös kolaroidun jalan. Se jalka on ok, ei aristanut yhtään ja kaikki oli kondiksessa mutta tätä piikitettyä jalkaa vähän arkoi ja jalka piikitettiin. Katsoi myös että ompa Ramilla taas tuo toinen takajalka turvoksissa ja kerroinkin sitten että nyt kun kelit ovat näin huonot niin reagoi ja kerroin miten hoidan jalkaa niin sanoi että olet hoitanut aivan oikein. Juttelimme myös klinikalla erään todella mukavan naisen kanssa joka tykästyi Ramiin kuinka rauhallinen kaveri onkaan ja yllättyi kun kerroimme Ramin olevan lämppäri. Kotiin lähtiessä poikkesimme agrimarketissa ostamassa Ramille "enkkuviltin" ei kuitenkaan aito vaan missä on 70 % villaa, putsit sekä heijastinsuojat. Takajalkaan kun ei voinut laittaa kuljetussuojaa niin ostimme putsit sen takia ja nämä heijastinsuojat että saadaan sitä jalkaa edes vähän suojattua. Kotiin päästessä Rami jäi loppupäiväksi sisälle lepäämään.
Kävin kotona ja lähdin takaisin tallille ratsastamaan tallin hevosella Lystillä. Lysti toimi oikein kivasti ja oli kiva ratsastaa pitkästä aikaa! Alle tunti mentiin napakasti ja hevosella ja kuskilla oli ainakin hiki.

Keskiviikkona klippasin Ramia vähäsen nyt kun saatiin lupa alkaa ratsastamaan (aluksi tietty käyntiä jonkun aikaa) ja kun Ramilla on paksu talvikarva ja hikoaa herkästi niin helpompi on klipata vähäsen. Rami ei paljonkaan mitään sanonut klipperistä mitä nyt siitä vähän oli sitä mieltä että yhyy ei saa ihan pään läheltä klipata. Epämääräinen vauhtiraita, mutta eipä se haittaa kun kotitallilla pyöritään. Perjantaina tosin klippasin koko kaulan paljaaksi kun siitä kuitenkin hikoaa eniten ja vähän yritin viimeistellä klippausta.

Eilen sain houkuteltua äidin mukaan tallille kameran kanssa. Pääsin töistä yhdeltä ja kahden jälkeen lähdettiin tallille. Rami oli ihmeissään, että hetkonen mitäs nyt tehdään. Mentiin kentälle kävelemään ja käveltiin joku vartin verta pitkin ohjin. Rami kulki aluksi todella etupainoisena ja luimisteli, mutta hetken käveltyä rentoutui kunnolla. Todella jäykkä tietty pitkän tauon jälkeen, mutta muuten en valita ja oli kiva päästä Ramin selkään (: Rami vain odotti koko ratsastuksen ajan nameja kun annoin ruunalle pienet mansikkanamin palat kun olin selässä ;) uusi ihana herkku! Rami kun on niin nirso ettei kelpuuta mitä tahansa namia, mutta noita mansikkanameja himoitsee! Liikutuksen jälkeen perus harjailut, hemmottelut ja koipien hoidot.

Nyt voisi suunnata tallia kohti vähän kävelyttämään Ramia jonka jälkeen vähän siivoilla huoneessa (: tai yrittää vähän järkätä siistimmäksi.

venyttelyä 



2 kommenttia:

  1. Rampula on kyllä nii sievä poika että <3! Ja tuo sen otsapanta, miks en ikinä lakkaa kuolaamasta uusien varusteide perää? :o Iha ihme varusteurheiluu koko harrastus ;>


    VastaaPoista
  2. Pinja hih :D sellasta se on! Tuo otsapanta on kyl tosi kiva (:

    VastaaPoista