torstai 4. lokakuuta 2012

sateisia kuulumisia

Sataa, sataa ja vielä vähän sataa ja taitaa se aurinkokin vähän näyttäytyä vai miten teillä on? Mutta kuitenkin kirjoitan lyhyesti kun pitäisi tallille lähteä (vaikka ei inspaisi) kun olen kipeänä. Eli mulla on jonkunsortin rokko tällä hetkellä, kurkku kipeä ja nyt särkee päätäkin niin vietävästi mutta tallille mennään siitä huolimatta samoin töihin. Siinä vaiheessa jään töistä pois kun pää tippuu tai lääkäri määrää saikkua. Kuvia ette saa tänäänkään kun tämä ihana rakas nettiseni on aivan äärettömän hidas. Eipä se taida minuuttiakaan edes toimia putkeen?

Tiistaina kävin aamusta tallilla taluttelemassa Ramia kun herralla oli jalat aivan järkyttävän turvoksissa, mikä ei toisaalta yllätä yhtään. Ramin sanotaanko jokavuotinen ongelma mikä on vaivannut sitä ainakin 6-7 vuotta eli märät kelit ja kuraiset tarhat. Vaikka meillä tarhat onkin mukavassa kunnossa muuten. Jalat sulavat liikutuksesta ja kun niitä hoitaa huolella niin ongelma ei ole niin paha. Mutta käytiin puolen tunnin hiippailu reissu metsässä. Tämän jälkeen lähdin ajamaan Porvooseen Pontuksen kanssa silmätarkastukseen. Hui kun jännitti! Löysin perille, mutta reilusti etuajassa kröhömm.. Onneksi päästiin kuitenkin melkein heti tutkimuksiin ensin ilman tippoja ja sitten tippojen kanssa ja tuomio: täysin terveet silmät!! Pontuksen kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että poitsu pääsee jalostukseen jej! Illalla kävin vielä värjäyttämässä tukan serkullani ja nyt on taas tukka tuunattu uuteen uskoon (:

Keskiviikkona oli iltatallin vuoro joten kerkesin vaan hoitamaan Ramin jalat ja rapsuttelemaan ruunan kanssa. Iltatalli sujui rattoisasti kaverin kanssa. Meillä meni joku tunti-puolitoista kun puokkiin tehdään hommat.

Tänään no tallilla olo kului enemmänkin koomatessa. Harjasin Ramin huolella, pesin jalat sekä laittelin msm linimenttiä ja selkään arnikaa. Raimo oli oikein halipula tuulella tänään ja mamma sitten hemmotteli jo valmiiksi pilalle hemmoteltua hevosta vähän lisää. Muuten vain putsasin saappaanvarret kun kokeilin effaxin saapasrasvaa mikä oli kyllä ihan toimivaa ainetta tuntui olevan. Ja kauhistelin valjaitamme missä kunnossa ne ovatkaan. Viikonloppuna on operaatio valjaiden putsaus oikein viimeisen päälle. Harmi kun en tiedä mistä löytäisin nahalle homeen esto ainetta kun meillä on valjaissa hometta siinä pinnassa joka kyllä lähtee ihan helposti pois ei siinä ongelmaa. Sen siitä saa kun ei ole koskenut valjaisiin kesän jälkeen. Tarmoitus olisi sitten raahata valjaat kotiin ja pistää ne sitten johonkin valjaspussiin tyyliin kunhan löydän sellaisen.

Mutta nyt jatkan "sairasteluani" ja lähden mussuttelemaan ruokaa, adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti