lauantai 6. lokakuuta 2012

Aurinkoa !

Aiiivan ihana päivä takana vaikka töissä meinasi mennä hermot kertaalleen, mutta ihanan positiiviset asiakkaat pelastavat kummasti päivän (:
herra Erittäin Rohkea, pelästyi mammaa
Tallillakin vierähti tuommonen 3,5 tuntia ja ihanaa kun sai olla valoisan aikaan tallilla, ehti ratsastamaan, huoltamaan varusteita ja ottamaan pari kuvaakin uljaasta mustasta joka klipataan huomenna. Räpsin Ramistakin pari tarhakuvaa niin ompahan edes jotakin kivaa maustetta tylsiin postauksiin.

Kävin tänään pitkästä aikaa selässä kunnolla vähän kouluiltiin eli jopa 40 minuuttia joista meni noin 15 minuuttia itse työskentelyyn muuten vain käveltiin. Ensiksi hoidin Ramin kunnolla ilman kiirettä ja tätä olenkin kaivannut ettei tarvi hoitaa vauhdilla hevosta. Kentällä Rami oli pitkästä aikaa rauhallinen ainakin alkukäynneissä, ei kytännyt mitään ja käveli rennosti vaikka onkin vähän kankea ja kompura tällä hetkellä. Tehtiin pitkät alkukäynnit pitkin ohjin jonka jälkeen hetki käynnissä töitä ja sitten pätkittäin ravia. Rami oli oikein kivan tutnunen kunnes aloitti tuttuun tapaansa kyttäilyn. Rami alkoi juoksemaan karkuun ja oli edestä vahva joten kiskaisin suoraan käyntiin ja peruutettiin pari askelta. Okei auttoi hetkeksi eli ehkä 3-5 metriä meni ookoosti kunnes sama juttu. Heti seis, pyöräytin paikallaan ympäri ja potkaisin kerran. Tämän jälkeen oikeasti uskoi, että nyt kannattaa lopettaa tuo turha pelleily! Muuttui heti todella kevyeksi, turha hösöttäminen jäi pois ja alkoi oikeasti kuunnella. Mentiin ihan pätkä ravia ja kun Rami oli hyvä niin päätin lopettaa siihen. Mieluummin lopetan hyvään pätkään kun jään hinkuttamaan samaa asiaa pidemmäksi aikaa ja kun saatiin asia läpi eli kyttäily ja alta juokseminen eivät ole sallittuja niin mikäs siinä. Käytiin baanalla kävelemässä pätkä  vaikka siellä piti kytätä heinäpaalit, höhlä otus. Ratsastuksen jälkeen Rami jäi sisälle kun hoidin ensiksi jalat ja hoidin muutenkin. Lopuksi putsasin meitin valjaat ja nyt ne ovat taas siistit. Ensiksi pyyhin ihan vedellä, kuivasin, pyyhin valjasrasvalla ja lopuksi nahkabalsami päälle niin nyt ne ovat taas siistit. Järkkäsin myös meidän laatikkoa vähän ja kaivoin rintaremmin esille kun yritän saada myytyä sen pois kun se on Ramille pieni ja tarjosin sitä yhdelle tallin yksärille. Pitää sovittaa se ja katsotaan pääsisinkö siitä eroon. Sitten vaan pitäisi löytää uusi.

Huh viikon päästä koulukisat katsotaan miten menee. Ei tarvi oikeastaan ottaa mitään paineita asiasta kun ovat tallin harjotuskisat. Ja parin viikon päästä HIHS! Tili tulee ja tili menee heti kun sinne pääsee. Keskiviikkona käyn ehkä Hööksissä ihmettelemässä ja jos löytyisi jotain kivaa. Tai sitten vain säästelen rahaa jos vaikka tekisi taas jotain löytöjä. Viime vuonna bongasin tosiaan HIHS:istä vatsapanssarin 50 eurolla sekä puuvillaloimen 25 eurolla jos en väärin muista.
Tänään kylläkin sorruin ostamaan Ramille tummansiniset joustopintelit missä on puolet pintelistä valkoista fleeceä. Mutta hei koskaan ei ole mitään liikaa?



4 kommenttia:

  1. Ramilla on niin seksikkään miehiset värit että iha kadehdin ! :D Mun tammoille tollaset riimut ja loimet kans niin saan hyppiä riemusta. Rakastan värejä... ! Ja varsinki ku tummille hevosille sopii kaikki ihanaiset pastellisävyt ja kirkkaat nii kivasti että iha meinaan aina oksentaa kauneudesta ;)!

    Sitku Rampsu ei enää tykkää tuosta loimesta ja päitistä niin viskaas postii ja mulle ! :D No okei, miula on jo loimia nii monta että parempi kun piet vaa vaikka telkkarin päällisenä sitku Ramppana ei enää taho ton väristä nuttua niskaasa ;)

    VastaaPoista
  2. Pinja hahaa älä unta nää :D se on niiiin miehekäs <3 Sama vika täällä et aah ihanaa värejä :D sen takii ostelen nykyää pääosin vaa kirkkaita huopia ja riimujaki ;) paras oli et leirillä oli kysymys leiriläisille tai sillee yhdistä hevonen ja asia ja Ramin kohalla oli sitte et tallin värikkäimmät varusteet

    VastaaPoista
  3. Nii-i meijän leirillä syyskuussa oli, että kenellä tallin hepoista on värikkäimmät varusteet ;) Helppo kysymys, kun Ramilla on aina niin ihanan värisiä juttuja♥

    VastaaPoista
  4. Mäki oon himoinnu tota sun loimee Lavitalle :D

    VastaaPoista