sunnuntai 23. syyskuuta 2012

uusien asioiden oppimista

Sataa sataa ropisee pilipilipom eiku miten se menikään. Siitä huolimatta nyt on hyvä aika kirjoittaa sana eilisestä valmennuksesta ja pienestä hassusta häslingistä.

Eli kun menin eilen tallille ihmettelin ensiksi miksi yksi toinen ratsukko lähti ratsastamaan vaikka valmennus oli edessä. Kysyin sitten tallista että öö eikös meil pitäs olla se valkku ja vastaukseksi sain eikun se on huomenna. No päätettiin sitten toisen ratsukon kanssa mennä maastoon meidän hurjien kuumien maasto otusten kanssa ja reissu oli oikein kiva. Rami sai vähän ravata reippaammin pätkän ja nautti selvästi kun sai mennä oikeasti isoa liikettä. Paluumatkalla tallilta soitti eräs leiriavustaja että valkku on pihassa. WTF??! Kyllä vain valmentaja oli tullut paikalle.

Rami ja toinen poni pääsivät hetkeksi karsinoihin lepäämään jonka jälkeen satuloiden ja suitsien vaihto ja selkään. Kyllä siinä hetken huvitti vaikka aluksi olikin vähän sellanen fiilis et ei varmasti valkusta tule yhtään mitään kun Rami ja tämä toinen kaviokas kävivät edelleen ylikierroksilla.
Aiheena oli tänään aivan uusi asia mulle ja Ramille eli avotaivutukset. Koskaan en ole tehnyt ja Ramillekaan en ole sen takia edes lähtenyt opettamaan mitään uutta jo sen takia etten opeta asiaa väärin.

Aluksi harjoiteltiin avojen tekemistä käynnissä ja nopeasti sen hiffasi kummatki kun ei se nyt mitään rakettitiedettä ole. Kun oltiin menty jonkun aikaa avoja käynnissä jatkettiin samaa hommaa ravissa vaikka kuski alkoikin mokailemaan ihan urakalla. Lopulta esitettiin ihan kohtuullisia avoja näin märkäkorviksi niin saatiin kevennellä loppuravit kun toinen ratsukko jatkoi avoja vielä laukassa. Rami oli tilanteesee nähden superhyvä ja saan olla taas ylpeä äijästä (: Valmennuksen jälkeen pesu, jalkojen kylmäys sekä ruokinta ja vein kaverini kotiin.

Tänään olin harvinaisen vähän aikaa tallilla eli noin tunnin verta vaikka siinä ajassa ehdin käydä taluttelemassa Ramia n. puolisen tuntia. Käveltiin mäkilenkki ja omistajakin sai kävellä kunnon pikavauhtia että pysyi hiihtävän hevosen perässä. Rami oli ihan ihmeissään ja tyytyväinen kun tuli vaihtelua liikutukseen vaikka keli ei todellakaan suosinut ja takki kastui läpimäräksi. Tallissa Rami sai fleeceloimen päälle, pesin ja kylmäsin jalat ja hieroin jalkoihin ja takapolviin arnikaa. Huomenna olisi tarkoitus myös pitää kevyt päivä ettei mitään rankkaa treeniä vaan jotain perus juttuja.

"Pidän susta kiinni enkä irrota"


2 kommenttia: