lauantai 22. syyskuuta 2012

Pitkästä aikaa

Lievästi sanottuna on ollu pieniä ongelmia netin kanssa kun ei taaskaan oo toiminu pitkään aikaan. Tiedä edes mikä ongelma tässä nyt on muutenkin no mutta nyt pääsee vähän rustaamaan. Kirjotan pikaisesti lyhyet kuulumiset kun pitäisi lähteä tuonne ulos ja tänään on vielä kouluvalmennus. Ilmottauduin myös tallin koulukisoihin jotka ovat 3 viikon päästä ja mennään raviohjelma ja tavoitteena saada 2-3 pistettä enemmän kuin viime kertaisista tallin kisoista.

Ramin kanssa ollaan touhuiltu sitä ja tätä, kouluiltu, juoksuttu, käyty valkuissa ja maastoiltu. Viime kertaisessa  valkussa meni kohtuullisen hyvin ja ensimmäistä kertaa valmentajakin antoi jo muutaman kehun mikä oli yllättävää kun ei olla kertaakaan kuultu kehuja (paitsi hevonen). Alkuunsa tehtiin ihan käynnissä odottamis ja hidastus harjoitusta minkä Rami tajusi pian ja oli harjoituksena oikein hyvä. Ravissa jatkettiin samalla linjalla, Rami oli rento, kuunteli kohtuu hyvin mitä pyysin ja samalla paneuduttiin kuskin istuntavirheeseen eli liikaa persiillä istumiseen. Jossakin vaiheessa kun saatiin ravi kohdilleen, kuski istui tiiviisti penkissä valmentaja nauroi tuo hevonenhan menee kohta passagea ja siltä se oikeastaan tuntuikin. Lopuksi paneuduttiin laukkaamiseen ja ratsastajaa ruoskittiin siitä ettei mun pidä olla kun halvauksen saanu laukatessa. Käskynä tuli laukata pitkin kenttää ja niinhän me tehtiinkin ties kuinka monta kierrosta, saatiin laukka rullaamaan hyvin ja Rami rentoutui jo kohtuullisen kivasti varsinkin kun silittelin jatkuvasti kaulaa ja kehuin. Loppuraveissa Raimo oli sitä mieltä että nyt muutes laukataan lisää ja jonkun aikaa sai keskustella siitä ravataanko nätisti vai ei. Valmennus meni hyvin, jäi hyvä fiilis kummallekin ja se riitti.

Muina päivinä sitten on tullut juoksutettua Ramia ja vihdoinkin 4,5 vuoden jälkeen ruuna on tajunnu laukan nostamisen liinassakin ja posottaa sitä laukkaa into pinkeänä. Hassu otus on kyllä (:
Alkuviikon Rami sai vapaata kun olin itse koulutuksessa Seinäjoella (su-ti) opiskelemassa uusia juttuja ja kertaamassa vanhoja asioita.

Torstaina juoksutin Ramin kevyesti liinassa sivareiden kanssa ja lopuksi käytiin tiellä kävelemässä loppukäynnit ja tallissa sitten hoitelin muuten jonkun aikaa, putsasin satulan ja suitset ja muuta.
Eilen en päässyt edes tallille vaikka tarkoitus oli mennä maastoon, mutta lähdettiinkin Pontuksen kanssa eläinlääkäriin näyttämään jalkaa. Pontuksella tuli torstaina jalasta kudosnestettä/jotain nestettä ja seassa oli vähän mätää ja jalka oli kipeä. Illalla tyhjennettiin sitä jalkaa lisää ja heti helpotti koirallakin olo. Käytiin sitten Keravalla lääkärissä ja jalassa on infektio. Ilmeisestikin edellisen ristarin leikkauksen yhteydessä jalkaan on asennettu tukilanka mikä on sitten varmaankin hangannut ihoa ja tullut läpi tai sitten koira itse on järsinyt jalkaa ja sen takia koivessa oli pieni reikä. 10 päivän antibioottikuuri 2 krt /pv saa lääkkeet sekä kipulääkettä viikonlopun yli. Mutta nyt tämä ihminen lähtee tallille katsomaan selviytyykö valmennuksesta ehjin nahoin. Jos ottaisi kamerankin mukaan ja räpsisi pari uutta kuvaa ukkelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti