sunnuntai 9. syyskuuta 2012

"älä ajattele että se on lämppäri"

Niin se lupaamani video tulee nyt vasta. Viikolla huomasin taas ettei netti toimi ja epäilin jo hetken että nyt tuo nettilaatikko on hajonnut, mutta ei siitä oli tuo nettitikku vaan lentäny tuonne toiselle puolelle huonetta piiloon.
Kappas kappas nyt netti taas toimii ah pääsee dataamaan! Ramin jalka ei ole reagoinut yhtään liikutukseen, ei onnu eikä aristele. Kuitenkin otan vielä hierojan katsomaan hevosen läpi ja kranio hoitokin olisi tarkoitus ottaa jossakin välissä kunhan saan tilin. Mutta alhaalla löytyy se video.

Mutta viikon aikana ollaan käyty maastoilemassa, pari vapaapäivää tullut mitä hirveimpien kelien takia paitsi olen kyllä ajanut tallille hoitamaan Ramin ja puunaillut varusteita oikein urakalla. Tulipahan tuossa raahattua fleecevuorellinen sadeloimikin jo nyt kun ilmat ovat sen verran viileitä ja varsinkin jos on pessyt hevosen ja vie sen takaisin pihalle niin kyllä pitänee jo pomppa olla päällä.

Tiistaina  en ehtinyt edes käymään tallilla kun lähdettiin kasvattajan luo käymään poistamaan Pontukselta tikit. Käytiin kävelemässä pieni lenkki, juotiin teetä ja juteltiin niitä näitä ja lähdin puoli yhdeksältä kotiin ja puoli kymmeneltä olin kotona. Järvenpään kohdalla hyppäsin motarille niin pääsi vähän nopeammin ajelemaan. Pontuksen jalkaa on nyt kuntoutettu ja hyvin se jo käyttää sitä ja vielä olisi edessä silmätarkastus tässä kuukauden sisällä.

Torstaina ihanaa pitkästä aikaa kouluvalmennus! Verkkasin aivan kevyesti ruunaa jonka jälkeen vaihdettiin valmentajan kanssa kuulumiset, kerroin mitä ollaan nyt tehty ja ihan näin yleistä. Kun aloitettiin hommat Rami jännittyi ja lähti ryntäämään noin puolessa välissä lyhyttä sivua pois paniikissa. Kyttäsi koko ajan ja pakeni paikalta. Siinä vaiheessa kun otin kiinni keula nousi ilmaan ja keskusteltiin pitkän aikaa asioista. Loppujen lopuksi pienen hevosen pelästytti rusakko, mutta Rami oli edelleen sitä mieltä että siellä on jotain. Välillä pyörittiin paikallaan ympyrää ja kyllä Rami lopulta sen 10-15 minuutin jälkeen meni sinne kulmaan ja valmentaja käveli hetken rinnalla ja kun ruuna rentoutui alettiin hommiin. Kyttäsi edelleen aina välillä, mutta lopulta kun asian teki kunnolla selväksi pystyttiin oikeasti tekemään töitä. Aiheena oli ihan vain suoristelua ja volttien ratsastamista ja ravissa tarkoitus saada ne etukoivet suoristumaan etteivät ne jää lapojen alle. Tuppaan voltilla ratsastamaan liikaa ohjalla ja sisäpohkeella enkä käännä tarpeeksi ulkopohkeella. Suoristukset sujuivat ihan kivasti loppujen lopuksi kun sain taas koko ideasta kiinni miten se menikään oikeasti. Seuraava valmennus sovittiin keskiviikolle joten sitä odotellessa (: Valmentajan kanssa puhuttiin yleisestikin Ramista ja valmentaja sanoi samat asiat mitä sanonut aikaisemminkin eli hyvä rakenne, hyvä kaula, hieno ravi ja no sitä ei tiedetä minkälainen laukka tolla on oikeesti mutta varmasti aika hyvä. Ja kun sen saa ravaamaan oikein päin niin ei siitä tietäisi edes minkä rotuinen se on. Ja sanoi siitäkin että sä tunnut ajattelevan liikaa sitä että Rami on lämppäri. Kyllä niin teenkin ja hän sanoi älä ajattele sitä silleen että se on lämppäri. Koska kyllähän niitä lämppäreitä kisaa koulua kansallisella tasolla. Eli pitää vaan oikeasti uskoa Ramiin että se pääsee loppujen lopuksi ties kuinka pitkälle kunhan tekee paljon töitä.

Lauantaina oltiin kaverin kanssa melkein jopa ahkeria kun käytiin ripottelemassa puomeja pitkin kenttää. Rami aloitti taas saman homman kuin valmennuksessa juuri samassa kohdassa ja lopulta pienen komentamisen jälkeen menikin jo suht nätisti siitä. Ihan vain aluksi suoristelin ja yritin saada Ramia rentoutumaan ja sitten mentiin puomeja ja kavaletteja ja lopuksi hypättiin ihan minimaalinen pieni ristikko ja Rami oli sitä mieltä että hui! Laukattiinkin vähäsen ja kaveri sitten katsoi sen ensimmäisen laukka osuuden ja kommentoikin että kyllä sillä laukka pyörii kunhan se "paketissa". Eli ite muistan pitää ne narut lapasissa ja antaa hevoselle ne raamit niin laukka toimii.

Tänään ajattelin hypätä ihan pieniä esteitä ihan mielen virkistämiseksi ja katsoa samalla mitä Rami tuumaa esteistä. Laitoin esteiden eteen ja taakse puomit n. 3,5 metrin päähän esteestä ja esteiden korkeus oli huimat 30-40 cm. Eli hypättiin kahta estettä pääosin tämmöistä olisiko 40 cm ristikkoa sekä lainetta joka oli niin matalalla kuin vaan mahdollista ja viimeiseksi hypättiin 40 cm pysty. Aluksi Rami aloitti samassa päädyssä sämän homman mikä on ollut kentällä ongelma; keuli, peruutteli ja oli sitä mieltä ettei tänään voi ainakaan ohittaa kahta puutarhatuolia mitkä ovat olleet koko kesän siinä kentän laidalla.Jouduin komentamaan harvinaisen kovalla otteella kun tilanne alkoi oikeasti olemaan jopa vaarallinen ja lopulta viimeisen hypyn+ keulimisen jälkeen suutuin oikeasti ja Ramikin tajusi sen ja lopetti hölmöilyt siihen vaikka välillä jaksoi kytätä tuoleja, mutta kaikki turha loikkimen jäi ja kehuin Ramia aluksi kun meni rennosti ohitse. Selvästi innostui hyppäämisestä, mutta pysyi nätisti lapasessa ja otettiin vähän sitä laukkaa ja sekin toimi ihan kivasti vaikka Rami olikin selvästi hyppy fiiliksessä. Hyppäilyjen jälkeen ravailtiin rennosti pidemmällä ohjalla, tehtiin voltteja ja vähän fundeerasin omaa istuntaa; miten istun näin yleisesti ja miten kevennän ym. Rami pääsi kunnon pesulle, koipien kylmäykseen ja vielä ulos mutustelemaan.




5 kommenttia:

  1. Rami on niin hieno! :) Saat olla ylpeä itsestäsi, kun olet sen tuohon kuntoon saanut!

    VastaaPoista
  2. Ramihan liikkuu tosi hienosti! Kyllä sillä on potentiaalia, treeniä vaan ja tosiaan ei sitä pidä liikaa aatella että minkärotunen heppa on alla, jos yhteistyö toimii :)

    VastaaPoista
  3. Rami on taas niin hienona ! Ihana ukko <3

    Tulee muute itekki hirmu usei ajateltua että se on vaa lämppäri. Tahtosin valmentautuakki mutta aina ajattelen 'se on vaan lämppäri joten kuka sellasta tahtois valmentaa..' joten siihen se aina jääki :D Pitäis vaan uskoa tosiaa siihe et se koni pystyy vaikkei rodullisesti ookkaa parhaimmistoa. Ehkä me viellä kehitytää molemmat ja löydetää hevosistamme muutaki ku rotu ? ;)

    VastaaPoista
  4. kiitos paljo ihanista kommenteista <3

    Pinja rohkeesti vaan valmennuksiin! Meillä ainaki valmentajat ottanu Ramin hyvin vastaan ja hokeneet että kyllä se pystyy kunhan iteki ajattelet silleen. se on enemmänki meiän pääkopassa et eihän tää nyt tähän pysty ku on vaan lämppäri. Se vaan vaatii iteltä huomattavasti enemmän töitä, mutta sit kun näkee sen kehityksen saa olla ylpeä itestään. Ja mä uskon kans et me kummatki tai oikeastaan kaikki kehittyvät ja löytävät muutaki kun sen rodun ;)

    VastaaPoista