keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kaktu vieraisilla

Noniin nyt sain taas netin toimimaan puolen tunnin tappelun jälkeen. Tosiaan Kaktu kävi tänään moikkaamassa meitä ja ainakin itelle jäi tosi rento fiilis ja oli mukava nähdä pitkästä aikaa! Nykyään kun ei kerkeä enään tapaamaan melkein ketään kavereita niin tämä oli kyllä aikamoista luksusta mulle.

Kaktu tuli siinä kahdentoista jälkeen ja olin vastassa meidän toisella talolla jonka jälkeen matkaa jatkettiin mun autolla meille tämän hetkiseen asuntoon. Pontuskin taisi ihastua uuteen ihmiseen ainakin pörräsi jatkuvasti ympärillä ja epä-chowimaisesti oikein kiehnäsi ympärillä ja antoi halailla oikein urakalla ym. ja Pontus oli sen näköinen että kiipeää kohta syliin. Niin ja yleensäkin tämän rodun edustajat ovat aika pidättyväisiä eivätkä välitä/pidä vieraista ihmisistä. No Pontuksen sisällä taitaa asua joku muu koira loppujen lopuksi ;)

Tallille mentiin siinä puoli kahden pintaan ja haettiin heti alkuunsa Rami laitumelta sisälle vaikka Rami oli sitä mieltä että en liiku. Tallissa oli perus ihana kiltti itsensä (enemmänkin se koomaili). Käärittiin pintelit etujalkoihin, koulusatula selkään, kamerat messiin ja sitten kentälle.

Menin aluksi itse Ramilla ja tänään ruunalla oli kyttäilypäivä ainakin mun kohdalla. Kaikki piti kytätä ja säikkyä ja pari kertaa Rami pysähtyikin suoraan ravista ihmettelemään jotakin mitä se ei ole KOSKAAN tehnyt. Ihan vaan pyörittelin ravissa ympyröitä ja taivuttelin sisälle ja yritin opetella keventämään. Ramin ravi on muuttunut erilaiseksi mitä se oli yhdessä vaiheessa. Nyt liike suuntautuu todella vahvasti ylöspäin ja keventäminen on jotenkin hirmu vaikeaa kun se ravi oikeasti heittää väkisin kuskinkin ylöspäin. Huomasin myös ratsastaessa kuinka huonoksi oma istunta on mennyt ja könötän taas ja varsinkin nyt kun on mennyt enemmän estepenkillä ei osaa edes mennä koulupenkillä. Pitäisi vaan alkaa menemään enemmän koulusatulalla niin saisi taas istunnankin paremmin kohdalleen.



kaikki kuvat c. Kaktu peeäs missähän se kantapää taas tuppaa olemaan murh.

Seuraavaksi Kaktu kiipesi Ramin selkään ja ruuna hyväksyi uuden ratsastajan hyvin eikä jännittänyt turhia. Rami toimi oikein nätisti Kaktulla, rentoutui hyvin ja oli oikein edustava ja omistaja oli huuli pyöreänä kameran takana kun näki miten tuo hevonen nykyään oikeasti liikkuu. Vaikeahan sitä on selästä nähdä ja kun ei nykyään tuppaa saamaan edes videota ratsastuksesta. kaktu ratsasti Ramilla jonkun aikaa ja lopuksi ravaili eteen-alas. Kovasti tykkäsi Ramista miten herkkä ja kevyt onkaan ja ravi on hieno/kiva vaikka harjotusravi ihan mahdoton tyyliin :D (sitä on tullut kuultua myös valkun suusta (;) 

tyylinäyte
 Ratsastelun jälkeen hoidettiin Rami pois eli pieni pyyhkäisy sienellä satulan alta, haavoihin salvoja, jalkojen kylmäys ja ruuna hetkeksi karsinaan mutustelemaan pellavaa ja mysliä. Sillä välin kerkesin hyvin laittamaan tavarat pois ja siivoamaan pesarin. Sitten Rami vaan takaisin pihalle. Me sitten kaarsimme erään hyvin paikallisen kuppilan pihaan ja otettiin kanakorit. Siinä ruokaa mutustellessa kerkesi höpöttelemään niitä näitä ja tuli taas syötyä itsensä sellaseen kunnon nyt-on-täysi olotilaan. Heitin sitten Kaktun omalle autolleen jonka jälkeen kävin etsimässä Ramille uuden iltaruoka kulhon kun vanha alkaa näyttämään suht kärsineeltä?

Ensi viikolla meillä on torstaina kouluvalmennus pitkästä aikaa! Valkku on tietoinen siitä ettei Rami todellakaan ole täysissä voimissa eikä jaksa mitään rankkaa joten hän ehdotti käyntipainotteista valmennusta mikä sopii oikein hyvin. Saadaan taas ongelmia korjattua mm. vinoutta ja jos päästäisiin vähän harjoittelemaan jotain uuttakin? No sen valmentaja päättää, mutta odotan innolla! Valmentaja oli eilen kehunut myös Ramin kaulan ohimennen opettajallemme. Sanonut jotain että se on tosi makee ja sille on luonnollista kulkea hyvässä muodossa ja se pystyy kantamaan itsensä hyvin. Sille ei tuota mitään ongelmaa kulkea tuossa muodossa ja se on aina hakeutunut itse muotoon varsinkin ajaessa. Sillä on juuri sopivan "ohut" kaula tuolta ylhäältä ja sen takia myös pystymme valmennuksissa tekemään todella paljon kun tuosta hyvästä kaulasta on niin paljon etua.

Eilen tuli sovittua, että Rami tulee ensi kuusta alkaen öiksi sisään. Alkaa olemaan sen verran kylmät (tai no kylmät ja kylmät) yöt niin tulkoot vaan mun puolesta. Saapahan myös nukkua rauhassa. Tarhataan tästä lähtien yksin ettei joudu enään toisten murjomaksi kun meillä oli mahdollisuus, että laitetaan tuon laitsakaverin (puten) kaveriksi, mutta sehän on se joka Ramia on jaakannut jo pidemmän aikaa ja pureskellut ruunaa minkä kerennyt. Talveksi Rami menee omaan tarhaansa tallin taakse missä on ollut aikaisemminkin ihan sen takia ettei vaan satu mitään.

Mutta jossakin vaiheessa saan videoita tämän päivän menosta joten sitä odotellessa. Paitsi saatte varmaan pienimuotoisia traumoja omista virheistäni :D Heti huomaa jos ei ole käynyt valmennuksissa/tunneilla kuinka oma istunta ainakin lähtee menemään huonompaan suuntaan ja alkaa säätämään liikaa ja päästämään itseään helpommalla.



Tuli tuossa ohimennen tilattua myös hööksiltä tuollainen geeli (pääosin) koulupenkin alle vaimentamaan iskuja sekä effaxin nahka balsamia joka on mielestäni todella hyvää ainetta. Nyt vaan odotellaan pakettia (: Sitten pitäisi käydä lunastamassa HIHS liput tuossa joku päivä.

8 kommenttia:

  1. Rampsu on nii hieno mies <3 ! Mistä muuten oot ostanu tuon oranssin huovan ? Pisti silmään kun rakastan tollasia kirkkaita värejä. T: Kahden tumman omistaja. Tummat värit on tylsiä kun ne ei erotu.. :(

    VastaaPoista
  2. Pinja kiitos (: oon ostanu sen tosta kylän omasta hevostarvikeliikkeestä. Mäki rakastan tuollasia kirkkaita värejä ihan liikaa :D

    VastaaPoista
  3. Onpa komea ja kivan mallinen hevonen ! :) Muutenkin mukavan oloinen blogi !

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs on komea hevonen ja kulee todella nätin näköisesti!:) Liityin lukijaksi, kun vaikuttaa niin kivalta blogilta ja saattaisin löytää täältä vinkkejä omien lämpöisten kanssa touhuiluun!

    Löytyykös täältä jotain tekstejä/videoita aivan ramin ratsu-uran alusta?:) Kiinnostaisi lueskella nyt etenkin alkupuolen kehityksestä.

    VastaaPoista
  5. Marika voi kiitos (:
    Lipu kiva saaha uusia lukijoita :) Mm jotakin tekstejä voi löytyy ja jostakin löytyy kehitysvideo :D mutta voipi olla et raapustelen jossakin vaiheessa jonkun postauksen alkuajoista videoiden kera.

    VastaaPoista
  6. Oiih Kaktu menee Ramilla niin upeasti <3 Ihastuttava pari :3

    VastaaPoista