keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

takaisin ratsaille

Hellou ei ole oikeastaan mitään erikoista kirjoiteltavaa paitsi se, että olen taas noussut takaisin satulaan, mutta en Ramin. Ramilla on ylihuomenna klinikka ja lupaan kinikan jälkeen kirjoittaa mitä selvisi. Olen miettinyt kaikki mahdolliset asiat läpi mitä siinä jalassa voi olla mutta eipäs maalailla piruja seinille.

Nyt olen päässyt sentään ratsastamaan reilun kahden viikon tauon jälkeen ja olen saanut tallilta hevosia lainaan, kiitos aivan ihanan omistajan <3 Perjantaina sain mennä opettajamme koulutammalla maastossa ja heitimme noin tunnin lenkin ja oli kivaa. Maastossahan en ole käynyt meidän lehäepisodin jälkeen ja oli kiva mennä varmalla hevosella tai no suht varmalla :D Sain itse päättää minkä lenkin heitän kun kysyin onko mitään väliä minne menen. Kävimme sitten katsomassa yhden reitin joka olikin huonommassa kunnossa mitä muistin. Laukkasuora kun aukesi tie oli hyvä joten annoin tamman laukata reippaasti eteenpäi. Lopuksi kävin mäkilenkillä laukkaamassa yhden mäen ja neiti ampaisi laukkaan. Loppuravit ja käynnit tehtiin baanalla jonka jälkeen neiti pääsi pesulle.

Lauantaina tein vain kotona töitä eli siimasin pihaa ja siinä vaiheessa ku katsoin kelloa se olikin jo yli seitsemän hups. No tulipahan siistittyä pihaa ;) Sunnuntaina olin kuskina kaverilleni estekisoihin ja oli muutenkin mukava päivä ja lupauduin kuskaamaan ensi kuussakin kisoihin.

Maanantaina läpiratsastin suomenhevostamman joka yritti aluksi lusmuilla vähän töistä, mutta loppua kohden parani huomattavasti! Aluksi vain asetin sisälle kun tamma ei halua asettua sisään vaan ulos ja kun asetun alkoi pysymään ja tamma rentoutui jatkettiin ravissa hommaa. Heti alusta alkaen ravikin oli rauhallista ilman jatkuvaa kaahausta ja otin jonkun verran käyntipätkiä palkkioksi kun jaksoi kuunnella ja ajatustyötä riitti hevoselle ihan jonkun verran kun siltä vaati. Laukkojen kanssa oli vähän erimiellisyttä kun jätin raipan pois alkuravien jälkeen kun olin pari kertaa "kutitellut" pohkeen taakse. Laukassa jatkoi samaa hommaa kun tamma yritti venkuloida pään ulos, mutta loppujen lopuksi saatiin hyviä, hitaita laukkapätkiä mikä on suhteellisen harvinaista. Yritin koko ratsastuksen ajan miettiä valmentajaa huutelemaan ohjeita kentälle niin pysyi se oma ratsastuskin suht hyvänä varsinkin nyrkkien ja istunnan kohdalla. Viimeinen laukka oli ehdottomasti paras ja sen jälkeen loppuraveissa annoin venyttää kaulaa alemmas ja lopulta en pitänyt kuin ohjien päästä kiinni ja tamma ravasi rennosti niin siihen oli hyvä lopetta. Loppukäynnit mentiin baanalla ja pesun kautta ulos. Opettajamme sanoikin siinä että mitä hän nyt ehti katsomaan hevonenhan meni todella hyvin ja hyvältä hevonen tuntuikin. Yritän ehtiä joku toinenkin päivä menemään tammalla ja varmaan jossakin vaiheessa menen myös puttepojalla joka on myös tullut tutuksi jo tuossa alkuvuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti