perjantai 27. heinäkuuta 2012

"Lyhyt" klinikkareissu

Nyt on klinikalla käyty ja reissussa oltiin yhteensä 9 tuntia huh huh! Mutta nyt on helpottunut olo kun vika on löydetty ja omat epäilykset osottautuivat oikeiksi. Rami käyttätyi fiksusti koko päivän paitsi kotona alkoi kenkkuilemaan ja loppupäivän sai olla karsinassa ja ruuna alkoikin nukkumaan myöhemmin kunhan oli saanut heinää kun odotin sen verran että rauhoittavan vaikutus on loppunut. Ramille tehtiin kunnon tutkimukset ja hintaa reissulle tuli 594,30 euroa.

Koko homma aloitettiin verikokeilla eli halusin selvittää onko Ramilla oikeasti munuaisissa vikaa. Munuaisarvoissa urea oli hiukan kohollaan, mutta siihen voi olla kolme eri syytä eli harvempi olisi munuaisten vajaatoiminta. Kaksi muuta olivat sitten juomattomuus tai jos virtsateissä on tukosta. Voi olla, että kokeillaan Ramille salmiakkijauhetta koska sen pitäisi ilmeisestikin poistaa esim. virtsakiviä. Yksi helpotus kuitenkin kun eläinlääkäri kallistui juomattomuuden kannalle.

Sitten itse ongelma. Ensin Ramia juoksutettiin ja oikeassa kierroksessa pienellä ympyrällä kulkeminen ei onnistunut yhtään joten menin selkään ja esitin ravin ja laukan ja se laukka oli jotain aivan hirveää ja samoin ravi. Punki niin pirusti vastaan. Puudutettiin siis ensiksi kinner, odotettiin 10 minuuttia ja sitten selkään ja laukassa oli jo pientä ponnistusta ja Rami käytti jalkaa hiukan paremmin, mutta liikkeessä oli pientä ontumaa. Meinattiin kaiken lisäksi kaatua kun alusta oli aavistuksen pehmeä ja nostin juuri laukan niin Rami oli menossa vauhdilla rähmälleen.
Seuraavaksi puudutettiin takapolvi, odotettiin puoli tuntia ja mentiin maneesiin ja jestas kaikki ontumat olivat tiessään! Ravi muuttui oikein rennoksi ja Rami astui kunnolla alleen ja pystyi asettumaan ilman mitään ongelmaa. Laukassa alkoi intoilemaan oikein kunnolla ja heti huomasi, että nyt ei ole mitään kipua jalassa. Jouduttiin odottamaan jonkun aikaa ennen kuin päästiin röntgeniin.

Ramilta kuvattiin molemmat kintereet ja takapolvet kun kerran kuvattiin se toinen niin samaan syssyyn meni toinenkin ja hyvä vaan kun vasemmasta takapolvesta löytyi pieni möykky joka voi olla irtopala tai nivelkapselin kalkkeuma. Se polvi ei kuitenkaan ole reagoinut mihinkään joten no seuraillaan tilannetta. Röntgenissä Rami oli nätisti ja vaikka alkoikin virkoamaan loppusuoralla vähät välitti koneista. Vilkaisi välillä taakse, haisteli seiniä ja ihmetteli kaikkea mahdollista. 10 kuvaa otettiin jonka jälkeen hetki odottelua ja sitten kuvien kimppuun.Oikeasta kintereestä löytyi todella pieni tulehdusaluea samoin takapolvesta ja sain päättää piikitetäänkö ja tottakai halusin, että jalka hoidetaan. Kintereeseen pistettiin kortisonia ja takapolveen kortisoni-hyonate yhdistelmä. Takapolvi ultrattiin vielä lopuksi ja se näytti oikein hyvältä muuten, loistavaa!

Rami sai kaksi vai kolme piikkiä jonka jälkeen koppiin ja kävin maksamassa laskun. Kävimme vielä matkalla ABC:llä syömässä lehtipihvit siinä puoli neljän aikaan kun nälkä vaani sen verran rankasti. Poikkesin vielä agrissa moikkaamassa tuttua myyjää ja ostin harmaat pintelit kun tuppaa nuo fleece-joustot hajoilemaan.

Huomenna lähden sitten taluttelemaan Ramia ja nyt jalka on tosiaan tarkkailussa eli alkaako ontumaan sitä, tuleeko turvotusta tai jotain muuta outoa. Jos on niin heti vain yhteyttä eläinlääkäriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti