lauantai 23. kesäkuuta 2012

sataa sataa ropisee

Heissan taas on viikko vierähtänt ikävä kyllä! Olin siis sunnuntaista torstaihin avustajana ja iltaisin ei löytynyt puhtia avata läppäriä vaan painuin aina suoraan nukkumaan töiden jälkeen. Ramikin oli minimaalisella liikutuksella eli liikkui kahtena päivänä: maanantaina ja tiistaina. Maanantaina ajoimme leiriläisten kanssa ja Rami toimi kuin unelma kärryjen edessä tuttuun tapaansa ja tiistaina olimme kouluvalmennuksessa.

Mitähän siitä kouluvalmennuksesta sanoisi? EI mennyt ihan putkeen ainakin fiilis oli sellainen. Ensiksi verkkasin Ramin kentällä ennen valmentajan tuloa ja hevonen tuntui hyvältä ja kun valmentaja tuli niin alettiin tekemään käynnissä vähän töit. Eli ympyrällä piti väistättää takaosa mutta ei etuosaa ja ymprän piti pysyä saman kokoisena. Onnistuiko no eiii. Sitten taas ravissa jatkettiin ympyrällä työskentelyä ja vähän väliä kuului: RANNE suoraksi. Hyvä vaan että joku huomauttelee ranteesta kun muuten yhteys katkeaa ja saataisi se turha käsien liike katoamaan ja hevonen voisi luottaa käteen. Laukat menivät penkin alle ja Ramikin alkoi olemaan kyrsiintynen oloinen ja väsynyt. Itsehän teen ne virheet selässä ja varsinkin laukassa pitäisi antaa hevoselle raami ja pitää se siinä ja imeä sitä laukkaa ylöspäin. Mitä minä teen? Heitän ohjat pois ja roikun sisäohjassa tappamassa laukkaa. No seuraava valmennus sovittiin ensi viikolle jos vain pääsen.

Eilen kävin kesäpoitsun selässä ja hyppäsin Ramilla. Piti tulla matskua, mutta pokkarista olikin akku aivan finaalissa! Masa oli aika jännittynt kun pääsin selkään ja pelästyi kaksi kertaa ihan reilusti. Alussa työskenneltiin käynnissä ja jatkettiin ravissa hetken aikaa ja mentiin isoa ympyrää. Ihan vain taivuttelin ja kun taivutus onnistui ja Masa muuttui edestä tasaiseksi niin lepopätkä ja isot kehut. Masa on ihanan isoliikkeinen kaveri ja herkkä edestä ja vaatii rauhallisen tassun ratsastajalta. Puolen tunnin ratsastus riitti hyvin ja sitten vain pesun kautta ulos. Joudun tässäkin tekemään töitä eli pitää totuttaa Masa pesuun ja suihkepulloihin.
Ramilla sitten hyppäilin aivan hetken pientä 60-70 cm rataa. Ruuna kävi oikein ylikierroksilla ja alussa tein käynnissä samoja väistöjuttuja kuin valmennuksessa. Laukat sujuivat mukavasti ja Ramikin otti kierroksia siitä hyvästä. Ensin hypättiin n. 70 cm ristikkoa (keskiosa siis 70 cm) ja pääsimme kerran esteen lauaklla yli muuten ravilla. Sitten hypättiin tasaokseria, nousuokseria ja kapeaa vesimattoa minne kaadoimme vettä. Siinä vaiheessa sain käyttää ääntä että se hevonen oikeasti meni sen esteen yli. Lopulta menin ratana kerran koko homman parin kiellon kanssa kun aurinko heijastui veteen ja Rami kammoksui sitä. Esteille mentiin lapa edellä kiemurrellen mutta yli mentiin ja kerran hypättiin ristikko ilman toista jalustinta. Rami oli kuitenkin hieno ja pojalla oli hauskaa.
Ilta vietettiin sitten vanhempian ja mummin kanssa meillä ja illalla ajeltiin hautausmaalle viemään mummun haudalle kukkasia. Sain vielä todella yllättävän viestin illalla ja nauroin pienen hetken kun luin kuka oli lähettänyt viestin.

Tänään Masan omistaja tuli käymään ja meni poitsulla ja menin Ramilla ilman satulaa ja suitsia. Ensiksi käytiin maastossa ja mentiin hetkeksi kentälle pyörimään. Kun pääsin tallilta kotiin eilisen viestin lähettäjä tuli käymään ja viipyi 3 tuntia näin kevyesti. :D

Ja rakennus urakassa pientä edistystä eli kohta alkaa valutyöt eli lattiat valetaan jipii! Hiljalleen sitä edistystä tulee sittenkin. Kuvia otin myös, mutta pitäisi päästä pöytäkoneelle käymään. Pöytäkonekin raahataan tänne toiselle talolle ja hommataan nettiyhteys. Mitäs suotta se kone on tuolla keskustassa kun koko kesä tulee oltua täällä? Mutta materiaalia yritän saada jossakin vaiheessa kunhan saan kuvaajan paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti