lauantai 16. kesäkuuta 2012

Eka viikko takana . . .

... toinen edessä siis leirielämässä. Olen ollut tallillamme viikon avustajana ja huomena lähden taas takaisin. Rami ei kerennyt liikkumaan melkein yhtään viikon aikana kun ei sitä aikaa ollut. Yksi kaverii kävi ratsastamassa Ramilla olikohan se maanantaina ja meni 45 minuuttia koulua. Tykkäsi kovasti Ramista ja sanoi samaa mitä moni muukin että on herkkä ja katoaa heti avuilta jos oma istunta heittää millinkin väärään suuntaan. Pitäisi olla tasainen käsi ja istunta niin Rami kulkee hyvin.

Keskiviikkona Rami pääsi ajohevoseksi ja ajelutin ensin leiriläisiä ja lopuksi kävin heittämässä 400 metrin vetopätkän tiellä koulupiiska apuna. Kyllä muuten hevonen lähti kun näpäytin aisaan ja imutin vähäsen. Kyllä hevosesta vauhtia löytyy kunhan vain löytää oikean tavan millä saa puserrettua kaiken irti.

Perjantaina meillä oli kouluvalmennus kunnon paahteessa ja ei ratsastajaakaan säästelty. Valmentaja huomautti usein ranteestani joka elää omaa elämää toisin kuin toinen ranne. Teen aivan liikaa muutenkin kädellä kaikkea ja Ramikaan ei voi luottaa käteen. Ramilla on muutekin äärettömän vaikea harjoitusravi enkä pysty istumaan siinä kunnolla vaan hytkyn suuntaan ja toiseen. Yksi ongelma joka vaikeuttaa istumista on oma istuntani. Olen istunut aavistuksen lysyssä ja ylävartaloni hytkyy eniten ravissa kun istun huonosti. Joten nyt sitten valkku myös huomautteli hartioistani eli hartiat taakse kohti hevosen takajalkoja, pallea ulos ja ranne suoraksi! Kun sain istuntaa korjattua paremmaksi Ramikin tasottui ja ravissa alkoi löytymään hyvä tahti. Valmentajakin kommentoi Ramin ravia että sillä on hyvä tahdikas ravi kunhan sen saa ratsastettua.

Menimme ympyrällä ideana yrittää väistättää takaosaa pois ympyrältä, mutta Rami kuumeni enkä pystynyt enään istumaan joten keventelin aika paljon. Jatkettiin mös tuttuja asioita eli taivutusta ja ulko-ohjalle ratsastamista. Kun sain Rami tukeutumaan ulko-ohjaan hyvin ja muistin myödätä sisäohjasta ja jättää hevosen siihen niin oli kyllä hyvän tuntuinen. Laukkaa ei otettu ollenkaan kun ei Ramikaan olisi jaksanut. Maanantaina otan sitten yksityistunnin ja seuraavalla viikolla yritetään päästä estevalmennukseen.

Tänään kävimme vähän äidin kanssa ostoksilla. Ensiksi kävimme hakemassa Ramille ruokaa ja mukaan lähti 15 euron tummansininen estehuopa 15 eurolla sekä vaaleansininen ötökkähuppu 13 eurolla. Samalla bongasin uudet suojat mitkä ajattelin ostaa heti kun on varaa. Kyseessä on mustat Cavallon jännesuojat sekä korkeat takasuojat mitkä eivät pääse pyörähtämään koivissa ympäri.
Kärkkäiseltä sitten ostin pinkin y-rintaremmin, satulatelineen sellaisen koottavan mihin mahtuu alas myös tavaraa ja mitähän muuta lähti mukaan. Kävin tallilla heti tämän jälkeen ja laitoin telineen sitten erääseen huoneeseen missä saamme pitää tavaroita niin sain yleispenkkimme pois lattialta ja Masan loimet ja suojat mahtuivat vielä alaritilälle.
Huomenna on sitten Masan kengitys ja menen myöhemmin ruunan selkään. Omistaja lupasi tulla katsomaan ja kuvailemaan jos ehtii, mutta ensi viikon leiriavustaja parini tulee tallille kyydissäni niin hänestä saa kuvaajan. Mutta perjantaina sitten uudestaan toivottavasti saan materiaalia kummastakin ruunasta.

2 kommenttia:

  1. miten usein ratsastat ramilla? vaikuttaa oudolle jos ratsastat 2 kertaa viikossa kovasti ja sitten vapaalla. ei heppa kestä tuollaista ne tarvitsee säännöllisesti liikuntaa.

    VastaaPoista
  2. Rami liikku 5-7 kertaa viikossa ja kaikista köpöttelyistä en jaksa edes raapustaa mitään kun ei niistä ole kerrottavaa.

    VastaaPoista