keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

pari hassua sanaa

Aktiivisuus plussan puolella eikun mitä? Taas todella surkea postaus ei voi mitään pahoitteluni :/ Kuvia ja videoita saa vasta sitten kun saan pöytäkoneen raahattua tänne maalle kun läppäri on jo lähes tukossa köhöm.

Ramin kanssa oltiin eilen valmennuksessa ja valmennusta pidettiin vain puoli tuntia kun saatiin hevonen ja ratsastaja kuosiin, mutta jätettiin laukkaaminen pois kun se tuntui verkassa todella vaikealta. Asiaa ei yhtään parantanut oma huono päivä enkä jaksanut keskittyä kunnolla kun joka paikkaan sattuu. Ihan vain suoristeltiin ja taivuteltiin Ramia ja kun saatiin kaikki kohdilleen niin oli hyvä lopettaa siihen. Pohdittiin että voitaisiin pitää joskus joku koulu-kavaletti tunti tai joku vastaava ja katsotaan miten siinä sitten käy. Ramilla pysyi nyt todella kiva muoto ja siitä tuli kommentti valmentajalta ja kun Ramin saa ulko-ohjan ja sisäpohkeen väliin niin kulkee oikein näpsäkästi kunhan muistaa pitää hyvän tuntuman. Ensi viikolla sitten valmennukseen taas. Tykkään kyllä niin paljon tuosta meidän valmentajasta: potkii persiille jatkuvasti mutta huumoriakin löytyy ja välillä vain repeää jollekin vertauskuvalle.

Valmennuksen jälkeen kiipesin Masan selkään ja laitettiin Ramin koulupenkki. Masa on päässt vähän keräämään tuota ylimääräistä ja oma satula ei istu ei sitten yhtään. Ja toiseksi siinä on aivan hirveä istua :D Ramin koulupenkki istui paremmin, ei painanut mistään, säkätilaa oli kunnolla ja asettui kaikin puolin selkään kivasti.
Masan kanssa tein samoja asioita mitä Ramin kanssa treenataan valmennuksessa. Oikea kierros on reilusti huonompi kuin vasen ja oikealle saadaan tehdä paljon töitä! Vänkää lapa edellä pitkin aitoja kippurassa ja siinä vaiheessa kun potkaisee ulkojalalla niin sitten ehkä voidaan jopa kuunnella. Vasen oli sata kertaa helpompi eikä tullut mitään venkulointeja. Vastustelee tuntumaa, mutta oikeasti se kaipaa sitä ja tarvitsee myös paljon jalkaa. Kulki pätkittäin perääannossa ja sitten taas alkoi viskelemään päätä minne sattuu, tasoittuu hetkeksi ja taas sama rumba alkaa. Ravissa saa tehdä paljon töitä jo pelkästään oman istunnan kanssa. Masalla on aivan mahtavan isot askeleet ja siinä kun ratsastelee pari kuukautta päivittäin enemmän tai vähemmän luulisi vatsalihaksetkin kehittyvän. Kaverinikin meni Masalla (oikein pätevä kuski) ja hän nauroi ettei pysty istumaan kun pari askelta.

Tänään ajelin töistä suoraan tallilla ukkosen jyristessä. Masalla oli jo eilen etusessa haava jota kylmättiin ja putsattiin, mutta ei arkonut itse haavaa eikä ollut yhtään ep.Tänään hain sitten Masan ensin laitumelta ja katsoin heti että ei hitto jalka oirehtii jo lievästi impparin suuntaan joten heti vaan kylmästä ja ilmoitus omistajalle. Soitin myös ystävälleni ja kysyin pikaiseti mitä kaikkea työnnän jalkaan ja näin. Kylmäämisen jälkeen putsasin haavan betadinella, laitoin helosania ja tervaa haavan päälle, harsoa pari kierrosta ja sitten pinon putsauslappuja missä oli betadinea ja se haavan päälle. Harsoa ympärille, joku iso taitos jalan ympärille ja pinteli. Eli kaikkea mitä tallista löysin käytin hyväksi ja huomenna käyn hakemassa vähän tarvikkeita varalle jos tulee jotain muutakin. Masa on nyt yksin omalla laitumella kun alkoi ottamaan yhteen Ramin kanssa ja tammaakin alkoi kiusaamaan.

Ramillakin on kankussa haava; puremajälki ja aika ilkeän näköinen. Tiedä sitten kumpi kahdesta ruunasta nappaissut siitä. Huuhtelin jalan huolellisesti, betadinella putsaus ja helosania päälle. Tallikaveri lupasi hoitaa sen huomenna jos menee tallille. Itse eksyn huomenna pitkästä aikaan leffaan! Kahteen vuoteen en ole käynyt ja nyt kun tuo yksi tallikaveri menee katsomaan Lumikki & Metsästäjä elokuvan niin menen myös. Haluan niin nähdä sen ;) Ainiin ja sitten tuli ostettua Ramille verenkiertoa parantavaa jauhetta ja onhan se toki hintava: 1 kg 150 euroa! Purkki kestää n. kaksi kuukautta ja kahdessa viikossa pitäisi näkyä auttaako vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti