perjantai 29. kesäkuuta 2012

Pieni tapaturma maastossa

Joka paikka on niin pirun kipeä tällä hetkellä ettei tosikaan. Molemmat jalat ovat kipeät, haavoja kirvelee, kylki on aivan turvoksissa ja kipeä sekä päätä särkee, kuulostaako hyvältä? Hevonen on sentään kunnossa! Kuvia saatte vaikka huomenna kun saan viriteltyä pöytäkoneen paikalleen yläkertaan eli näette mikä tilanne on. Jos saan ladattua kuvia tällä hetkellä. Yritin laittaa yhden kuvan piristykseksi, mutta en saa kun kone alkaa tilttaamaan...

Lähdimme tänään ystäväni kanssa maastoon hän omalla pomminvarmalla ponillaan ja tarkoitus oli ratsastaa sellainen pitkä lenkki minkä olen kerran mennyt toisen ystäväni kanssa viime vuoden puolella. Olimme ratsastaneet jonkun 20 minuuttia kunnes käännyimme toiselle tielle ja siinä oli sitten lehmiä laitumella joku 30 päätä. Rami tuijotti kauhuissaan näitä sarvipäitä kun taas ystäväni poni käveli rauhallisesti ohitse. Lehmät tulivat kiinnostuneina lähemmäs aitaa ja Rami alkoi oikeasti pelkäämään. Ensiksi peruuteltiin ojaa kohti ja siitä sain vielä Ramin eteenpäin kunnes keula alkoi nousemaan ja pyörimistä paikallaan ja ryntäilyä pakoon. Lehmät lähtivät rykelmässä juoksemaan poispäin ja siinä vaiheessa aloin kelaamaan tulenko selästä alas. Siinä vaiheessa kun olin heittänyt jalat satulan yli niin lehmät olivat vaihtaneet kurssia ja tulivat taas meitä kohti ja Ramin reaktio oli peruuttaminen ja pyörähys ojaa kohti! Tipahdin itse sinne ojaan jaloilteni ja pidin edelleen ohjista kiinni. Rami oli koukistanut polvensa ja loikki paniikissa sinne ja tänne. Pääsin tielle ja Rami puhisi rinnallani ja ryntäili edes takaisi. Karjaisin kertaalleen ja silloin Rami pysähtyi kunnes...

Lehmät tulivat aivan aidan viereen ja Rami lähti paniikissa ryysäämään ylitseni! Aivan juoksi suoraan kohti ja yli ja tilanne oli se, että kaaduin soratielle ohjista kiinni pitäen ja raahauduin vajaa 2 metriä Ramin perässä hevosen peruuttaessa vauhdilla kunnes päästin irti ja jäin siihen. Rami meni pätkän kotia päin ja pysähtyi pää ylhäällä seisomaan. Sain Ramin heti kiinni ja lehmät olivat jo juosseet kauemmas joten pääsimme lopultakin stepaten ja puhisten laitumen ohi ja vasta myöhemmin menin selkään. Joka paikkaan koski ja polvesta tuli verta, mutta päätin ettei tämä lenki tähän jää vaan jatkoimme matkaa. Rami ei kestänyt yhtään pidätteitä vaan käänsi itsensä poikittain tai lähti peruuttamaan ojaan tai sitten hyppi pystyyn. Ravasimme pätkän kunnes piti mennä metsään ja Rami ei meinannut uskaltaa mennä joten laitettiin pomminvama poni edelle. Ensimmäiset 1-2 km Rami oli aivan hermona, säpsähteli milloin mistäkin kunnes rauhottui ja pääsimme jatkamaan matkaa suht rauhassa ja matka taittui pääosin käynnissä maisemia ihaillen. Takaisin tullessa tulin ennen laidunta selästä alas ja teimme silleen että kaverini poni oli laitumen puoleisella sivulla ja Rami kulki siis keskellä (eli meidän välissä) ja silloin pääsimme aika rauhassa ohitse vaikka Rami kääntyi monta kertaa katsomaan ettei sieltä vaan hyökkää mikään sarvipää kimppuun. Tallilla sitten alkoi vasta kipu tuntumaan ja polvi oli todella kipeä.

Tuloksena oli se että housuissa oli polvessa reikä, polvi naarmuilla ja verinen sekä kyljessä kämmenen kokoisella alueella pelkkiä verisiä naarmuja. Vasen reisi on aivan turvoksissa ja siihen kehitty kaunis mustelma. Samoin kyynärpää on auki mutta onneksi oli huppari päällä! Voin vain kuvitella minkälaista jälkeä olisi tullut jos olisin ollut topilla liikenteessä. Siinä kun olin pessyt Ramin ym. niin sain järkttää ensiksi kaksi leiriavustajaa ja heti perään opettajamme joka katseli kauhuissaan koipeani.Tuli määräys että nyt äkkiä putsaamaan se ettei se tulehdu ja sitten kylmäät sitä oikein kunnolla kotona ja huuhtelet ym. Myöhemmin tallissa jutellessamme opettaja katsoi ja kysyi "onko kaikki hyvin? Näytät vähä siltä että ei ole ettei vaan olis mikään lievä aivotärähdys" Sovittiin siinä sitten että ilmoittelen tuota polven kuntoa opettajalle niin tiedetään sitten tulenko maanantaina valmennukseen. Mielelläni toki menisin mutta nyt pitää katsoa ellei valkku sitten läpiratsastaisi Ramin mikä olisi hyvä. Huomenna varmaan juoksutan Ramin ennen Suur-Hollolaan lähtöä. Jos pääsen sängystä ylös? Pitäisiköhän tilata nosturi nostamaan :D? Nyt pitää heittäytyä pitkälleen alkaa tuo olo olemaan aika heikko.



4 kommenttia:

  1. Herranjestas! Toivottavasti et oo ihan rikki huomenna!

    VastaaPoista
  2. aika rikkinäinen olo on kyl :D ihan ku ois jääny jyrän alle 10 kertaa. Kaikki maholliset liikkeet sattuu ja toi oikee polvi on tosi kipee. Kattoo joudunko menee maanantain lääkäriin et tarviiko polvi ja kylkiluut kuvata.

    VastaaPoista
  3. http://puskamammutit.blogspot.fi/2012/07/turinointia-ja-haaste.html

    haaste sulle jos tahot tehä :)

    VastaaPoista
  4. oijoi kiitos :D saa jotain tekemistä ;)

    VastaaPoista