tiistai 1. toukokuuta 2012

Hollolan ryhmänäyttely

Tänään olimme sitten pienen karvakorva Pontuksen kanssa pienissä näyttelyissä Lahden Jokimaalla. Heräsin joskus seitsemän jälkeen ja lähdin ajamaan 8:15 ja Lahdessa olin noin yhdeksän aikoihin ja kehä alkoi vasta kymmeneltä.

Pontus oli into pinkeänä joten kävin kävelemässä vähän sen kanssa jonka jälkeen odoteltiin jännittyneinä milloin kello olisi kymmenen ja olisi meidän vuoro. Eli tänään esitin Pontuksen ekaa kertaa itse hui!
Tuomari oli aivan ihana oman maan edustajamme ja hän käsitteli koiria todella nätisti. Pontus vähän tempoi kun kierrettiin ekaa kertaa kehä jonka jälkeen tuomari tutki Pontusta ja outoa kyllä Pontus väisti vähän tuomaria. Se ei ole koskaan väistänyt! Kierrettiin vielä kehä uudelleen pariin kertaan ja mentiin kulmasta kulmaan tyylillä. Pontus sai erittäin hyvän sekä ykkösnauhan eli oli oman luokkansa ykkönen vaikka ei siinä ollut muita uroksia. Tuomari sitten siinä sanoi että rintakehä on vielä kapea ja tarvitsee aikaa kehittyäkseen mutta muuten todella hyvä sivukuva ja miellyttävä.

Itse arvostelu on tälläinen:

18 kk. Maskuliininen, erinomaiset mittasuhteet. Pää saa vielä voimistua. Aavistuksen laskeva kuononselkä. Hyvät korvat, silmät, purenta ja pigmentti. Hyvä kaula. Vielä kapea edestä. Kääntää tassuja ulospäin. Saa vielä vahvistua. Hyvä selkä ja häntä. Liikkuu hyvin sivusta, kapeasti takaa ja löysästi edestä. Hyvä laatuinen karva. Miellyttävä käytös. T(P)alvikirsu. Hyvä sivukuva, tarvitsee aikaa.

Liikkeissä tipahti pisteet oman mokani takia eli olisin voinut liikkua itse ripeämmin tai jopa juosta hiljaa niin Pontuksen liikkeet olisivat olleet edukseen. Annetaan se tällä kertaa anteeksi kun esitin ensimmäistä kertaa koiraa näyttelyissä.

Kotipihalla Pontus alkoi äkkiä ontumaan takajalkaansa! Näyttelyissä kulki puhtaasti, mutta nyt sitten ontui ja pahasti; välillä hyppi kolmella jalalla ja sitten vähän könkkäsi ja välillä liikkuu normaalisti. Ensiksi kävi mielessä jos sillä on jalka puutunut kun se on aikaisemminkin ontunut samaa jalkaa kun on maannut pitkään, mutta makuulle mennessä ei varaa painoa jalalla eikä noustessa. Nyt pelkään sitä että sillä on pamahtanut ristiside kun siltä ollaan vältytty. Leikkaus on kallis ja sitten se toinenkin pamahtaa väkisinkin sille ei voi mitään. Mutta katsellaan huomiseen asti jos se olisi vain joku tikku/kivi jalassa tai sitten pelkästään kolauttanut sen tai joku hermo hiukan puristuksissa jossakin. Jos huomenna on samanlainen soitan kasvattajalle ja sitten mennään eläinlääkäriin tutkituttamaan jalka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti