lauantai 19. toukokuuta 2012

Kouluvalmennus ja seurakisat

Nonniin lupaamani kisavideo ei tule vielä enkä tiedä edes milloin ehdin pöytäkoneelle väsäämään sitä. Saatte sitten varmaan kolmien kilpailuiden videot pienellä rysäyksellä jos hyvin käy.

Eilen olimme kouluvalmennuksessa ja kokeilimme uutta valmentajaa Jasminia. Oikein mukavan tuntuinen valmentaja ja vaativa! Suurin ns. mukamas ongelma on kun ohjeet eroavat niin paljon toisistaan taas aikaisemman valmentajan kanssa jonka valmennuksissa olen käynyt jonkun verran. Olen ratsastanut hänen neuvojen mukaan ja Rami toimii ihan kivasti ja nyt kun pitäisi muuttaa omaa tyyliä niin hevonen menee aivan sekaisin. Kun olen pyrkinyt siihen että Rami ravaisi hitaasti niin nyt pitäisi sitten saada se liikkumaan huomattavasti reippaammin. Tai laukatessa suhteellisen pienellä pääty ympyrällä pitäisi pitää aivan lyhyet ohjat ja asettaa hevonen sisään vaikka sen tasapaino ei vielä riitä siihen hommaan. Ja kun olemme tehneet paljon nostoja ja omalla isolla kentällä sitten laukattu pidempiä pätkiä kun annan sen mennä myös hiukan pidemmällä ohjalla. Koko valmennus mentiin ympyrällä ja hiki siinä kyllä tuli ja Ramikin väsähti jo puolessa välissä. No katsotaan vielä jos alkaisi yhteinen kieli löytyä valmentajan kanssa.

Tänään kävimme ihmettelemässä seuraestekisoissa. Saimme onneksi kaksi kaveria kisahoitajaksi ja lähdime team ex.ravurina liikenteeseen kun matkakaverimme Ramin tarha/laidun kaveri on myös entinen juoksija. Kisapaikalla olimme joskus puoli yhdeksän aikaan, ilmottautuminen ja hevosille varusteet niskaan ja hoitajat sitten taluttelivat ruunia kun lähdimme ihmettelemään ratapiirrosta. Kenttä oli todella pehmeän tuntuinen ja paikoitellen jopa vetinen kun parina päivänä on satanut. Itelle iski paniikki siinä enemmänkin kun kävelimme rataa ja välillä upposi itsekin joissakin kohdissa. Rata oli muuten kivasti suunniteltu ja jopa tämä huonomuistinen oppi sen hetkessä. Auta armias kun pääsin sitten Ramin selkään niin alkoi Ramikin jännittämään kun tartutin oman jännitykseni. Verkassa menin TAAS käsijarru päällä joka esteelle ja kerran Rami kielsikin kun en vaan antanut sen mennä. Lähdimme toiseksi viimeisenä radalle. Ensimmäinen este mentiin isolla loikalla joka oli punavalkoinen okseri. Seuraava este oli lankku ja kun videolta katsoo niin tuli sellanen fiilis että työnnän Ramin esteen yli. Kolmannesta päästiin ihmen ja kumma yli mutta neloselle tyssäsi kun tultiin niin huonolla tiellä 60 cm tasaokserille. Ei siinä mitään uusi yritys ja lopetin sen ratsastuksen ennen estettä ja tulos on varmaan aika selvä? Hylkyhän siitä tuli, mutta en todellakaan ollut harmistunut vaan oikeastaan tyytyväinen kun päästiin edes ne kolme estettä ja seuraavalla kerralla paremmin. Huomenna sitten koulurtaa suorittamaan hui :D

1 kommentti:

  1. Katoppa arvontani kohdasta "66 arvonnan aika"
    Mahdollisuus voittaa B Vertigon lippis ;)

    VastaaPoista