maanantai 23. huhtikuuta 2012

viikonloppu Kuopiossa

Nonniin nyt on kotiuduttu Kuopiosta. Tuli käytyä ostoksilla, ratsastettua kerran ja oltu vaan ja pidetty hauskaa kaverin kanssa.

Tosiaan lähdin perjantaina ennen seitsemää ajelemaan, kävin tankkaamassa ja hyppäsin sitten moottoritielle ja ensimmäinen pysäkki oli Lahden ABC ja kävin sieltä ostamassa vähän juotavaa ja naposteteltavaa. Seuraava pysäkki oli Nastolassa vitostien varressa tämmösessä mikälie grilli mikä on tyyliin 24/7 auki ja rekkamiehet käyvät siinä aika usein. Söin lihiksen ja jatkoin matkaa vähän väliä pysähdellen. Sää oli aika harmaa, mutta onneksi ei satanut! Tie oli muutenkin aika autio niin oli tosi mukava ajella omaa tahtia. Pidempi pysähdys oli Varkaudessa joskus yhden aikan kun kävin Varkauden portissa kirjapörssissä ostamassa viisi kirjaa! Kyllä, viisi kun ne ovat niin ihanan halpoja! Matka jatkui Kuopioon ja olinkin joskus kahden jälkeen perillä eli matkaan meni 7 tuntia! Toki jos en olisi jatkuvasti pysähellyt niin olisi mennyt joku 5 tuntia varmaankin.



Aika pian kun olin saapunut lähdettiin kaverin kanssa tallille kera navigaattori joka ohjasi meidät keskustaan! Siellä pyörittiin ja kirottiin et eii hitto mites tää nyt näin meni kunnes vaihdettiin vähän sijaintia ja tadaa päästiin tallille sittenkin :D!
Kaverini ratsasteli siinä sitten alkuunsa ja minä sitten kuvailin ihan onnessani tätä ihanaa otusta kunnes pääsin itsekin selkään. Ensimmäinen fiilis oli se että apua olempas korkealla! Oli oikein kiva ratsastaa vaikka en todellakaan osannut ratsastaa sitä oikein ja kotona kun katteli näitä kuvia niin oikeasti jopa hävettää se että miten monta virhettä voi saada yhteen kuvaan? Ei siinä mitään hevonen oli hieno. Kerrankin sopivan kokoinen hevonen alla ;)



Lauantaina käytiin vähän ostoksilla ja ensimmäisenä suunnattiin hevostarvikeliikkeeseen mistä en todellakaan lähtenyt tyhjin tassuin. Tuli siinä sitten hipelöiytyä huopia, suitsia, loimia ja vähän muutakin ja ensimmäisenä lähtivät mukaan meksikolaiset suitset! Olen jo jonkun aikaa etsinyt mustia yksinkertaisia meksikolaisia ja nyt löysin; Knightsin valkoisilla tikkauksilla ja kohokuviolla olevat maksoivat 69 euroa. Mielestäni oikein hyvä ostos kun meillä on panssarissa ja rintaremmissä myös valkoiset tikkaukset ja hintakin oli ihan ookoo. Seuraavaksi löysin 15 euron viininpunaiset fleecepintelit. Oikeastaan turha ostos, mutta sitten ajattelin asian näin kun meillä on pari viininpunaista kouluhuopaa niin ompahan sitten myös pintelit samaa väriä.
Ennen kassalle eksymistä bongasin vielä monipallonivel kuolaimet mitä olenkin etsinyt! Oman kylän ratsastustarvike liike ei saanutkaan niitä tilattua ja onneksi en ollut ehtinyt netistä näitä tilaamaan niin oli kyllä onni! Ainoat kuolaimet ja vielä sopivasti oikean kokoiset jej! Kyllähän sitä hintaa tuli ostoksille, mutta nyt on ainakin nämä kaksi tarvittavaa ja kauan etsinnässä ollutta varustetta niin kaikki hyvin.




Matka jatkui sitten tästä ihanasta hevostarvikeliikkeestä toisiin kauppoihin ja käytiin sitten H&M:ssä ja sieltä tarttui mukaan mikälie olkaimeton toppi/mekko sekä korviksia 12 parin liuska. Tuollaisia mukavia peruskorviksia ei ole koskaan liikaa? Eikä harmita jos katoaa pari kun taas jos olisi kyse kalliimmista korviksista niin kyllä harmittaisi. Käytiin myös muuallakin ja mukaan tarttui rannekoru mutta ei oikeastaan muuta kun tuota rahaa ei tällä hetkellä ole niin paljon.
Ilta kului varsin rattoisasti ja taidettiin eksyä jopa viideltä nukkumaan kun oltiin syöty mäkkisapuskaa nams!


Tänään olikin sitten kotiin lähtö. Nukuttiin suht pitkään ja ainakin tuli nukuttua sikeästi ja aamulla oli ihana herätä siihen kun aurinko pilkisteli verhojen raosta. Päivä meni siinä sitten telkkaa katsoessa ja pakkaillessa ja kotiin lähdin suunnistamaan ennen neljää kaksi loimea ja jalustimet takakontissa sekä tietty nämä uudet tavarat. Kuitenkin oli aivan mielettömän hauska viikonloppu jäi oikein hyvä fiilis. (:
Kotimatka sujui rauhallisesti ilman pahempia ruuhkia ja matkaan meni joku 5-6 tuntia tänään. Pysähdyin huomattavasti vähemmän mitä nyt ostin ahvenkukkoa eräältä pysäkiltä sekä kävin taas syömässä Nastolassa tässä ihanassa grillissä ja mussuttelin lihiksen autossa hyvin mielen ja maha täynnä jatkoin matkaa. n. 10 km ennen kotia bongasin pellolla kaksi peuraa ja pysähdyin sitten nopeasti räpsimään niistä pari kuvaa pokkarilla eivätk ne mihinkään lähteneet. Tuijottelivat enemmänkin silleen jaahas mitähän tuo tekee. Kotona sitten olikin vastassa häntää heiluttava koira joka loikki pitkin poikin ympärillä ihan onnessaan. Huomenna sitten pääsee Ramin luo (:


1 kommentti: