maanantai 23. huhtikuuta 2012

kenttähevonen(ko?) & loimi ongelma

Pitkästä aikaa maastoilemassa parin ihanan ihmisen kanssa. Treffattiin tallilla puoli viiden aikoihin ja alettiin sitten laittamaan hevosia kuntoon. Ramikin sai tänään uudet suitset päähän niin pääsisin vähän testailemaan uutta kuolainta ja suitsia. Ja tietty nämä ns. uudet jalustimet päätyivät yleis/estesatulaan. Matkaan päästiin puoli kuuden pintaan ja otettiin Ramin kanssa sitten tämä kärkipaikka ihan suosiolla. Ensimmäisissä ravipätkissä Rami oli oikein kiva, pysyi hanskassa ja vastasi heti jos edes liikautin sormia positiivisella tavalla.
Kierrettiin kuivurin takaa metsälenkille missä oli paikoitellen lunta, mutta pääosin aivan sulaa. Siinä sitten alkoi meidän pieni esterata kun vähän väliä tiellä oli kaatuneita pikkupuita mitkä ylitettiin käynnissä. Loppupuolella oli sitten kolme puuta kaatunut kaikki kuusia. Viimeinen oli noin puoli metriä leveä oksien kanssa korkeudelta arviolta 40-50 cm ja siinä kun vähän katselin tietä niin päätettiin sitten hypätä tämän puun yli. Rami oli ihan tohkeissaan joten mentiin kerran takaisin samaan suuntaan mistä tultiin ja hypättiin puun yli isolla loikalla. Rami imi kunnolla eikä yhtään epäröinyt vaan porhalsi korvat hörössä rauhallista ravia tai ennen hyppyä otti pari isompaa askelta ja hyppäsi kevyesti yli jonka jälkeen jatkoi laukalla oikein tyytyväisenä pienen pätkän. Jatkettiin matkaa pääosin käynnissä parin ravipätkän kera missä annoin Ramin ravata aivan pitkin ohjin. Käytiin vielä laukkaamassa yksi mäki ja ensimmäistä kertaa Rami oli jopa hanskassa vaikka ottikin kipinää siitä kun yksi hevosista meni ensin ja jäätiin toisen kanssa odottamaan.Yleensä tässä tilanteessa olen ollut märkä rätti selässä köh köh. Välillä alkoi kyllä keula nousemaan korkeuksiin kun jouduin pidättelemään ja odottamaan muita.

Vein tänään myös koulusatulan levitykseen eli sitä levitetään pykälän verran. Kävin myös ostamassa Ramille ruokaa ja nyt tosiaan vaihdoin tämän toisen myslin pois ja tilalle sitten vähän erilainen mysli. Pitäisi ostaa myös satulan alle geeli vaimentamaan iskuja ja pitämään myös noita satulahuopia paikallaan.
Keskiviikkona Ramilla on hieronta ja otan kyllä toisenkin hieronnan ihan suosiolla seuraavalle viikolle jos mahdollista sekä ensi viikolla on ehkä yksityistunti ja aletaan työstämään laukkaa niin päästään tallin omissa kisoissa menemään sitten helppo C ja raviohjelma. Raviohjelmassa on tavoitteena 65 % kun saatiin ensimmäisistä kisoista 98 pistettä ja 61,25 % joka oli kyllä ehdottomasti voitto meille! Helpossa C:ssä ei ole mitään tavoitetta kunhan päästään se jotenkin läpi ja toivotaan että edes käynti- ja raviosuudet onnistuvat ja laukka jotenkin. Noo tallin omissa kisoissa ei onneksi tarvi ottaa mitään paineita (:

Sitten ihanaan loimi ongelmaan! Ramille ei enään istu mitkään vanhat loimet ainakaan tuo meidän vuorellinen sadeloimi ei istu edestä. Kun se ostettiin se oli loistava, mutta nyt kun Rami on saanut massaa eteen ei loimikaan enään istu vaikka olen kuinka sitä säätänyt. Samoin meillä on jokunen fleece jotka eivät istu edestä, ei sitten mitenkään. Lahjoitan yhden ison fleecen tallin omistajalle kun ei se istu ei niin mitenkään ja juuri tuon koon takia ja meillä on noita fleece loimia ihan riittävästi. Juuri tuli yksi lisää hups :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti