torstai 26. huhtikuuta 2012

Hieronta päivä

Ramilla oli tänään pitkästä aikaa hieroja ja kyllä pieni hevonen nautti oikein kunnolla hemmottelusta. Kävin aikaisemmin etsimässä meidän rintaremmiin kevyttä palohakaa joko muovista tai kevytmetalli; tuloksetta. Robin hoodista löytyi kyllä haka missä oli myös linkkuveitsi samassa eli ei kiitos. Kuitenkin sillä reissulla käteen tarttui vahingossa satulahuopa joka oli liian herkullisen värinen. Eurohunterin yleishuopa hinta 20 euroa ja lisäksi ostin ratsastussukat. Kävin myös ostamassa geelin satulan alle joka ei nyt kuitenkaan ollut se mitä hain, mutta parempi tuokin kun ei mitään.


Kävin Ramin kanssa kävelemässä maastossa ilman satulaa puolisen tuntia ja otettiin pari ravipätkääkin ja yritin löytää hyvän tuntuman ravissa miten pystyn istumaan parhaiten. Oli pari pelottavaakin kohtaa mm. pellolla kävelevä ihminen sekä iso vesilätäkkö mäkilenkillä ja lätäkön lähelle ei voinut mennä ei sitten mitenkään.

Hieroja tuli ennen kuutta ja otti ensiksi tallin yhden hevosen käsittelyyn ja sillä aikaa hain muita hevosia sisälle, jaoin aamuheinät tarhoihin jonka jälkeen otin suitsia putsattavaksi. Ensin puunasin Ramin koulusuitset jonka jälkeen sitten järjestyksessä ylärivistä alkaen tallin hevosten suitsia. Putsasin ne ihan kunnolla purkaen ne melkein kokonaan osiin ja pyyhkäisin öljyä kaikkiin. Sain vain putsattua neljän hevosen suitset kun joissakin meni enemmän aikaa. Pitääkin jatkaa joku päivä tätä operaatiota. Ennen Rami oli myös kaverini hevonen jonka jälkeen Rami otettiin ennen kahdeksaa käsittelyyn.

Kerroin omat mietteeni tämän hetkisestä tilanteesta ja sain samalla myös ohjeen miten laukaista rintalihaksesta jännitystä ja sitä pitää kyllä kokeilla Ramille. Ramilta löytyi jännitteitä sieltä mistä epäilinkin ja selkä on kuitenkin ihan ookoo eli ei todellakaan paha mitä pelkäsin ehkä eniten. Sisäreidet olivat aika kireät ja mitähän muuta oli vielä. Onneksi Rami näyttää heti jos on jostakin kipeä niin osaa itsekin reagoida asiaan heti. Sitten puhuttiin ihan tästä munuais jutusta ja siitä suunniteltiin että jos kiinnostusta löytyy otettaisiin Ramille jonkunlainen hoitojakso sisältäen myös jonkun yrtin/yrttejä tukemaan munuaisten toimintaa sekä ihan yleistä hoitoa. Kun hieroja luetteli mitä kaikkea voi esiintyä niin sieltä tuli melkein kaikki ongelmat mitä Ramilla on; niskajäykkyys, selkäkivut, erilaiset pelkotilat, "häiriökäyttäytyminen", nesteet ja siinä oli vielä pari asiaa. Ajamisestakin puhuttiin sen verran että kun Rami on pukitellut nyt pari kertaa kärryjen edessä niin kokeilen kevyempiä kärryjä ja katson miten reagoi niihin.

Pikaisesti myös puhuttiin hevoshieroja koulutuksesta kun tosiaan olen kiinnostunut ja kyselin sitten hierojaltamme mitä suosittelee ja missä itse kävi ja ihan yleisesti perusjuttuja. Katsotaan voi olla että odotan pari vuotta ja teen sen aikaa töitä niin sitten voisikin olla vara lähteä opiskelemaan. Mutta se selviää sitten joskus :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti