torstai 19. huhtikuuta 2012

matkavalmisteluja

Tämä tyttö lähtee huomenna seiskan aikaan aamusta ajamaan Kuopioon kaverille! Äiti melkein panikoi kun huomiseks viel luvattu huonoa keliä et tiet voi myös olla jäässä ja kun oon ekaa kertaa ajamassa pitkää matkaa nii aina se pelottaa. Oon kyllä näitä ns. lyhyempiä matkoja tehnyt vaikka kuinka paljon ja isän kanssa oon ajanu Saariselälle vuosi sitten viikko sen jälkeen kun sain kortin. Isä ajoi tietty suurimman osan matkasta, mutta kyllä iteki ajelin sen 6-7 tuntia sitte valosan aikaan ja alotin meidän matkan silloin kolmelta yöllä. Kyllä vähän jänskättää tuo matka, mutta olen suunnitellut tarkkaan pysähtymisen et missä käyn syömässä ja se et hakeudun motarilla rekan perään pitäen tietty välimatkaa ihan reilusti. Rekan perässä on hyvä ajella tilanteessa kuin tilanteessa oikeastaan varsinkin pimeällä niin rekka toimii ns. puskurina jos vaikka tielle tulee se hirvi ellei se sitten pomppaa rekan ja henk. auton väliin. Lähden tuolla meidän maasturilla -> ehdottomasti turvallisin ajaa.
Juuri äsken sain katsottua auton kuntoon eli siivosin sen, tarkistin öljyt, pissapojan nesteet sekä tarkistin rengaspaineet ja aamulla käyn tankkaamassa auton ja työnnän taas sen jonku 60-70 litraa dieseliä tankkiin.

Mutta ei siitä sen enempää. Tänään irtojuoksutin Ramin niin nyt se saa sitten levätä kolme päivää. Kyllä se vähän irrotteli ja ihan ensimmäiseksi heittäytyi kosteaan hiekkaan piehtaroimaan ihme ja kumma. Ramihan ei piehtaroinut tuossa yhdessä välissä ei sitten koskaan, ei karsinassa, tarhassa tai kentällä ja nyt sitä näkee piehtaroimassa myös tarhassa. No mutta kuitenkin Rami sitten pääosin ravaili ja kyllä se laukkakin irtosi lopulta ja meni kenttää pitkin pierupukkilaukkaa hetkittäin. Pariin otteeseen tuli luo sen näkösenä et onks mun pakko juosta yksin ja kaveri on tarhassa.
Lopuksi sitten tehtiin ihan väistämisharjoitusta ja taluttelin niin kauan kunnes ei enään puhaltanut. Tallissa harjasin, loimi päälle ja laittelin sapuskat valmiiksi turpoamaan ja yritin soittaa hierojalle jota en saanut kiinni. No huomenna yritän uudestaan (:

Ja sain siinä juoksemisen ohessa otettua vähän videotakin eli videoon pääset TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti