sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Vastauksia osa 1.

Vähän jouduin jakamaan osiin tätä vastailua kun kysymyksiä on kiva määrä ;) Kiitos siitä!

Mistä ostit Ramin??
Rami oli kimppahevosena sukulaisillani ja eräällä yrityksellä. Olin hoitanut Ramia vajaan vuoden silleen epäsäännöllisesti eli aina kun oli tallilla niin yritin aina hoitaa. 2008 tammikuussa sain soiton sukulaisiltani ja he tarjosivat Ramia ilmaiseksi, koska tiesivät että etsin hevosta ja Rami kuulemma sopisi mulle niin hyvin ja kun tykkään ruunasta niin paljon. Ainoa vaatimus oli hyvä loppuelämä pysyvässä kodissa ja tottakai suostuin ja kiitos heille upeasta tarjouksesta!



mitä väriä keräät Ramille?
En kerää oikeastaan mitään väriä tai no aluksi yritin kerätä vihreää huonolla tuloksella. Silloin vihreitä huopia, loimia ym. löytyi todella huonosti ja niitä sai etsiä joka paikasta. Mutta tykkään voimakkaista väreistä ja meiltä löytyy kaikenvärisiä varusteita.

Maksatko itse Ramin varusteet, ruuat ja muut tarvittavat?
Kyllä pyrin maksamaan kaiken itse, mutta välillä on pakko pyytää vanhemmilta sponsori apua. Kun en ollut töissä jouduin pyytämään lähes kaikkeen rahaa vanhemmilta. Pyrin maksamaan puolet tallivuokrasta itse ja vanhemmat maksaa toisen puolikkaan. Mutta esim. varusteet maksan kokonaan itse säästöistäni ja vakuutukset menevät suoraveloituksena tililtä niin koiran kuin hevosen. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Pyrin tapaamaan kavereitani aina kun kerkeän vaikka ikävä kyllä se on jäänyt vähän heitteille :/ Käyn kuvaamassa, lenkkeilen, datailen yllättävää kyllä sekä lueskelen ja katson elokuvia.

Mitä muuta harrastat tai olet harrastanut?
Olen harrastanut tanhua (1994-2002), VPK:ta (1999-2012) ja harrastan ratsastuksen ohella valokuvaamista, lenkkeilyä koiran kanssa, koiranäyttelyitä sekä käyn salilla aina kun kerkeän.

Miksi halusit lämppärin? oliko sulla kokemusta ennestään?
Oikeastaan en ollut edes suunnitellut lämppärin hommaamista vaikka minulle oli tarjottu yhtä mukavaa lv ruunaa sukulaisiltani. Kuitenkin ruuna oli jo vanha, kärsi puhkurista ja oli pieni joten en ottanut tätä ruunaa. Tarkoituksena oli ostaa suomenhevonen tai sitten puoliverinen. Lämppäreistä oli kokemuksia jo aikaisemmin eli olin sukulaisillani ratsastanut kahta lämminveristä uransa lopettanutta hevosta eteenpäin ja pyörinyt paljon raveissa mukana hoitajan virassa ja kun olen pienestä tytöstä asti ollut aina yhteyksissä lämpöisiin niin onhan tämä aika luonnollisen tuntuista omistaa lämppäri.



Lempi ruokasi ja juomasi?
Perinneruuat ovat hyviä! Varsinkin joku poronkäristys on taivaallisen hyvää ja sitä voisi syödä vaikka kuinka paljon! Lemppari juomani taitaapi olla maito.

Mikä on lempivärisi?
Lempivärini on hmm pinkki! :D Pinkki jotenkin vain iskee niin hyvin muhun. Vaikea perustella :D

Kuunteletko musiikkia, jos niin millaista?
Kuuntelen päivittäin musiikkia laidasta laitaan. Iskelmää vähemmän, mutta on pari yhtyettä joiden musiikista tykkään mm. Taikakuu. Ainoa mitä en kuuntele on hevi musiikki, koskaan ymmärtänyt sen päälle yhtään mitään.

Millainen olisi unelmiesi hevonen?
Tästä löytyy jo yksi teksti, mutta lyhyesti iso yli 170 cm, muhkea musta puoliverinen ruuna valkoisten merkkien kera. Fiksu kaikin tavoin, vihremittari joka kertoo heti jos kuski keilaa selässä eli no opetusmestari tyylinen oikeastaan!  Tarkemmin pystyy lukemaan täältä

Haluaisitko kisata kansainvälisellä tasolla?
Empä oikeastaan tiedä, tuskimpa. Ainahan sitä saa haaveilla, mutta tämän ihmisen pääkoppa ei kestä sitä kisaamista :) Tykkään enemmänkin harrastella omaksi iloksi ja käydä joissakin pienissä seurakisoissa.Minkä värisiä hiuksia sinulla on ollut?


Aina tummat, mutta ei koskaan esim. mustat. Oma hiusvärini on tämmöinen tummanruskea kuparinpunaisella vivahteella jonka olen perinyt äidin puolelta. Joskus halusin blondit hiukset, mutta nyt kun ajattelee eihän ne edes sopis mulle ;) Joku päivä pitäisi mennä serkun luo laittamaan väriä päähän taas vähäsen. Alhaalla olevassa kuvassa viimeisin väri ja tykkäsin! Plus pidennykset jotka ovat hiukka epäkäytännölliset duunissani.



Mikä oli lempi hahmosi muumeista?
Pikku Myy varmaankin. Myy osaa olla ilkikurinen ja löydän samanlaisia piirteitä myös itsestänikin. Tosin en ole niin pieni :D

Kuka on idolisi?
Omat vanhemmat ehdottomasti! Äiti on opettanut niin paljon ja antanut hyviä neuvoja elämää ajatellen. Kasvattanut meidät lapset hyvin ja esim. ei olla koskaan saatu mitään kiukuttelemalla. Isä taas on omalla tavallaan varsinkin kun katsoo miten isä tekee työkaudella töitä 16-18 tuntia päivässä yksin. Isä ei luovuta missään vaiheessa ja silloin kun on töitä niin silloin painetaan duunia. 
Lisäksi oma vaari kun näin myöhemmin on kuunnellut äidin kertomia asioita. Vaari oli talvi- ja jatkosodassa eturintamassa tarkka-ampujana ja aina tuli kotiin ehjänä. Lisäksi vaari oli taitava maalari ja luonteeltaan aivan ihana ihminen. Vaari nukkui pois vuonna 2007 sairaalassa 92 vuotiaana. 

Mikä on lempiohjelmasi?
Tykkään monista ohjelmista ja esimerkiksi poliisit ovat mitä mainioin ohjelma. Sitten toki salkkareita tulee seurattua kun muistaa

Minkä tyylisä vaatteita käytät?
Kaapista löytyy vaatteita joka lähtöön. Käytän paljon pillifarkkuja, legginssejä sekä rennompia vaatteita kotona. On toppia, hupparia, ruutupaitaa, t-paitaa ja siis vaikka ja mitä! Tykkään myös mekoista ja niitäkin on vaikka kuinka paljon. Mutta jos alkaa ajattelemaan niin taidan lievästi ajautua emo kastiin.

Kuinka monta kertaa olet tippunut?
Monta! Ramilta olen tippunut 14 kertaa neljän vuoden aikana ja viimeksi joltakin vieraalta hevoselta vuosi sitten heti esteen jälkeen kun kaaduttiin. Mutta varmaan jonku 25-30 kertaa aktiivisen 9 vuoden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti