keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

urheilua kerrakseen + toivepostauksia?

Alkaa pikkasen nämä postausten aiheet olemaan tylsiä kenties? Taas mennään tällä ihanalla peruslinjalla tämänkin tekstin kanssa.

Eilinen meni nopeasti kun juoksin paikasta paikkaan ja ratsastin kaksi hevosta. Ensiksi vein Pontuksen näyttelyilmottautumisen postiin, kävin apteekissa ja vein saappaanvarret suutarille korjaukseen ja siitä sitten lähdin tallille ensiksi liikuttamaan Ramin ja sitten tallin hevosella tunnille. Mentiin Ramin kanssa taas aivan perus käyntityöskentelyä ilman satulaa hyvällä fiiliksellä. Panostettiin taas suoruuteen ja sitten vaan ihan jumppailtiin kumpaankin suuntaan ja lyhkäsiä pätkiä ravia ja haettiin sitä rentoutta. Lopussa sitten treenattiin pysähyksiä ja siitä sitten peruutuksia ja hyvää siirtymää käyntiin ettei lähdetä pää taivasta kohti vaan pysytään nätisti alhaalla. Peruutuksissa vielä hiottavaa, mutta toimii koko ajan paremmin ja paremmin.
Heti perään sitten menin Allilla tunnille pitkästä aikaa! Tammaa pelotti yksi nurkkaus ja sieltä tultiin aina vauhdilla pois ja yhdessä vaiheessa ei menty lähellekään sitä. Välillä juostiin kamelina eteenpäin ja loppua kohden alkoi rentoutumaan ja hetkittäin ravasi nätisti peräänannossa. Laukassa sitten oli ongelmia kun en saanut asetettua sisälle ja neiti oli sitä mieltä että hääähää mitäs et osaa ratsastaa ja meni sitten suoraan vaikka piti olla keskiympyrällä. Kyllä sitten lopuksi saatiin laukkakin ja se meni nyt ihan mukavasti. Loppuraveissa sitten oli kivan energinen ja oma moottori pelasi loistavasti. Alli on kuitenkin tarkka hevonen ja jos ratsastaja tekee jotakin väärin niin ei varmasti kuuntele ja posottaa menemään. Opettaja kuitenkin siinä lopussa sitten sanoi et edistystä on tapahtunut kun kerrankin sain tuonkin hevosen suoristettua laukassa. Loistava hevonen kyllä pakko kehua! Pääsee punnitsemaan omat taidot ja korjaamaan virheitä ja sitten taas tietää mitä tehdä seuraavalla kerralla toisin.

tahtoo hyppäämäään! 2008

Tänään käytiin tallikaverin ja hänen kaverinsa kanssa maastoilemassa yli tunnin verran! Meitä oli siis hurja kolmen joukko ja Sadun kaveri sitten ratsasti Hertalla. Ihan ensiksi otettiin kaikki hevoset sisälle, laitettiin omat karvakorvat kuntoon ja sitten selkään. Ramillekin laitoin panssarin kun pitäisi käyttää sitä kun on vielä uutuuden kankea. Suunnattiin kuivurille Rami kärjessä ja siinä kun alettiin ravailemaan päästettiin Poku kärkeen. Ramiahan se vähän hatutti kun on reipas menijä, mutta joutuu tottumaan toisen takana kulkemiseenkin ja mukavan rennosti ravaili ihan hissuksiin vautsi! Hevoset olivat ihan tohkeissaan ja käytiin vähän metsäsäkin ihmettelemässä ja kahlaamassa. Rami parka meinasi saada slaagin kun lumen alla olikin jäätä ja sen alla vettä ja se kun räsähti niin tämä poika otti ja lähti paikalta. Muuten reissu meni hyvin, pientä kuumumista ilmassa kun välillä odoteltiin yhtä hevosta kun on muita hitaampi ja Ramillakin alkoi keula vähän kohoamaan korkeuksiin ja pientä tanssimista. Lopussa sitten taas järkytettiin pienen hevosen pientä mieltä kuivurilla. Kuivurilla laskettiin viljaa isoon kärryyn ja tietty kun se kohisi ja rapisi niin Rami juoksi puhisten ohitse kun ei oikeastaan voinut muutakaan. En olis sinne pari metriä syväänkään ojaan päätyä meidän tuurilla olisi sattunut jotain isompaa. Huono tapa tiedän ja pitäisi päästä eroon ja kyllähän se siedättämällä sitten alkaa sujumaan. Kaksi autoa tuli vielä vastaan eikä niiden kohdalla ollut mitään ongelmaa ja siinä sitten käytiin vielä mäki kävelemässä paitsi Rami oli sitä mieltä et nyt muutes laukataan! Tallissa loimi päälle, hevosten ruokinta ja tallin sulkeminen ja sitten kotiin. Huomenna on sitten kiireinen päivä! Töistä suoraan Pontuksen kasvattajalle ja sieltä suoraan kouluvalmennukseen! Jouduin jo vähän laskemaan aikatauluja monelta pitää lähteä kasvattajan luota ym. huh huh.


2010 uhrina Milla

SITTEN toivon aktiivisuutta lukijoilta. Nyt saatte ehdotella toivepostauksia mitä haluaisitte lukea. Varustepostaukset jatkuu lupaan sen ja ne Ramin muuttopäivä kuvat tulevat myös, mutta jotain muuta kivaa kirjoteltavaa! Ettei nyt ihan liian yksipuoliseksi mene ;) nyt mietintämyssy kauniiseen päähän ja toiveita kehiin!

5 kommenttia:

  1. Muutamia ideoita:
    - ramin suosikki ja inhokki asiat
    - hevosen hoidosta ja miten oot hoitanu ramia, kaikki tavat ;)
    - videopostaus päivä ramin kanssa :))

    VastaaPoista
  2. En keksi mitään postausaihetta, yritän tässä kyllä miettiä lupaan sen! :DD

    VastaaPoista
  3. Semmone mis kerrot et jos nyt haluisit mennä
    laukkakisoihin/sillon ku olit porvoon laukkiksis
    nii miten sait ramin kuntoon?
    mikä on tärkeetä, mitä pitää ottaa huomioo jne.?
    + joku treenisuunnitelma ois kiva:DD

    VastaaPoista
  4. Koirapostaus, taikka joku missä kerrot itsestäsi, jotain ei niin heppailuakin olis kiva lukee :)

    VastaaPoista
  5. loistavia toiveita kaikista näistä teen varmasti postauksia :D!

    VastaaPoista