maanantai 9. huhtikuuta 2012

Suoristamista, väistöjä ja kulmia

Noniin yksityistunnilta selvitty aivan loistavalla fiiliksellä! Muuten ennen tallille lähtöä ei mikään luonnistunut ja siitäkin sananen. MUOKS. Lopussa 4 vuotis video!

Olin siinä kolmen jälkeen aikoihin lähdössä tallille kun huomasin mummin kävelevän meille päin. Hän halusi mennä sukulaistemme luo 10 km päähän ja lupauduin heittämään hänet sitten sinne. Siitä sitten lähdin ajelemaan takaisin keskustaan tarkoituksena nostaa vähän rahaa tankkausta varten kun tankissa oli enään joku 5 litraa bensaa. Noo ottomaatilla sitten luki ERROR eikä rahaa saanut nostettua. Siitä sitten mietin hetken ja ajoin ST1:selle tankkaamaan. Ensimmäinen piste mille menin: ERROR! AARGH! Vaihdoin toiselle puolelle ja kun oli vuoroni niin kone ei hyväksynyt seteleitä ja jono vaan kasvoi takana. Lähdin sitten kiukuspäissäni ajamaan hitto tule taas yhtään mitään ja meinasin osua toiseen autoon juuri näin.
Hain sitten äidiltä toisen auton kun tuolla tankilla ei olisi päässyt enään tallilta kotiin. Sitten alkoikin sataa lunta! Tallille päästyä hain Ramin tarhasta, harjasin ja tutkin takajalkaa minkä oli eilen kolhaissut ajaessa aisaan pukittaessa ja olihan siinä pientä turvotusta ja aivan lievää aristusta siinä kohdassa minkä pahiten kolautti. Laitoin sitten suojat ja lähdin verkkaamaan kentälle.

Aivan ensiksi tulin keskelle ja tein neliöitä ja ratsastin neljä huolellista kulmaa tai melkein huolellista ja kunnon suoristus heti perään. Kun kulmien meno luonnistui otettiin mukaan joka kulmassa väistö tai etuosakäännös jonka jälkeen suoristus ja taas sama homma. Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin samalla harjoituksella ja Ramikin alkoi vähitellen kuuntelemaan ja se miten paljon se oikeasti yritti! Keskittyi täysillä mitä nyt sitten loppuvaiheessa alkoi olemaan aika vahva taas ja juoksenteli avuilta karkuun. Jatkettiin sitten kulmien ratsastusta ravissa ja siitä vaihdettiin sitten neliö ympyräksi ja tarkoitus saada Rami asettumaan ulospäin aivan vähäsen ja hakemaan sitä kautta tasapainoa ja välillä sitten tein n. 8 metriä halkaisijaltaan olevan voltin ja voltin aikana piti asettaa hiukan liioitellusti sisäänpäin ja sitten taas isolle ympyrälle ja asetus ulos. Oikeassa kierroksessa meni paremmin kun taas vasen oli vaikeampi Ramille ja se sitten hivuttautui uralle penkkojen lähelle hakemaan tukea. Lopussa sitten käynnissä tätä samaa väistöjuttua kulmassa ja sitten lopetettiin. Kuskilla oli ainakin hiki ja pohkeet huusivat hoosiannaa.

Saatiin ihan hyvää kommenttia mm. opettaja totesi että arvostaa koko ajan enemmän ja enemmän tätä hevosta ja siitä tuli myös, että sen huomaa et oon tehny paljon töitä Ramin kanssa ja suoristaminenkin sujui aika mallikkaasti ja no onhan se Ramille vähän outoa kun 3-4 vuotta opettanut aluksi asettumaan sisällepäin ja nykyään se asettuu todella hyvin ja nyt kun pitäisi ulospäin se vähän miettii et hei saanko asettua ulos? Loppuverryttely itsenäisesti hiukan ravia muuten pelkkää käyntiä. Tallissa pesin Ramin sitten edestä kun hikosi aivan vähäsen ja loimi päälle. Takajalkoja vähän kylmäsin siinä samalla ja kävin läpi ihan yleisesti.

Siinä sitten puhuttiin tämän viikon kouluvalmennuksesta ja päivä on vielä vähän auki ja sitten ihan olisiko opettajallamme kiinnostusta lähteä myös estevalmennuksiin jos vain mahdollista niin kyllä on. Tosin ei samoihin mihin nyt on tarkotus mennä vaan toiselle valmentajalle hyppäämään ratoja. Pitää ensin vähän kotona hypätä sitä rataa jonka jälkeen uskaltautuu ehkäpä toiselle valmentajalle.

enne tuntia BOT selässä
 Eilisestä kävin ajamassa pitkästä aikaa ja oli kyllä mielenkiintoinen lenkki! Rami seisoi kiltisti kärryjen laiton ajan, otti aurinkoa tyytyväisenä ja sitten vain menoksi. Rami on yleensä todella varma kärryjen edessä eikä pelkää mitään. No siinä sitten lähdin yleiselle tielle ajelemaan ja siinä tallin baanalla sitten ajoi traktori. Rami alkoi sitä kyttäämään ja ajoin eteenpäin mutta ehei siinä vaiheess Rami päätti paeta paikalta. Ensin keulaa ylöspäin, kääntyminen ja matalaksi meneminen. Onneksi siinä oli pihatie minne Rami sitten meni sätkymään eikä päädytty ojaan. Hyppäsin sitten kärryltä pois ja peruutin Ramin takaisin tielle ja talutin hetken kun toinen traktori tuli vielä "vastaan". Takaisin kärrylle ja annoin Ramin hölkkäillä jonkun aikaa rauhoittuakseen. Käveltiin sitten jonkin verran ja kun oltiin menossa kääntöpaikalle takaa tuli auto ja Ramihan otti ja loikkasi pariksi askeleeksi laukalle. Takaisin tallille niin Rami alkoi hakemaa vähän väliä laukkaa ja heti kun otti kiinni alkoi perse pomppimaan ylöspäin. Kerran se sitten otti ja monotti kärryä siihen aisaan ja siinä vaiheessa kiskoin käyntiin ja totesin et hei nyt kävellään. Annoin kuitenkin hölkätä hiljaksiin pitkin ohjin eikä enään yrittänyt pukitella.
Tallissa sitten kävin jalat läpi, kylmäsin ja pesin Ramin ja puunasin vielä parit suitset siinä ohessa.

3 kommenttia:

  1. Hieno video!! :D Hyvä musa ja ihanan monipuolisesti erilaisia pätkiä :))

    VastaaPoista
  2. ihana toi video ! ja rami on muutenki tosi sulonen (:

    VastaaPoista