lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pontus näyttelyissä



Tosiaan tänään olimme kansainvälisessä näyttelyssä Lahdessa Pontuksen kanssa pitkästä aikaa. Viimeksi olimme messarissa riekkumassa ja hakemassa kokemusta. Tänään Pontus myös oli ensimmäistä kertaa nuorten luokassa ja lähdemme havittelemaan sertejä niin että poitsu valioituisi jossakin vaiheessa.

Päivän aikataulu näytti tältä suunnilleen

6.00 - herätys
6.10 - aamulenkki
6.30 - tassujen pesu ja kuivaus
7.00 - tavaroiden kasailu ja oma naama edustuskuntoon
7.30 - lähtö kotoa
8.15 - Lahdessa
10.00 - arvostelu
11.35 - kotiin lähtö

Pontus matkusti hyvin vaikka aluksi vinkuikin syytä en tiedä. Näyttelypaikalla sitten sain raahata kahta kassia, kevythäkkiä ja koiraa mukana tai koira raahasi minua! Kehä löytyi helposti ja jouduin kertaalleen siirtymään toiseen paikkaan jonka jälkeen jätin tavarat häkille paitsi yhden kassin otin ja käytiin Pontuksen kanssa ulkona. Omaa porukkaa alkoi vähitellen valumaan paikalle ja oli kiva nähdä mm. Pontuksen äiti sekä veli sekä pentukodista yksi leikkisä uros. Treenattiin vähän kehässä Pontuksen kanssa ja katsottiin kenen kanssa Pontus menisi parhaiten ja vaihtoehdot olivat minä tai kasvattaja. Annoin kasvattajan esittää kun itselle iski jännitys, mutta tiistaina joudun itse esittämään pienemmissä näyttelyissä hui!
Kehä alkoi kymmeneltä ja Pontuksen luokka oli ekana eli nuoret urokset. Pontuksella oli tänään sellainen päivä eli vedän tai laahustan ja välillä kyllä kulki ihan nätisti. Pontus ei kuitenkaan jaksanut skarpata tänään ja olikin pääosin korvat taaksepäin joka tiputti heti pisteitä roimasti ja lopputuloksena oli erittäin hyvä (sininen nauha) ja kilpaluokassa toinen! Ensimmäiseksi sijoittunut uros oli kieltämättä upea ja esiintyi hyvin.

Siinä jäätiin sitten penkeille katsomaan muita luokkia ja siinä sitten kaksi vanhempaa urosta pysähtyivät Pontuksen kohdalla joten tuomari pyysi meitä siirtymään sitten pois siitä "häiriköimästä". Tämä toinen uroksista muutenkin tuijotteli muita koiria siinä ja tämä toinen on Pontuksen leikkikaveri. Häkissä Pontus ei viihtynyt hetkeäkään vaan alkoi haukkumaan heti joten kyykin sitten tuolien takana ikävä kyllä muiden ihmisten tiellä sitten häkkialueella.

Kävin vielä lopuksi ostoksilla Pontuksen kanssa ja ostin mm. uuden nahkahihnan kun vanha on venynyt niin pahasti että katkeaa kohta. Ostin myös tuollaisen peiton, pallon, namipussin, treenikassin mihin mahtuu tarvittavat näyttelytarvikkeet sekä "killer chow chow" kyltin joka naurattaa vaan niin paljon.
Kotiin lähdin puoli kahdentoista aikaan ja hain siwasta Pontukselle nakkeja palkkioksi joita se ei kelpuuttanut kuin vasta kotona.

Arvostelu näin vapaasti suomennettuna (google kääntäjää apuna käyttäen) :

18 kuukautta. kiva kompakti runko osa, hyvä maskuliininen pää, jossa vahva kuono ja erinomaisen syvät silmät. Hyvä pigmentti suussa, virheetön saksipurenta, virheettömän pienet korvat kääntyneenä oikein sisäänpäin, virheetön ylälinja, hyvä hännänkiinnitys, kääntää tassuillaan vähän liikaa ulospäin. Rinnan ja stirn ?? pitäisi olla kehittyneempi tässä iässä. Oikein kulmautunut takaosa, hyvä turkki, kiva liike, korrekti suora takaosa.

Eli olen todella tyytyväinen tähän arvosteluun. Hallikisat eivät ole Pontuksen vahvuus kun ollaan silleen "ahtaasti", hirveästi ihmisiä ja koiria ja kun koiralle tulee hätä joutuu pujottelemaan ties mitä kautta niin että pääsee ulos. No onneksi nyt näyttelyt alkavat olemaan ulkona niin on paljon kivempaa (paitsi sateella).

Kävin vielä ratsastamassa Ramin kentällä. Ruuna oli viimeisen päälle kompura ja juoksenteli miten sattui pysyi kuitenkin aika rentona. Istuin pääosin harjoitusravissa kun hain tuntumaa ja sitä oikeaa asentoa ja välillä keventelin ja hain siinä samaa eli etten könötä mitenkään. Otettiin kumpaankin suuntaan laukkaa ja lopussa keskusteltiin siitä tarviiko se pää ylhäällä juosta kuin ravuri konsanaan ja pari kertaa sain oikeasti siis rumasti vetää hevosen käyntiin kun vauhti kiihtyi. Lopetettiin siihen kun Rami ravasi rennosti alhaalla ja oli ainakin toisella hiki samoin ratsastajalla!

Huomenna menen kuvaamaan pitkästä aikaa koulukisoja ja kannustamaan kaveria jonka jälkeen eksyn tallille ratsastamaan pyöreällä suomenhevosella tunnille ja Ramin liikutan jollakin tavalla kun maanantaina meillä on estevalmennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti