lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ostoksia, näyttely valmisteluja ja muuta

Noniin nyt taidan taas pikaisesti kirjoittaa kun oikeastaan tällä hetkellä pitäisi olla saunassa ja saunan jälkeen pitäisi Pontuksen kaulus pestä huomista näyttelyä varten heh heh. Mukavaa omistaa vaalea koira :D

Eilen hain satulamme levityksestä ja kun kävin sitten tallilla viemässä sen sinne ja laittelin sitten Ramin ruokia tallin omistaja pyyhälsi paikalle ja yllättäen kysyi ihanaan tapaansa "Tinttu onko sulla mikään kiire?" Ei sitten mihinkään. "Loistavaa voisit tulla pyörimään Lystillä tunnille ku en ehtinyt itse sitä liikuttamaan." 
Eli kipusin taas pienen pyöreän suomenhevosen selkään tunniksi vaikka kuvittelin että menen vain jonkun puolikkaan.
Jo alkutunnista ruuna sinkosi yhdestä kulmasta vauhdilla kun kävelin pitkin ohjin joten ohjat käsiin kunnolla ja aloin ratsastamaan voltteja. Oli todella jännittynyt koko tunnin paitsi laukkojen jälkeen alkoi jopa rentoutumaan. Aivan mieletön laukka tällä kaverilla! En ole koskaan istunut noin mukava laukkaisen suomenhevosen selässä ikinä. Kyllä jouduin pari kertaa kysymään opettajalta et ootko tosissas et mun pitää laukata tällä? Lopputunnista sitten tehtiin ravissa väistöjä mitkä alkoivat sitten lopulta onnistumaan samoin pysähdykset pienen neuvottelun jälkeen.

Tänään kävin työkkärissä jonka jälkeen käytin Pontuksen kävelyllä ja siitä sitten lähdin Lahteen ostoksille. Tarkoituksena oli löytää ainakin yhdet mukavat ratsastushousut kotikäyttöön ja jos hyvä tuuri käy niin valkoiset kisahousut. Kävin ensiksi Horsepro:lla katselemassa ja kuolaamassa suojista lähtien vähän kaikkea. Housuja en täältä löytänyt harmikseni, mutta mukaan lähdi ratsastussukat sekä kaksi namipussia Ramille.
Seuraava kohde oli Horze missä kokeilin ties kuinka monet housut, mutta tuloksetta. Yhdet farkkutyyppiset housut olivat ihan kivat, mutta niissä oli vyötärö jotenki tosi kapea ja ne puristivat sitten ikävästi. No housuja en löytänyt täältäkään. Löysin myös ihanat nauhalliset jodhpurit hinta 30 euroa! Kokoja oli vain 42 & 43 ja kokeilin sitten 42 kokoa vaikka se on sen numeron verta iso. En ostanut näitä kenkiä monesta syystä. Ensiksi ne olivat aivan järkyttävät jalassa; jotenkin tosi "koppuraiset" ja niissä kantapää pääsi liikkumaan aivan liikaa. Muuten olisivat olleet tosi kivan näköiset. Horzesta sitten ostin pelkästään valkoiset roecklin hanskat ja hexocilia.

Pohdin hetken pitäisikö käydä wahlstenilla katsomassa ja kävelinkin sitten liikkeeseen ja suuntasin heti housuja katsomaan. Siellä oli -50% alennukset ja joitakin kivoja housuja löytyi, mutta tilanne oli se että ne olivat vähän ahtaat jostakin. Kun olin menettänyt toivoni iskin silmäni koriin missä oli valkoisia kokopaikka housuja ja korissa oli lappu "Ratsastushousuja 19 euroa" Pienen kaivelun jälkeen löysin ison näköiset ja ne olivatkin isot ja katsoin sitten lapusta koon ja kävin penkomassa lisää kunnes löysin sopivan kokoiset ja nehän lähtivät mukaan. Niissä on jotain pieniä "virheitä" eli jtn kellertävää väriä mitä ei oikeastaan huomaa ellei oikein tarkkaan syynää ja housut ovat Equi comfortin. Pyörin vielä hetken ja löysin Ramille uudet ajokuolaimet eli bristolin mikä on perjaatteessa kolmipala kun tuo nivel painaa kitalakeen. Löysin vielä lopuksi aivan ylisöpön väriset keltaiset korvahupun joka oli pakko ostaa :D
Kävin vielä kärkkäisellä etsimässä näyttelyitä varten vaatteita ja löysin pelkästään punaisen topin/tunikan.



Ostoksilta tultuani lähdin suoraan tallille kun lupasin vetää Ramilla hevosajelun leiriläisille. Baanaa ei voinut kiertää ympäri parin petollisen kohdan takia joten mentiin sitten sellainen pikkuinen lenkki osittain baanalla ja pääsosin tiellä eli käännyttiin aina tieltä baanalle sellaisesta kohdasta missä on vähän tietä ojan yli ja baanalla aina ravattiin.
Laitoin nämä kaksi uutta ostosta Ramille ja ruuna toimi oikein hyvin uudella kuolaimella. Oli todella kevyt ajaa enkä oikeastaan pitänyt ohjista edes kiinni vaan aivan pieni sormien liikuttelu riitti esim hidastamisessa ja no pysäyttämisessä jouduin vähän enemmän pidättämään.
Rami tajusi pian jutun ja käveli aina silloin kun piti ja ravasi aina sen tietyn pätkän ja kääntyi jo itse oikeassa kohdassa ja oli ah niin loistava.

Nyt vielä pitäisi pakata huomisen tavarat kun mennään Pontuksen kanssa näyttelyihin Lahteen! Voisin kehitellä huomiseksi jtn kivaa postausta näyttelypäivästä vaikka. Mutta nyt hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti