sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

pesupäivä [video]

Aivan ihana päivä pakko intoilla! Sää oli ihanan lämmin varsinkin kun aurinko paistoi, mutta heti jos aurinko ei paistanut oli tosi kylmä. Tänään meillä oli pesupäivä niin Ramikin on huomenna sitten puhdas. Jotenkin kuvittelen et tästäki tulee tämmönen järkyttävä romaani?

Tallille lähdin joskus puoli kolmen aikaa kun nukuin pitkään, katselin frendejä ja kävin Pontuksen kanssa kävelemässä. Pontuskin on parempaan päin kun poitsu lopetti pitkänä perjantaina syömisen ja sillä meni maha sekaisin ja oli todella väsynyt. Lopetti myös juomisen joka oli pahin asia! Saatiin Pontusta juotettua suihkussa ja nyt kyllä juo ihan normaalisti, onneksi.
Aivan ensiksi aloitin kuljetussuojien pesun ja pesin ne mäntysuovan kera. Eivätpä nuo olleet edes pahasti likaiset, mutta tykkään siitä et varusteet on oikeasti puhtaat kun lähtee reissuun. Takajalan toisessa suojassa löytyy alhaalta kunnon reikä mikä on mennyt läpi asti vaikka siinä on vahvike. Ilmeisesti viime kuljetuksessa polkaissut sen rikki kun hokeilla nyt saa pahaa jälkeä muutenkin. Suojien pesun jälkeen hain Ramin sisälle ja toinen tuli höristen vastaan aidalle. Päätin ratsastaa Ramin siinä toivossa jos se vaikka hikoilisi niin olisi paljon helpompi pestä.

Tehtiin alkukäynnit baanalla joka oli näin jälkikäteen ajatellen huono veto. Rami oli täpinöissään koko baanalla olo ajan, kyttäili ja säikkyi jotakin olemattomia asioita. Kentällä sitten alettiin aikalailla heti hommiin aluksi ihan käynnissä työstettiin hetkinen kunnes jatkettiin pääty ympyrällä ravissa. Rami oli epätasainen edestä ja jännittyi jos kuului jotain ääniä ja sitten taas rentoutui, jännityi, rentoutui ja sitä rataa. En lähtenyt oikeastaan vaatimaan mitään kummempaa tänään kun se nyt oli tuollainen niin siitä ei olisi tullut yhtikäs mitään. Vaihdeltiin jonkun verran suuntaa sillä periaattella, että kun tuntui hyvältä niin suunta vaihtui.

Otettiin tänään joitakin nostoja kumpaankin suuntaan aluksi oikealle ja sitten vasemmalle. Ensimmäinen nosto sujui hyvin ja saman kommentin opettajamme antoi kun oli siinä samaan aikaan ratsastamassa. Tämän ensimmäisen noston jälkeen Rami sitten kuumeni ja odottelin aina sen verran että rauhoittuu ja uusi nosto. Oikealle otettiin joku 3-5 nostoa jonka jälkeen vasemmalle hetki ravailua ja siitä sitten nostoja. Rami nostaa kivasti, hiukan epävarmasti kylläkin ja rikkoo todella nopeasti raville. Tänään kuitenkin huomasin sen eli jos olen kevyessä istunnassa niin Rami laukkaa paremmin ja uskaltaa laukata ja tämän päivän suurin onnistuminen oli ympyrä vasemmassa laukassa ja vähän matkaa suoralla uralla! Seuraavat nostot olivat järkyttäviä. Loppuraveissa sähelsi joten nostin jalustimet kaulalle ja mentiin pikkuravia sitten ja hain samalla omaa rentoutta. Jännitän reisillä ja nyt vain ajattelin oikein pitkiä rentoja jalkoja etten tee niillä mitään. Ohhoh pystyin jopa istumaan ravissa! Loppupeleissä Rami oli peruskiva, ei sellanen superloistava vaan tuo peruskiva on enemmänkin sellanen et toimii ihan mukavasti kunhan saa toimimaan. Aivan lopuksi otin jalustimet hetkeksi mukaan ja keventelin kunnes loppukäynnit ja talliin pesulle. Kenttä-talli välillä Rami alkoi kyttäämään jotakin ja ensiksi se pelästyi sisiliskoa jonka jälkeen sitten en tiedä mitä se pelästyi mutta jotakin ja meni oikein matalaksi. Tallille mentiinkin sitten stepaten ja hiukka puhisten ;)

Rami nautti pesusta kun pesin sen oikein kunnolla jonka jälkeen huolellinen huuhtominen ja kaksi fleeceä niskaan. Tässä kahdessa fleecessä on ideana se, että kun fleece päästää kosteuden se jää päällimmäiseen loimeen jolloin alempi jää kuivaksi ja ei tarvitse jatkuvasti vaihdella loimia kun vaan ottaa aina sen päällimmäisen pois. Ennen tallilta lähtöä otin tämän toisen loimen pois, ruokin Ramin ja sitten lähdin ajelemaan. Tässä iltasella vielä otin kopin auton perään ja levitin turvetta koppiin ja nyt on sitten kaikki tarvittava katsottu huomista varten.

Sitten video lopuksi! Oma ratsastus on jotenkin järkyttävän näköistä tai ainakin omaan silmään häiritsee keventäessä tuo etunoja ja edelleen katse. Tuijottelen taas tuota niskaa yllättävää kyllä ja kyynärkulma katoaa jonnekin. p.s. joitakin saattaa ärsyttää tuo kappale.

1 kommentti:

  1. Hetkonen, en oo nytte ihan kärryillä, mihin ootte huomenna menossa? :D

    VastaaPoista