lauantai 14. huhtikuuta 2012

Lihashuolto päivä

Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että tänään meillä on lihashuolto päivä ala Tinttu. Rami on liikkunut joka päivä jotenkin ja tänään sitten ruuna sai vapaapäivän ja kävin samalla Ramin läpi huolellisesti. Vaikka en ole mikään hieroja niin osaan kuitenkin ihan perusasioita ja olen tässä harkinnut jos opiskelisi hevoshierojaksi kun se on jotenkin niin kiinnostavaa hommaa! Kaikki vinkit ja ohjeet olen saanut kahdelta eri hierojalta joista toinen tekee yhteistyötä kiropraktikon kanssa ja he ovat ohjeistaneet hyvin ja näyttäneet miten pitää tehdä ja sitten katsoneet kun teen itse saman homman ja korjanneet jos joku on mennyt hiukan pieleen. Eli ei pidä lähteä itse kokeilemaan jos ei tiedä mitä tekee. Suuremmat huollot jätän tottakai ammattilaiselle ja muutenkin Ramille pitäisi ottaa jossakin vaiheessa hieroja käymään. Anteeksi ei ole kuvia kun olin unohtanut pokkarin muistikortin kotiin :/

Aloitin ihan koko homman harjaamalla Ramin ensiksi ja laitoin BOT:in selkään ja viltin päälle. Kun olin harjannut kävin Ramin läpi käsin ja lämmittelin samalla lihaksia ja etsin samalla jännitteet. Vasemmalta puolelta löytyi heti niskasta yksi jännite, lavasta löytyi ylhäältä pieni jumi sekä läheltä säkää löytyi yksi. Myös rintalihaksesta löytyi jumi vasemmalta puolelta enemmänkin ja sen jätin suosiolla rauhaan. Sisäreidet olivat todella kireät varsinkin oikean puolen oli todella pinkeä ja sitä kun paineli vähän nii Rami yritti potkaista ja samalla luimi.

Aloitin sitten ihan etuosasta käymään läpi hevosta. Ensiksi vähän hieroskelin lisää jonka jälkeen paneuduin itse ongelmiin. Ensiksi hieroin niskassa olevan jännitteen vähän voimakkaammin ja Rami nautti ja alkoi painamaan kättä vasten. Kun niskassa ollut kohta pehmeni/katosi jatkoin alaspäin seuraavaan kohtaan joka oli sään lähellä ollut jännite. Tein saman eli hieroin jonka jälkeen uskalsin painaa ja Rami teki taas tämän eli painoi vastaan helpottaakseen oloa ja sitten kuuluikin naks.
Seuraavaksi otin kohteeksti lavat ja aloitin taas vasemmalta puolelta. Otin Ramin riimusta kiinni kun irrotin naruista ja lähdin painamaan ylhäältä jumia pois. Rami painoi vastaan ja haki samalla itse taas sitä helpotusta venyttämällä kaulaa ja laskemalla sitä alaspäin ja lopulta koko nyrkki meni väliin! Rami oli helpottunut ja kävin vielä läpi ja hyvin tuntui auenneen. Kokeilin vielä kainalon kautta meneekö nyrkki ja kyllähän se meni.

Oikealla puolella onkin sitten kaulassa yksi todella iso jännite jota en itse saa pois en sitten millään. Kuitenkin Rami tykkää kun sitä hieroo ja painaa ja kyllä se pienenee välillä. Niskasta ei löytynyt mitään ja lapakin oli hyvin auki.
Seuraavana kohteena oli sitten sisäreidet ja niitä hieroskelin pitkään. Rami yritti vähän jopa potkia ja nappasin sitten hännän jalkojen välistä mahan alle ja pidin toisella kädellä kiinni hännästä ja toisella hieroin aluksi todella kevyesti ja vähitellen sitten voimaa vähän peliin ja kun Rami hyväksyi tämän epämääräisen hipelöinnin niin uskalsin molemmilla käsillä hieroa. Vasemmalta puolelta antaa huomattavasti paremmin hieroa ja välillä vaihtoi asentoa niin että seisoi oikein vahvassa hajareisi asennossa niin pystyin paremmin työskentelemään. Aivan lopuksi sitten venyttelin selän ja heijasin kevyesti sään kohdalta niin, että saatiin liikettä selkään ja tosiaan liike ei todellakaan ole iso mitä itse tekee vaan se on todella pientä. Käsittelyn jälkeen Rami pääsi karsinaan loimi päällä ja siinä sitten pyörin jonkun aikaa tallissa, etsin nahkariimun ja sopivan narun siihen ja laittelin sapuskat valmiiksi.

Huomenna tiedossa pienen poitsun pesu shamppoon kera! Eli taidankin varata muutamia fleecejä tallille niin sillä aikaa kun Rami kuivuu voin putsailla kamoja ja jos sää suosii niin puunaan harjapakin puhtaaksi kun se on aivan järkyssä kunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti