maanantai 16. huhtikuuta 2012

penkin metsästys

kooooma (varoitus saattaa olla pirun sekava teksti.)



Huh mikä päivä on nyt takana! Heräsin 6:40 ja ensin ajattelin aa laitampa kellon herättämään ysiltä kunnes tajusin ei hitto tänään on työpäivä! Koomailin koko ajan kun kuljin pitkin kämppää ettien tavaroita, käytin koiran pissalla ja tallin suuntaan lähdin 7:23 suunnilleen. Ajoin toista kautta tallille katsastaen samalla tien kunnon ja tie oli paremmassa kunnossa kuin se mitä yleensä käytän. Tämä reitti kiertää ehkä 5 km lisää mutta on hyvä ajaa. Kääntelin auton valmiiksi ja aloitettiin sitten aamutalli. Aamutallin jälkeen laitoin kopin muutenkin valmiiksi eli kaksi heinäverkkoa täyteen ahdattuna ja siirsin laidan jo sivulle ja raahasin yleispenkin varustelootaan.

Ehdin käymään hyvin tauolla juomassa kolme kuppia teetä ja syömässä pari leipää kunnes hain Ramin sisälle kahdentoista aikoihin. Laittelin siinä sitten ponille vähän sapuskaa ja sekaan equi-calmia sitten puoli desiä, turvottelin ja viskasin sitten kuppiin. Sillä välin kun Rami söi katsastelin sitten tarvittavat loimet, hain harjapakin ja pesuaineen. Ehdin pesemään Ramin jalat jopa ja muutenkin harjasin aivan pikaisesti, suojat jalkaan ja puuvillaloimi päälle ja nahkariimu päähän. Tallin omistaja tuli auttamaan lastauksessa kun Rami ei ole aina erityisen innokas menemään yksin koppiin ja nytkin se yritti sivusta ohitse ja otettiin sitten liina kehiin. Olisi varmasti tullut sisään, mutta lastauspaikka oli vähän vetinen ja silta vähän vajosi kun Rami astui sille. Hyvin tuli koppiin kuitenkin siitä pointsit (: Matkaan lähdettiin yhden jälkeen vaikka aika oli kolmelta sovitukseen, mutta varaan aina mieluummin liikaa aikaa kun liian vähän. Matka sujui hyvin, kävin ostamassa juotavaa ja sämpylän sekä agrimarketista porkkanapussin jonka jälkeen suuntasin Hyvinkäälle. Olin jo 14:17 risteyksen kohalla joten päätin jatkaa Hyvinkään agriin ostamaan ystävän pyynnöstä sinkkiä ja lopulta olin sitten ennen kolmea liikkeen pihassa. Rami ulos kopista ja sisälle halliin ja oli kyllä hirrrrmu jännä tilanne.

Aloitettiin sitten sovittamaan penkkejä ja toinen mitä kokeiltiin oli oikeastaan aika nappi osuma eli prestigen penkki. Jatkettiin kuitenkin vielä kokeilemista ja löytyi toinenkin hyvä vaihtoehto; kieffer. Kokeilin molemmat eli menin Ramin selkään tikkaita apuna käyttäen ja hain tuntumaa mikä tuntuu hyvältä. Loppupeleissä sain nämä kaksi penkkiä mukaan kokeiltavaksi! Kummallekin pitää tehdä muutoksia eli joko kaventaa tai leventää ja eroa hinnan suhteen ei ole kuin 160 euroa + levennys/kavennus. Kotiin lähtiessä Rami käveli aivan suoraan koppiin ja jäi sinne mutustelemaan heiniä kun kävin allekirjoittamassa lapun ja ostin siinä samalla biotiinia. Kotimatkalla oli sitten turhan jännää kun olin pysähtynyt yhdelle pysäkille ja lähdin siitä sitten liikenteeseen tai olin lähtemässä, tarkistanut peileistä monta kertaa ettei tule autoa ja kun olin jo ajoradalla takana alkoi henkilöauto vilkuttaa valoja! Meni ohitse kun pääsi ja kopin kohdalla alkoi torven soittaminen. Kyllä myönnän menin eteen mutta en yksinkertaisesti nähnyt sitä autoa! Ajoi ilman valoja ja tietä vasten en edes erottanut sitä kun tuli hiukan ylämäestä perjaatteessa. Yritin kiihdyttää siinä ja vedin kuitenkin heti sivummas mutta no oli kuskilla kiire. Kääntyi noin kilometrin päässä jonnekin suuntaan kun ei enään näkynyt missään sen jälkeen. Ja meni vielä ohitse silleen että vastaan tuli autoja eli siinä oli sitten kolme autoa rinnakkain. Kyllä noita hulluja ohituksia olu senkin jälkeen mm. vastaan tulevalla kaistalla oli yksi auto ohittamassa ja mun ohitse lähti auto. Ei auttanut kun himmata vauhtia ja vetää vähän sivummas. Kävin ostamassa uudet jalustinhihnat, hain kotoa ratsastushousut ja jatkoin tallille rauhallisesti.

Tallilla Rami ulos kopista ja hetkeksi karsinaan, kopin siivous ja tavarat autosta jonka jälkeen kamat niskaan ja selkään. Kentällä oli tunti menossa, mutta olin kysynyt jo aikaisemmin et sopiiko jos tuun. Kentällä laukkailtiin parhaillaan ja Rami otti sitten kipinää. Oli aika hermostunut ja vastusteli vähän ja nyki päätä. Selkä on taas kipeä :/ no pitää tuossa varmaan parin viikon päähän kysellä aikaa niin saataisi taas selkä kuosiin.

Kokeilin ensiksi prestigen joka oli kyllä kiva, mutta ei sopinut mun ahterille sittenkään. Jotenkin en vaan saanut siinä sellaista kunnon tuntumaa enkä pystynyt istumaan kunnolla. Ravailtiin ja käveltiin, mutta en laukannut kun satula vähän keikkui. Ei siinä mitään sitten seuraava penkki eli kiefferi kehiin.
Kiefferi tuntui heti sopivammalta ja oli miellyttävä istua. Ramikin kulki rennommin sen kanssa vaikka oli aika reipas, mutta sain myös pohkeet paremmin ympärille. Pystyin istumaan harjoitusravissa hyvin ja otin sitten oikealle pari nostoa ja tuntui edelleen loistavalta. Loppuraveissa sitten toimittiin vetoapuna poneille ja sain lasketella hiukan reippaampaa ravia pitkin kenttää, mutta Rami pysyi hyvin alhaalla koko sen ajan. Eli olen tehnyt jo valintani. Hinta on 1350 euroa + levennys noin 100 euroa suunnilleen. Se vaan tuntuu oikealta. Huomenna sitten vien tosiaan tuon toisen pois ja sovin kaupat ja se on siinä! Byebye tili snif. Pitää sitten käydä vielä ostamassa kunnon kouluvyö ja taidetaan joku huopakin tarvita kun ei oikeen omisteta noita kouluhuopia.

Mutta nyt vielä käyttämään koira ulkona, saunaan ja nukkumaan!

3 kommenttia:

  1. No hyvä, että löytyi kunnollinen satulaa, joka sopii sullekki ;)

    Olisikos mahdollista myöh. saada siitä kuviakin? ;)

    VastaaPoista
  2. Hanna näin on ;) kyllä sitä mielellään maksaa kunhan saa hyvät varusteet. Kuvia tulee huomenna tai yritän ainakin laittaa (:

    VastaaPoista
  3. Okei :)

    Muutes mulla olis semmonen postausehdotus, että kertoisit millainen hevonen/poni olisit, jos olisit hevonen tai poni :)

    VastaaPoista