torstai 15. maaliskuuta 2012

Päivä 2 - tavoitteet ratsastuksessa

Päivä 1 - ToivelistaniPäivä 2 - Tavoitteet ratsastuksessaPäivä 3 - Varusteet jotka otan mukaan kilpailuihin
Päivä 4 - Mitä hevoseni syövät
Päivä 5 - Varusteeni
Päivä 6 - Hevosblogeja joita luen
Päivä 7 - Unelmahevoseni
Päivä 8 - Saavutuksia
Päivä 9 - Lempimerkkini
Päivä 10 - Unelmatallini



Niin ihana aihe ja tästä voi tullakin jotain pientä romaanin tynkää tai sitten ei. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi ja jos vaikka yrittäisi etsiä pari kuvaakin.

Istunta kuntoon
Aina niin tuttu aihe eli istunta ja miten sitä voisi parantaa ja antaa hevoselle parhaan työskentelyrauhan. Ensiksi istun mielestäni vinossa enemmän oikealle (kaikissa tilanteissa) ja tämä pitäisi saada korjattua. Istun hevosen sekä satulan vinoon ja myöhemmin sitten onkin mukava lähteä korjailemaan. Samalla haluaisin oppia istumaan taas rennosti enkä rautakangen tavoin jännitä jalkoja tai olkapäitä. Nyt pitäisi saada lonkat avattua kunnolla niin saisi hevosellekin kunnon tuen ja olkapäät pitäisi rentouttaa ja tuki pitäisi saada omalle istunnalle syvistä vatsalihaksista. Haluaisin myös tuon järkyttävän tuoli istunnan pois vähitellen ja toivottavasti asia korjaantuu kunhan löydän sen oikean asennon ratsastaessa ja liimaudun siihen.
Samalla haluaisin kädet vakaammiksi ja paremmin hevosen liikkeisiin mukautuviksi. Varsinkin hypätessä tämä ongelma korostuu kun kiskon sen käsijarrun päälle ja lukitsen kädet siihen tiettyyn kohtaan enkä varmasti liikuta niitä mihinkään!

Ravi ja laukka paremmaksi
Ramilla on ongelmia vielä tuon ravin kanssa enemmänkin oikeassa kierroksessa. Tasapaino ei ole kunnossa, epätahdikas ja rentous on hepreaa osittain. Rentouden on sentään löytänyt ja alkanut kuuntelemaan paremmin pohkeita, mutta tuo tahti. Ensiksi pitää saada tasapaino kuntoon jonka jälkeen sitten pystyy kulkemaan tahdikkaasti ja rennosti. Kaikki tulee ajallaan.
Mehän emme laukkaa kovinkaan paljon tällä hetkellä vaan ollaan jo pitkään pelattu pelkkien nostojen kanssa - pari hyvää nostoa hyvästä ravista parantavat laukkaa enemmän kuin miljoona nostoa huonosta ravista. Laukassa sitten tasapaino kuntoon ja sen jälkeen kaikki muutkin alueet paranevat vähitellen.

miten nii puristan polvilla?

kisata Helppo C luokkia
Mahdotontako? Hyvällä treenillä ei ole mikään mahdottomuus ja toukokuussa olisi tarkoitus kokeilla oli tulos mikä tahansa. Rami tarvitsee kokemusta ja eihän sitä kokemusta saa ellei käy muualla(kin) kisaamassa eli ettei pyöri tallin kisoissa pelkästään. Ohjelman olen jo löytänyt ja tulostanut mikä olisi tarkoitus mennä ja pikku hiljaa pari kohtaa kerrallaan treenataan niin kyllä se siitä. Heti kun kenttä sulaa uskaltautuu laukkaamaankin ettei tarvitse pelätä hevosen puolesta. Tämä vuosi olisi tarkoitus mennä C:eetä kun noita raviluokkia ei löydy tai sitten ne on rajattu joten otetaan kunnon tavoite.


50-60 cm puhtaita ratoja
Potkitaan kuskia persauksille niin, että oppii ratsastamaan kisoissakin samalla tavalla kuin kotona. Hylkäykset tai turhat virhepisteet tulevat kuskin takia; lopetetaampa ratsastus ennen "jännittävää" estettä ja hupsista hevonen kieltää. EI EI EI näin! Silloin pitäisi vaan ratsastaa napakasti eikä antaa sitä mahdollisuutta kieltää. Rami ei kotona kyttäile ei sitten mitään esteitä ja hyppää mielellään, mutta auta armias kun ollaan radalla. Korkeushan ei tässä ole se ongelma vaan kuskin ratsastamattomuus. Riittää että saisi edes perusradalta sen puhtaan tuloksen ja uusinnassa ei sitten niin väliä. Aikaa vastaan en lähde ratsastamaan vaan taas niitä hyviä kokemuksia Ramille ja kunnon tiet ettei lähde säätämään. Hyvillä kokemuksilla pääsee pidemmälle kuin huonoilla ja nyt pitää takoa se kuskin päähän. Maksimissaan kotikisoissa hyppään 70 cm jos rimakauhu ei yllätä ;)


Sitten muihin aiheisiin eli vähän ratsailuihin ja sen sellaiseen.

Eilen menin vajaan tunnin Ramilla koulua kentällä. Ihan aluksi taluttelin kymmenisen minuuttia ja samalla tutkin vähän kentän pohjaa ja ihan ookoolta vaikutti vaikka pari jäistä kohtaa löytyikin. Selästä käveltiin vielä kymmenisen minuuttia ja sitten töihin. Yritin myös ajatella niitä lonkkia ja avasin sitten liioitellusti niitä niin sain alapohkeen napakasti ruunan kylkiin kiinni. Aluksi tehtiin ihan suoristuksia, ympyröitä sekä kunnon kulmia. Rami oli aika jännittynyt heti alussa joten sain tehdä hiukan töitä ja lopulta rentoutui. Tehtiin paljon siirtymisiä ja lopulta saatiin haluttu tulos, lähti rennosti raviin ilman pään heittämistä taivasta kohti ja ravaili mukavasti kuunnellen kerrankin oikein tarkasti mitä pyysin. Aina hyvän pätkän jälkeen sai lepohetken ja paaljon taputuksia.
Oikealle sai tehdä enemmän töitä kun tuo tasapaino on siihen suuntaan huonompi ja saatiin tehdä paljon siirtymisiä heti alkuunsa. Alkoi toimimaan siihenkin suuntaan joten hetki lepoa. Seuraavaksi tehtiin pysähdyksiä ja peruutuksia sekä hyviä siirtymisiä käyntiin tai raviin. Heitin jalustimet hetkeksi kaulalle niin sain jalat taas oikeaan kohtaan ja vähän paremmin tuntumaa penkkiin. Kun tuntui hyvältä niin jalustimet takaisin ja meno jatkui.
Olin raahannu kentälle pari rengasta "rajaamaan" kouluradan alueen ja menin sitten keskihalkaisijalle ja siitä pysähdys aluksi käynnissä. Rami oli sitä mieltä ettei varmasti pysähdy ja kun pysähtyi kääntyi vinoon. Sentään kulmat saatiin tehtyä kunnollisesti ja pian tultiin sama homma ravissa.
Loppua kohden tein paljon suunnan vaihtoja eli jos tulin ensiksi vaikka koko rata leikkaa niin heti kulman jälkeen tein täyskaarron ja seuraavassa kulmassa uusi täyskaarto ja sen jälkeen taas koko rata leikkaa ym. Nyt se tasapainokin löytyi oikeassa kierroksessa kun jatkoin huolellista ratsastusta enkä päästänyt säätämään. Loistavaa! Lopuksi vielä nostoja kumpaankin suuntaan ja loppuravailut ja käynnit.

Tänään kävin aluksi omilla asioilla eli poliisiasemalla viemässä kakkos vaiheen todistuksen ja siitä Hyvinkäälle hakemaan ensiksi biotiinia ja biomagia ja jäin sitten juttelemaan myyjän kanssa, juotiin kahvit ja juteltiin niitä näitä. Matka jatkui agrimarkettiin ja sieltä tuli mukaan traileriin uusi hevsoskuljetus kyltti, rautaliuosta, heppanameja sekä pari pakettia sukkia. Lopuksi vielä klinikalle käymään kysymään magnesiamaitoa ja lupasivat huomenna soitella.
Ramin ratsastin kevyesti ilman satulaa 20 minuuttia. Heti kun keräsin ohjat ja vähän pohkeella pyysin niin Ramikin pyöristyi. Tehtiin ympyröitä ja pari pysähdystä ja otettiin ravisiirtymisiä pitkillä sivuilla. Siinä kymmenen minuutin ravailun jälkeen Rami tuntui sen verran hyvältä että päätin lopettaa siihen ja loppukäynnit talutin sitten kentällä ja tehtiin maastakäsin harjoituksia. Selässä pientä jumia joten venyttely, BOT selkään ja lopuksi availin lavat. Molemmat aivan jumissa ja sain ainakin toisen lavan hyvin auki painamalla ja toistakin aika kivasti ja Rami tykkäsi!
Kotona aloin sitten katsomaan tuota agrin kuittia ja löysin ison virheen sieltä! Ilmeisesti näppäilyvirhe kun ostin yhen paketin mustia sukkia niin kuitissa on 5 paria ja väärä hinta eli 9 euroa vaikka paketissa luki 5 !! Okei oma moka kun en tarkistanut joten ajelen huomenna sitten sinne selvittelemään asiaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti