perjantai 16. maaliskuuta 2012

Päivä 3 ja kuvatuksia

Päivä 1 - Toivelistani
Päivä 2 - Tavoitteet ratsastuksessa
Päivä 3 - Varusteet jotka otan mukaan kilpailuihin
Päivä 4 - Mitä hevoseni syövät
Päivä 5 - Varusteeni
Päivä 6 - Hevosblogeja joita luen
Päivä 7 - Unelmahevoseni
Päivä 8 - Saavutuksia
Päivä 9 - Lempimerkkini
Päivä 10 - Unelmatallini

Varusteet jotka otan mukaan kilpailuihin ompas mielenkiintoista. Ramin kanssa ei olla kummoisesti kisattu missään ulkopuolella, mutta voisin selittää koko rutiinin mitä tehdään ennen kisoja ym. Toivottavasti jaksatte lukea.
Tärkeimmät asiat mitä otan mukaan on toki itse hevonen, satula ja suitset ja mieluusti se ratsastaja olisi hyvä olla kyydissä mukana. Tottakai on myös paljon muutakin tavaraa mitä pitää ottaa mukaan mutta tuossa tärkeimmät asiat.

Pyrin aina pesemään Ramin ennen kilpailuja tai ainakin huuhdon kunnolla edellisenä iltana. Siistin myös tarvittaessa vähän harjaa, tasaan niskasiilin kunnolla ja leikkelen turhat karvat jaloista ja korvista pois. Ruuan sekaan saa tupla annoksen magnesiumia sekä rauhoittavaa litkua puolisen desiä. Loimi päälle ja karsinaan jonka jälkeen katselen muita tavaroita kasaan. Etsin nahkariimun valmiiksi, pyyhkäisen sen siistiksi ja no tarvittaessa pikapyyhkäisy suitsille jotka pyrin puunaamaan pari päivää aikaisemmin.
Kotona vielä laittelen trailerin valmiiksi, raahaan kuljetussuojat, tarvittaessa loimet sekä muuta krääsää mukaan ja toki tankkaan auton. Etsin myös puhtaan huovan ja tarvittavat korvahupun sekä suojat jos olen pessyt ne. Ramille tulee kaikkiin jalkoihin suojat eli eskadronin vihreät suojat tai sitten ruskeat nahkasuojat. Yleisin huopa mitä olen käyttänyt on eskadronin oliivinvihreä Nici huopa, koska se on ihanin :D?

yleisin varustus. 
Oma varustus on aika sellanen perus eli ei mitään kummempaa. Ratsastushousut pyrin pesemään ennen kilpailuja ja joku musta huppari on kova sana ja hupparin alle pitkä toppi. Estekisoihin lähtiessä otan myös turvaliivin mukaan. Käytän nahkaisia saxon kenkiä ja pfiffin saappaanvarsia ja kisoihin lähtiessä lähden joillakin vaikka lenkkareilla ja vaihdan kengät sitten paikan päällä. Kengissä on valmiina kannuksen kiinni niin ne eivät sitten katoile siinä matkan varrella :D Trailerin varusteosiossa
Autoon viskaan myös jonkun puhtaan takin jos vaikka alkaakin sataa tai jotain muuta ja mitähän muuta olen raahannut mukaan. Mutta tärkeimmäthän tässä tuli ja vähän muutakin ylimääräistä sepustusta. Hope so saatte jotain selvää.

Tänään kävin taluttelemassa Ramia pitkästä aikaa. Ennen tallille lähtöä leivoin vähäsen ja taiteilin sitten juustokakun yllätys yllätys. Kävin myös tänään Hyvinkäällä setvimässä tämän 40 euron virheen ja sain palautuksen sitten ja myyjä uskoi lopulta ettei mulla oikeasti ole niitä sukkia kuin se yksi minkä ostin. Klinikaltakin soitettiin tästä mag.maidosta ja ell oli sitten että joo onhan siitä pieni apu, mutta sitä pitäisi antaa niin isoja annoksia monia kertoja päivässä että se auttaisi. Kuitenkin Rami on ollut nyt taas normaali joten katsellaan taas eteenpäin. Voihan toki olla, että kiukuttelee karvanlähdön takia tai sitten tarhakaverin joka jaakaa Ramia. Kun muisteltiin vuosia taaksepäin Rami käyttäytyi samalla tavalla kun tarhakaverit olivat kimpussa joten siinä voi olla selitys.
No mutta siis käytiin vähän kävelemässä Ramin kanssa tiellä. Oli oikein innoissaan ja otin sitten pokkarilla kuvia ja muuten vain söpöiltiin matkan varrella. Lisäksi bongasin ensimmäiset joutsenet!
Tallissa sitten vain harjailin, kävin selän ja jalat läpi ja yllättäen oikeasta takajalasta kintereen yläpuolelta löytyi nestettä. Hieroin sen sitten pois ja läträsin arnikaa päälle, mistälie sekin sitten tullut. Jalat olivat ihmeen kuivat tai takajalat, etujaloista löytyi vähän nestettä mikä on yleistä. Sitten pari kuvaa alle (:






ne epämääräiset naarmut päässä.


1 kommentti:

  1. Ihania kuvai Raimosta ♥ Mistäköhän lienoo noi naarmutki tullu. Näyttää aika oudoilta... :D

    VastaaPoista