perjantai 23. maaliskuuta 2012

Päivä 10 + pakkailua



Päivä 1 - Toivelistani
Päivä 2 - Tavoitteet ratsastuksessa

Päivä 3 - Varusteet jotka otan mukaan kilpailuihin
Päivä 4 - Mitä hevoseni syövät
Päivä 5 - Varusteeni
Päivä 6 - Hevosblogeja joita luen

Päivä 7 - Unelmahevoseni
Päivä 8 - Saavutuksia
Päivä 9 - LempimerkkiniPäivä 10 - Unelmatallini

Nonniin kovasti on pakkailtu ja tänään käyn vielä tallilla rapsuttelemassa Ramia, syöttelemässä leipää ja vien samalla vuorellisen sadeloimen sekä rahaa tallin omistajalle jos kengittäjä tuleekin ensi viikolla. Mitenköhän selviän ilman Raimoa? Taaskaan en pääse viettämään päivää Ramin kanssa kun 29.3 tulee jo neljä vuotta yhteistä taivalta täyteen ja sitä varten olen väsännyt myös videota kun viimevuoden videota en saanut esille :D. Video julkaistaan sitten kun eksyn kotiin reissusta. No mutta en ole koko viikkoa ilman ratsastusta koska varattiin perjantaiksi 30. päivä 1-1,5 tunnin ratsastus maastossa läheiseltä kotieläinpihalta. Siskon mieskin pääsee pitkästä aikaa ratsastamaan ja se on oikeastaan syntymäpäivälahja hänelle ;) Katsotaan innostuisiko ratsastamaan uudestaan kun on aikoinaan ratsastanut ja kilpaillutkin.

Nyt taas itse aiheeseen ja yritän nyt nopeasti kirjoittaa tämän kun tunnin päästä lähtö tallille ja sitä ennen paljon puuhaa :D

Unelmatallini on ehdottomasta maalaistalli kaukana asutuksesta ja vilinästä. Tallissa olisi 4-6 karsinaa jotka olisivat suht isoja eli tyyliin 4x4 tai vielä isompia ja kuivikkeena ehdottomasti turve! Turve on mielestäni parhain kuivike koska se imee hyvin kosteuden ja on myös parempi hevosen kavioille ja sen saa nopeammin käyttöön vaikkapa kasvimaalle kun taas purun. Karsinoissa olisi liukuovet ja ovesta saisi yläpuolen auki tai puolet kalterista työnnettyä syrjään niin kuin tällä hetkellä kotitallillamme. Ikkunat jokaisessa karsinassa niin hevonen myös näkee ulos ja samalla talliin tulee luonnonvaloa. Pesupaikka on ehdoton lämpimän veden kera. Tallista löytyisi ainakin pieni ruokintahuono missä kaikki sapuskat olisivat turvassa.
Satulahuone olisi pieni, mutta viihtyisä. Ikkuna on aina plussaa, mutta ei pakollinen. Satulat löytyisivät siististä rivistä seinältä ja suitset löytyisivät omalta seinältään. Telineitä olisi riittävästi niin, että kaikki satulat, valjaat ym. saisi siististi. Satulahuoneessa olisi myös joku kaappi/hylly mihin saisi loimet ja huovat laitettua siististi ja ne olisi helppo kaivaa sieltä esiin.

Tarhat pitäisi olla isoja, hyväpohjaisia mieluusti ihan tehtyjä tai ainakin portin edusta ja jos kyseessä on pieni tarha niin koko tarha olisi hyvä olla tehty pohjia myöten huolella. Sairastarha on ehdoton lisä, helpottaa huomattavasti jos saikulla olevan hevosen saa johonkin pieneen tarhaan edes eikä tarvitse alkaa rajaamaan isommasta tarhasta pientä aluetta. Tarhoissa olisi siistit valkoiset puuaidat ja sähkölanka lisänä varmistamassa ettei hevoset tule ainakaan heti ulos ;) Tarhoissa olisi myös hyvä olla katokset mihin hevoset pääsevät suojaan. Kokopäivä tarhaus 2-3 hevosen joukoissa riippuen tulevatko toimeen.

Kenttä on myös yksi niitä asioita mistä en luovu! Hyväpohjainen kenttä joka on salaojitettu ja jota myös huolletaan. Valkoiset puuaidat ja plussana koulukirjaimet aidassa niin pystyy hyvin reenaamaan. Lisäksi hyvä estekalusto on aina hyödyllinen. Kentällä pitäisi myös olla valot niin, että voi ratsastaa pimeälläkin huoletta.
Maastot ovat ehkä tärkeimmät mitä voi olla! Laajat vaihtelevat maastot eli on mahdollista kulkea metsässä pieniä polkuja pitkin tai sitte jotakin pieniä teitä missä voi mennä vähän reippaamminkin.

Tiivistettynä
+ maalaistalli, 4-6 hevosta
+ isot karsinat, turve kuivitus
+ pesupaikka
+ siisti satula- ja ruokahuone (+wc)
+ kokopäivä tarhaus kaverin kanssa isossa tarhassa, sairastarha
+ ruokinta 3 krt. päivässä ja vapaa heinä
+ kenttä ja maastot.

Nyt taidankin lähteä tekemään muita asioita. Katsotaan selviänkö hengissä koko reissun ;) Yritän postailla edes jotain vaikka pelkästään mitä on tullut tehtyä ja kuvia tuskin saan laitettua, mutta niitä sitten tulee myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti