perjantai 3. helmikuuta 2012

Varustepostaus - ajovarusteita vol. I

Lupaamani varustepostaus tai ainakin pieni osa taas siitä. Eli nyt ajattelin kertoilla hiukan meidän ajovarusteista jotka eivät ole mitenkään ihmeelliset. Kaikkia en ole jaksanut kuvailla ja osa on vielä vähän "kateissa" ja lupaan ottaa lopuistakin kuvat ja laittaa niistä vielä sitten kuvat ja epämääräiset höpötykset.


Ööm siis aivan perus ajosuitset joista olen repinyt pois turparemmin kun en koskaan sitä käytä. Aina kun lähden ajamaan jätän Ramille riimun suitsien alle niin hevosen saa helposti kiinni takaisin ketjuihin. Otsapanta on tuollainen tyylikäs keltamusta ja siis keltamusta värihän on sitten Ramin kisaväri kunhan pääsee koelähtöön ja toivottavasti starttaamaan. Kuolaimina Happy mouthin nivelkuolaimet, ihan kivat ja Rami toimii todella hyvin näillä. Tarkoitus olisi kokeilla jotain nahkapäällysteistä suoraa kuolainta että miten niillä sitten menisi.



Valjaspaketti jota en jaksanut lähteä purkamaan kun olen sen laittanut nippuun :D anteeksi laiskuuteni. Horzelta ostettu tai vanhemmat ostivat tämän nimpparilahjaksi ja nuo yllä olevat suitset kuuluivat samaan pakettiin. Perinteiset, ovat olleet meillä jonku 3,5 vuotta ja hyvin pelittävät. Keltainen on rintaremmin pehmuste ja tuo pinkki sitten silatyyny. Niputan valjaat heti kun otan ne pois hevoselta eli avaan rintaremmin ja mahavyön ja häntäremmistä sitten vedän niin että valjaat liukuvat hevosen persauksen yli ja kietaisen sitten häntäremmin valjaspaketin ympärille ja tsädäm! 


Finn tackin korkeat säärisuojat ja joskus ostin nuo agrista kun bongasin. Ovat olleet siis suht vähän käytössä loppupeleissä vaikka naarmuja on ihan kiitettävästi jo tullut. Kaksi tarraa ja hyvin pysyvät jaloissa ja helppo pitää puhtaana!



Rypylliset kumiputsit sekä polvisuojat. Kumiputseja käytän lähes aina ajaessa ja ovat kokoa L muistaakseni. Helppo laittaa jalkoihin tai no suht helpot ja helppo pitää puhtaana. Näitä löytyy kaksi vai kolme paria?
Lisäksi polvisuojat kokoluokkaa M. Ostin Ramin alkuaikoina kun aloitin ratsastelemaan ja käytin niitä suht aktiivisesti ja varsinkin mäessä laukatessa totesin ne hyviksi. Soljelliset ja olen joutunut väsäämään pari reikää lisää kun ensiki meinasivat olla liian löysät ja seuraavissa rei'issä olisi olleet liian tiukat.



Niin sanottu lätsä. Mikä lie heräteostos olikaan tuo värin takia? No mutta kuitenkin käytän tätäkin ajaessa vaikka ei tarvitsisi mutta tuleepahan käytettyä ettei turhaan seiso. Olen myös teettänyt lätsän ja se löytyy tuolta alhaalta varastosta ja siitä tulloo seuraavaan ajovarustepostaukseen kuva.


Montéohjat jotka ostin ravikaveriltani 2010 kesällä. Hän on näitä käyttänyt starteissa ja totesin kuitenkin niiden olevan liian pitkät ja osti sitten lyhyemmät ja myi nämä mulle 20 eurolla. Olivathan ne pirun koppuraiset mutta kun sen puoli litraa upotti öljyä näihin niin kyllä pehmenivät ja ovat käyttökelposet. Ovat aika kätevät maastoillessa ;)


Mustalaisriimu eli tämä on eräänlainen turparemmi oikeastaan. Rami kun on todella herkkä ja montéssa sitten ei pysty paljon ottamaan mistään tukea niin ostin tämän tämän kaverini suosituksesta kun hän kokeili Ramia. Tuossa kun näkyy nuo renkulat niin niihin saa jotku ohjat kiinni ja siitä saa sitten tukea ja ei sitten tarvitse olla hevosen suussa kiinni. Käytetty muutamia kertoja mutta on ihan kätevä tämäkin kapistus.

1 kommentti:

  1. En tiennykkään, ettäteiltä löytyy tuollaisiakin varusteita.. ;)

    VastaaPoista