torstai 2. helmikuuta 2012

Päivän hyvä työ


Kotiuduin äskettäin tallilta ja kävin tunnilla riekkumassa tuolla -22 asteen pakkasessa ja siihen lisäksi kentälle puhalsi pieni viima hyi! Hevosetkin otettiin tänään jo puoli kaksitoista sisälle jo senkin takia että putket jäätyvät ilman hevosia. Tallin vessaki jäätyi tänään ja pari kuppia oli myös jäässä ja kupit onneksi sulivat kun kaviokkaat olivat sisällä. Ramikin oli ulkona kahden loimen kanssa eli tallitoppa ja ulkotoppa kun aamulla oli joku -25 pakkasta varmaan ja Ramin tarha sijaitsee alempana ja kahdella sivulla on vain metsää ja yksi sivu peltoaukeaa.

Mutta itse asiaan! Tänään kun lähdin töistä kruisailin hiljakseen tietä pitkin ja vasemmalta tuli auto. Noo päästin auton menemään ensiksi ja katsoin sitten kääntyessäni että nyt menee kyllä lähelle reunaa ja sitten lumi pöllähti ja auto päätyi ojaan joka on varmaan 1,5 metriä syvä. Hyppäsin autosta ulos ja menin ojaan menneen auton luo ja autoin kuskin ulos. Vanhempi mies kyseessä joka naureskeli että on tänä vuonna eka kerta kun menee ojaan ja autona oli joku no max. 10 vuotta vanha jeeppi. Katseltiin hetki autoa ja tarjosin sitten hinausapua, sovittiin että laitetaan nelikot päälle ja yritän vetää auton ojasta samaa reittiä mitä meni. Köysi autojen väliin ja sitten vaan yrittämään. Ensiksi sammutin auton, nopea käynnistys ja kunnolla kierrokset ylös ja kyllä se auto liikahti: syvemmälle ojaan ja kallistui enemmän kyljelleen. Mietittiin seuraavaa vaihtoehtoa joka ei kyllä olisi toiminut vaan auto olisi mennyt kokonaan nurin. Kävin myös ojan pohjalla katsomassa ja kurkin sitten auton alle. Onneksi bongasin tieltä tulevan traktorin joka sitten pysähtyi ja katseli hetken autoa. Empi jonkun aikaa kun sanoi samaa kun voi olla että se auto oikeasti kaatuu kokonaan. Kuski otti riskin ja traktori sai sitten auton ylös penkasta. Jatkettiin matkaa ja ojassa käynyt kuski sitten pysähtyi ja tuli kysymään mitä on velkaa ja oli huolissaan et jos mulla oli kiire jonnekin ja siinä sitten hymyilin että tottakai pitää auttaa tai ainakin yrittää auttaa ja höpistiin vähän muutakin. Jäi kyllä itselle sellanen hyvä fiilis et vaikka en saanutkaan sitä autoa ojasta mutta ainakin yritin ja kuski oli kiitollinen ja hän oli huolissaan et jos mulla on joku hirveä kiire jonnekin tai muuta.

Kävin lämmittämässä toista taloa ettei putket mene jäähän ja noo saunalla yksi hana on jäässä joten laitoin saunalle pari pesällistä palamaan ja raahasin varmaan kuusi vai seitsemän korillista puita kuivumaan ja sisällekin kuskasin ison laatikollisen ja lämmitellin taloa.

Tunti ei mennyt ihan putkeen, Hertta ihan tättärää alusta alkaen. Tehtiin aluksi voltteja käynnissä ja jouduin aika paljon työstämään Herttaa että edes asettuisi eikä könöttäisi pää ulospäin. Sitten joka toinen ravissa ja lopulta päätyihin ympyrät ravissa ja ympyrältä tulon jälkeen pohkeenväistöä käynnissä. Lopulta sitten tehtävä olikin että pohkeenväistö ravissa keventäen, pääty ympyrä laukassa ja ennen toista pitkää sivua käyntiin, keskellä pysähdys ja toisessa päädyssä käynnistä nosto. Hertta kuumeni, lähti puskemaan joka suuntaan ja ei vastannut yhtään mihinkään varsinkaan pidätteisiin! Yritin isoja pidätteitä jonka jälkeen iso myötäys ja oli kyllä epätoivoista menoa! Toisessa kierroksessa pelästyi jotain metsästä kuulunutta ääntä, pomppasi laukkaan ja viskasi pienen pukin ja siinä vaiheessa repesin totaalisesti :D Opettajakin nauroi että johan on tammassa kipinää kun ei oo nähnyt sen pukittavan kymmeneen vuoteen! Tämän pelästymisen jälkeen ei suostunut menemään enään metsän puoleiselle pitkälle sivulle ja lopulta kävelin sen läpi raippa painettuna kaulaa vasten. Loppuraveissa jo vähän parempi mutta ei todellakaan niin hyvä kun on ollut Ensi kerralla sitten toivottavasti menee paremmin.

4 kommenttia:

  1. Haha, sain päivän naurut tolle Hertta jutulle :D
    En ookkaan koskaan tienny, että Hertasta löytyy ruutia pukittamiseenki :D

    Hertta on kyllä melkoinen kuuma kalle, kokemusta on :D

    Mutta kun sen saa menemään hyvin tai kun sillä on hyvä päivö se on kyllä tosi mukava ♥

    VastaaPoista
  2. Hanna nojoo! :D Koskaa ees kuvitellu et se osais pukata mut kyllä sie pienen pukin tarjos :D Tänää mettässä oli niin paljo mörköjä et piti juosta hirveetä vauhtii joka suuntaa :( Mut kieltämättä se on kyllä aivan älyttömän kiva kunhan saa toimimaan!

    VastaaPoista
  3. Aijaaa, harmi :((

    No mutta tsemppiä sulla ja Hertalle :D ♥

    VastaaPoista