maanantai 20. helmikuuta 2012

Puuhastelua


Heissan kaikki lukijat taas parin päivän tauon jälkeen. Tällä viikolla näitä postauksia tulee varmaan vähemmän kun oon tallilla leiriavustajana ja no ajelen iltaisin kotiin ja aamulla lähden sitten takaisin tallille. Viime yön nukuin tallilla kun muuten olisi pitänyt herätä tyyliin viideltä ja torstaina jään myös yöksi. Tässä on muutaman päivän aikana ollut jonkun verran menoa ja on myös uusi tuttavuus tullut ;)

Lauantaina oli pitkästä aikaa kunnon maastolenkki! Seuraksi lähti Minna Pokulla ja heitimme tuollaisen 9-12 km mittaisen lenkin ja aikaa kulutimme jonkun tunnin ja parikymmentä minuuttia. Käveltiin pääosin, ravailtiin vähän ja otettiin pari laukkapätkää. Joudutaan laukatessa tekemään silleen että toinen hevonen menee ekana ja Ramin kanssa sitten odotetaan niin että se toinen on päässyt tarpeeksi kauas. Voitte varmasti kuvitella miten kuuma kilpailuviettinen hevonen käyttäytyy? Viimeinen pätkä oli enemmänkin itsemurha kun hevoset lähtivät rinnatusten ravaamaan ja Poku sitten lähti laukkaamaan ja jouduin ottamaan Ramin vahvasti ja rumasti kiinni ja siitä hyvästä herra sinkoutui sivulle kun meinasi lähteä kilpailemaan. Kaksi todella kilpailuviettistä hevosta rinnatusten, auts. Noo hevosilla oli hauskaa ja kuskeilla mitä nyt vähän jäädyttiin matkan varrella. Ja tottakai napsin korvakuvia kun pokkari toimii!

Sunnuntaina ihan vaan juoksutin Ramin kevyesti riimusta pikkukentällä edellisen päivän maaston takia. Kentällä oli paikoitellen vähän enemmän lunta ja sai hevonen vähän nostella koipiaan ja rentoutui yllättävää kyllä aika pian. Tallissa herra päätyi venyttelyn kohteeksi ja avasin oikean lavan kun oli aivan juntturassa. Saanut edes sormia työnnettyä sinne väliin ja lopulta koko nyrkki mahtui. Kuvia räpsin puhelimme mutta jonkun oudon syyn takia puhelin ei yhdisty koneeseen ja en saa niitä kuvatuksia pois puhelimesta murh..

Tänään Ramilla oli tiedossa leiripäivä eli suomennettuna Rami pääsi ajohevoseksi leiriläisille! Ajatin puolet porukasta ja leiriläiset saivat itsekin ohjastaa ja Rami nöyrästi meni sinne minne ohjattiin eli vaikka ojan suuntaa. Selostin samalla valjastuksen eli näytin miten valjaat laitetaan sekä iskin kaikki mahdolliset suojat Ramille mitä käytetään. Ajettiin yhteensä joku 5 km ja Rami oli ihan onnessaan. Huomenna tiedossa lopun porukan ajattaminen ja torstaina hiihtoratsastusta!
Aamu alkoi avustajilla puoli seiskalta, ruokinta, hevoset pihalle ja siivous. Jouduttiin ulkona loimittamaan hevoset kun alkoikin sataa lunta ja ei haluttu hevosten olevan märkiä. Eihän tuossa paljon ehdi levähtää mutta homma on kivaa (:

Päädyin myös tänään yhden suomenhevosruunan selkään joka on ollut jo toista vuotta saikulla. Menin vartin verran ja sitten ruuna pääsi talliin takaisin. Pakko myöntää et kyllä jänskätti kivuta tämän hevosen selkään! Kuitenkin oli tosi fiksu käytökseltään eikä sinkoillut mihinkään suuntaan vaikka siihenkin varauduttiin. Mainio tapaus ihastuin (:

Huomenna olisi tarkoitus käydä aamusta Hyvinkäällä hakemassa Ramille biotiinia ja siitä suunnata tallille. Nyt voisi kadota koiran kanssa pikaiselle lenkille, saunaan ja sitten koisimaan.

3 kommenttia:

  1. Hehhheheehehehehe :D Ramilla ajaminen oli ihan SUPER KIVAA! Ootko muuten tulossa kesällä avustamaan sille ekalle yleisleirille?? (:

    VastaaPoista
  2. Hanna haha :D hyvä et tyksit! Siis mää en tiiä miten nää avustukset nyt menee :D

    VastaaPoista
  3. Okei :D:D Toivottavasti tuut sille ekalle ;)

    VastaaPoista