lauantai 18. helmikuuta 2012

Toivepostaus - kehitys 2008-2011

Yksi askel eteen ja kaksi taakse niin se vain menee.

Nämä viisaat sanat tulivat entisen ratsastuksenopettajani suusta. Olin aloittanut kauan sitten hänen ratsastuskoulullaan ratsastamaan ja vuosien jälkeen päädyimmekin hänen naapurinsa pienelle tallille asumaan ja ehdin käymään pari kertaa tarkan silmän alla ennen Ramin leikkausta.

Ensimmäisen puolentoista vuoden aikana meillä ei todellakaan ollut mitään kenttää missä olisimme pystyneet työskentelemään kunnolla vaan jouduimme aloittamaan koko homman pellosta. Hevonen olisi tarvinut rajat ja ongelmia oli jatkuvasti; milloin kiikutti pitkin peltoa tai sitten ei vain pystynyt ratsastamaan pellon huonon kunnon takia. Vasta 2010 lähtien on meillä ollut käytössä kenttä ja olemme päässeet etenemään huomattavasti paremmin ja tietty asiansa osaava loistava opettaja, kiitos hänelle!

En ole mikään guru enkä tule koskaan olemaan, mutta olen myös itsekin kehittynyt näiden noin neljän vuoden aikana ja olen tehnyt virheitä ja tulen tekemään jatkossakin, mutta niistä oppii aina jotain. Olisimme tarvineet heti alusta alkaen viikottaisen opettajan joka olisi auttanut meitä no mutta kun se ei vaan ollut mahdollista kun olisi pitänyt kuljettaa johonkin ratsastuskoululle eikä meillä ollut koppia ja kuski ei kerennyt kuljettamaan. Toinen tärkeä asia on ehdottomasti ajan käyttäminen. Mikään ei tapahdu sormia napsauttamalla ja tämä on kyllä sellainen ikuisuus projekti.
Mitä Ramin kehitykseen tulee hmm. Jos vuotta 2008 ja viime vuotta vertaa niin Rami on kehittynyt kyllä jonkun verran vaikka ei kovinkaan paljon kumminkaan. On rentoutunut todella paljon, perääanto ei ole enään niin vieras asia kuin on ollut ja no askellajit ovat parantuneet ehdottomasti. Peitsaamine ollaan saatu n. 95 % pois vaikka kuumetessaan tarjoaa peitsiä mutta koko ajan vähemmän kuitenkin. Ravissa ja laukassa on todella paljon töitä mm. tahdin, rentouden ja tasapainon kanssa. Kuitenkin mennään koko ajan parempaan suuntaan ja laukkaa parannamme tällä hetkellä pelkästään nostoilla kun eihän se laukka muulla tavalla parane. Ravissa pyritään tekemään paljon töitä ja kunhan taas pääsemme kouluvalmennuksiin saadaan taas asiat loksahtamaan kohdalleen.
Hypätessä Rami on muuttunut paljon rennommaksi ja varmemmaksi. Ennen oli todella jännittynyt ja kielsi todella herkästi esteille, mutta nyt viimeisen vuoden aikana muuttui paljon varmemmaksi ja luottamus on myös kasvanut molemmin puolin.
Videohan ei kerro totuutta vaan muutamia hassuja pätkiä menosta ja jouduin kaivelemaan konetta jonkun verran että löysin edes nämä pätkän. Matskua kun ei ole kummemmin kuvaajan uupuessa :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti