tiistai 24. tammikuuta 2012

Nyt voi huokaista

Ramilla oli tänään ysin jälkeen akupunktio ja kranio hoito pitkästä aikaa. Aluksi kerroin omat mietteet eli ristiselkä ja mahahaava epäilys joten otettiin nämä kaksi aluetta hoitoon. Ensiksi Suski tunnusteli Ramin läpikotoisin ja sanoi että selkä on satulan kohdalta hyvä, mahan kohdalta kuuma ja lannerankaa päin mennessä kylmenee joten selkään laitettiin kaksi neulaa hoitamaan sitä aluetta. Seuraavaksi laitettiin kaikkiin jalkoihin polvien ja kintereiden alapuolelle sisäpinnalle neulat hoitamaan mahaa. Tämän jälkeen kävi kaulaa läpi, paineli mahasta alapuolelta jostakin "pisteestä" ja totesi että ainakin suolistoäänet alkavat kuulumaan hyvin ja ei reagoi. Lisäksi neulat jotka laittoi ovat todella herkällä alueella ja jos hevosella olisi jotain ongelmaa mahan kanssa niin se olisi jo tarjonnut kenkää. Nyt Rami oli kuitenkin todella rento ja rauhallinen, nukahti käytävällekin.
Lopuksi vielä kävi selkää läpi ja sanoi myös siitä että selässä on aika nopea pulssi mahan kohdalla ja lopulta pulssi rauhottui, maha viileni hiukan ja lanneranka lämpeni. Epäili jotain lukkotilaa oikealla puolella kun seisoi vinossa ja ei ollut balanssissa eli lähti nojaamaan Suskia päin. Lopuksi Ramikin kyllä seisoi suorassa ja tasapainossa. Saatiin yksi hoitovinkki lisää millä saadaan kiertoa hevoseen ottamalla säästä kiinni ja kevyesti keinuttamalla hevosta. Lisäksi irtojuoksutus, liinassa juoksuttaminen ovat hyviä tapoja tällä hetkellä ja irtohypytys olisi toinen, mutta meidän pitäisi lähteä noin 40 km päähän jota voi kyllä harkita. Lisäksi jos puomeja saisi menemään irtona tai liinassa niin saisi kiertoa sinne lannerankaan.

Nyt on loistava fiilis, tosi helpottunu ainakin kun sain varmistuksen ettei siellä mahassa ole mitään. Seuraava hoitokerta menee viikon parin päähän eli soittelen maanantaina minkälainen Rami on ollut ja sen mukaan katsotaan.

Eilen kävin Ramin selässä pitkästä aikaa. Mentiin pelkällä riimulla ilman satulaa ja Ramilla oli päällä ohuempi tallitoppaloimi kun ilma oli aika raaka. Käveltiin kentällä, taivuttelin vähän ja tehtiin ympyröitä ja muuta pientä kivaa. Rami selvästi tykkäsi, oli mukavan rento vaikka pari kertaa jännittyi kun metsästä kuului jotain ääniä. Lisäksi ostin eilen itselleni uuden ratsastustakin joka oli kyllä löytö! Alennuksessa -30% Mountain Horsen ruskea vanuvuorellinen ratsastustakki. On ollut jo käytössä on on tosi ihana päällä! Pitää hyvin tuulen, korkea kaulus, kunnon huppu, kiristysnauhat vyötäröllä ja takana nepparilliset ratsastushalkiot. Alkuperäinen hinta oli 110 euroa ja alennusten kanssa jäi enään 77 euroa joten kyllä se takki lähti heti mukaan.

Huomenna voisi käydä kävelemässä ja yrittää samalla saada uusia kuvia (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti