keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Danse parfaite !

Anteeksi ei ole niitä lupaamiani räpsyjä päivästä mutta nyt on pakko hehkuttaa! On taas jotenkin sellanen fiilis et kerranki onnistuin jossakin todella hyvin ja tästä on hyvä jatkaa.
Tallin omistaja laittoi tänään viestiä kahdentoista jälkeen että kerkeänkö ratsastamaan Allin. Vastauksena laitoin mielelläni kipuan neidin kyytiin! Oon varmaan kirjottanu tän miljoona kertaa, mutta on oikeesti kiva päästä hevosen kyytiin joka ei kulje hyvin jos ratsastaja säätää selässä ja joka myös osaa enemmän kuin Rami. Kuitenkin Rami on rakkain hevonen ja tykkään mennä Ramilla tosi paljon mutta omaa ratsastusta ajatellen on hyvä mennä toisillakin hevosilla.
Hain tänään kaverini ja ensiksi haettiin Rami ja Poku sisälle. Ramille vaihdoin tallitopan päälle ja hain pikkuisen neidin sisälle. Siinä harjatessa neiti laittoi pään olkapäälle ja kun rapsuttelin kaulasta tamma rapsutteli vastapalvelukseksi olkapäästä. Nousin tallin pihassa selkään ja menimme kentälle kaverin kanssa. Tamma yritti heti alkuunsa taas samaa eli ei mennyt uralla ja oikoi kulmat todella kaukaa. Tein taas ensimmäisellä kierroksella selväksi että nyt niihin kulmiin mennään ja uralla kuljetaan.

Alkuraveissa oli tosi mukava, vähän tahmea mikä on niin normaalia mutta kulki kivasti siitä huolimatta. Tehtiin ympyröitä, kolmikaarista ja loivaa kiemurauraa. Kolmikaarisella lisäsin jokaiseen kaarteeseen vielä voltin ja siitä jatkettiin. Suunnan vaihtamisen jälkeen tamma katosi avuilta joten tein lyhyitä käynti-ravi siirtymisiä ja sitten jatkoin ympyröillä ym.
Ensimmäiset laukat otin oikeaan kierrokseen ja sain vähän aikaa työstää tammaa mukavaksi. Muutamaan otteeseen rikkoi raville ja siitä vain nopeasti hevonen kivaksi ja uusi nosto. Lopulta olin tyytyväinen laukkaan; tamma pysyi eteen-alas muodossa, laukka rullasi ja toimi kuin ajatus! Sain tehtyä laukassa jonkunlaisia kulmiakin vaikka aluksi menin keskiymyrpyrällä kunnes laajensin aluetta puolikkaaksi kentäksi ja siinä tein ympyröitä. Pystyin keskittymään omaan istuntaan ja heti kun en jännittänyt hartioita hevonen parani alla kunnolla. Nyt myös ymmärsin oman ongelman kun olen aina muuttunut selässä ja hevonen ei ole tasainen ja nyt kun en muuttunut vaikka neiti yritti mitä niin se palkittiin. Omat tassut tuppasivat laskeutumaan turhan alas, mutta ei kuitenkaan aivan liikaa.
Vasemmass kierroksessa oli alussa koko ajan sisäohjassa kiinni, yritin asetusta ulos tuloksetta kun hevonen ei edes asettunut joten pikainen reipas asetus ulos ja johan sisäohja keveni. Laukat olivat huomattavasti huonommat tähän kierrokseen, rikkoi monta kertaa jonka jälkeen lähti paahtamaan ulkoapuja vastaan. Mutta joukosta löytyi pari todella hienoa ravipätkää kun neiti kulki varsin energisesti eteenpäin, oli todella kevyt edestä ja oli vaan niin upea! Loppuravit ja käynnit meni tyytyväisyyden huumassa ja tallissa tamma pääsi ansaitulle pesulle.

Juoksutin Ramin vielä pikaisesti riimun kanssa ja liikkuu mielestäni hiukan paremmin kuin viime juoksutuksessa, lannerangan alue liikkui aivan eri tavalla ja jalkoja kun nopeasti katsoi otti myös oikealla takajalalla paljon parempaa askelta kuin viimeksi. Huomenna Ramilla on vapaapäivä kun menen töiden jälkeen käymään eräässä navetassa tekemässä illan isäntäen äkillisen menon takia. Sopii hyvin tykkään käydä navetassa ja tehdä navettatöitä (: on jo melkein ollut ikäväkin navettaan. Ensi kuussa sitten kolmen päivän lomitus samassa navetassa jes! Nyt voisi mennä mutustelemaan juustokakkua minkä väsäsin tänään. Viimeksi tein sunnuntaina ja sitä ennen perjantaina :D

2 kommenttia:

  1. Hei, kiva blogi! Eksyin tänne tuolta Emmin ja Peksun blogista ja ehdottomasti alan tätä kyllä seurailemaan! Itsellänikin on ex-ravuri, joten tämän aiheiset blogit kiinnostaa jonkin verran. :) Hienoa työtä olet heppasi kanssa tehnyt ja kehitys on kuvista päätellen ollut huimaa. :)

    VastaaPoista
  2. Minna heippa ja tervetuloa lukijajoukkoon! Ehdin tuossa jo teidänkin blogia kurkkia pikaisesti ihan mielenkiinnolla kun juuri kaikki ex-ravuri blogit kiinnostavat (:

    VastaaPoista