torstai 29. joulukuuta 2011

Varustepostaus - Satula + suitset

Nyt kun Rami joutuu seisomaan kengitykseen asti ehdin väsätä vähän varustepostauksen tynkää. Tänään esittelen pelkästään koulusuitset, satulan ja muuta krääsää vähäsen.


 Ramilta löytyy koulusuitsina Hööksiltä ostetut Gold Medalin Artemissuitset ja nahkaiset ohjat. Vaikka en erityisemmin ole tykännyt Hööksin suitsista nämä yllättivät positiivisesti! Nahka on yllättävän hyvälaatuista ja suitset ovat muutenkin pysyneet hyvin kunnossa. Koulusuitsissa käytän suoraa kumikuolainta ja tämä on kuolain joka taipuu joka suuntaan, koska kuolaimen sisällä on pelkästään rautalanka.

Otsapanta on tuollainen söpö blingbling vaikka onkin hirmu ohut kun taas turparemmi on todella paksu ja yhdistelmä näyttää jopa vähän oudolta. Uusi otsapanta vaihtuu heti huomenna kunhan muistan ottaa sen mukaan.


Satula on suht tuore tapaus eli tämä uusi satula tuli ostettua toukokuussa 13. päivä perjantaina. Kentaur Seneca, yleis/este EW 17". Satula tuli ostettua aivan uutena ja hinta oli yli 1300 euroa ja tätä hintaa yskin pienen hetken, mutta satula oli ehdottomasti paras hevoselle ja omalle ahterilla. Olen ihan rakastunut tähän satulaan, todella hyvä istua ja on "monikäyttöinen" satula. Satulassa on siis irrotettavat takatuet ja kun takatuet ottaa pois muuntautuu satula "koulupenkiksi".
Satulan alla pidetään neljällä taskulla olevaa mattesin correction padia, koska satula on hevosen muuttuessa päässyt laskeutumaan liikaa ja keikkuu hiukan edestä. Sovittajan kanssa ollaan siis katsottu satula ja hän suositteli tuota mattesia ja myöhemmin sitten topataan. Jalustinhihnat olen saanut vaihtokaupassa (uusi häntäremmi hihnoihin) ja ovat hööksiltä ostetut. Ihan tyytyväinen olen niihin tällä hetkellä ainakin vaikka ovatkin käytetyt, mutta mitäs tuo haittaa.




Sitten satulavyöt. Ruskea normivyö on muotoiltu ja toisella puolella on jousto. 120 cm pitkä Hööksiltä ostettu ja ollut käytössä reilun vuoden. Uutta vyötä en ole jaksanut ostaa, koska ajaa tuokin asiansa aivan hyvin.
Panssari on suht uusi, HIHS:istä ostettu 50 eurolla. Molemmissa päissä on jousto ja panssaria on kokeiltu vasta muutamia kertoja. Olin ihan onnessani kun löysin tuon panssarin suht halvalla varsinkin jos tässä aletaan jossakin vaiheessa käymään estevalmennuksissa niin hokkikeleillä haluan varsinkin käyttää panssaria ja tietty muutenkin.



Sitten vielä Ramin kaviosta. Rami oli tänään vain kaksi tuntia ulkona kunnes päätin ottaa sisälle. Kavio on nyt jo kulunut pahasti ja kun Rami kiertää samaista takajalkaa sisälle kavio kuluu entistä enemmän. Huuhdoin kavion pohjan ja tarkastelin eilistä jälkeä, laitoin tervaa päälle ja sitten kävin jalat läpi muutenkin. Takajalka oli aika lämmin joten läträsin linimenttiä sitten kaikkiin koipiin. Huomenna sama, eli pari-kolme tuntia ulkona ja sitten sisälle. Mielelläni pitäisin hevosen ulkona, mutta jos tuo kavio pääsee kulumaan vielä lisää niin sitten ollaankin pienissä ongelmissa taas kun kaviota ei pysty vuolemaan ja kenkää ei saada kiinni.

6 kommenttia:

  1. Onko tuolla kaviossa vielä naula ? :oo väi hämääkö kuva vaan? .. ihanat suitset muuten ! Kattelin hööksin alemyynneissä just ykspäivä että tosi hienot :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi kyllä siellä naula on jäi sinne kun kenkä irtosi. Ja kiitos! Nuo suitset on kyl tosi ihanat (:

    VastaaPoista
  3. Hienoja varusteita tuolla Ramilla kyllä on :) Ja aika kallis satula oli, mutta hyvästä kannattaa maksaa ;) Tuo kavio on kyllä aika pahan näköinen... Tsemppiä sen parantelemiseen :)

    VastaaPoista
  4. Hanna kiitos :D Olihan tuo satula kallis ja vaikka saatiin hiukan alennusta kun ylitti budjetti rajan reilusti, mutta sinne hupeni kaikki säästöt. No mutta jos se menee seuraavat 10 vuotta ainakin niin kyllä kannatti maksaa :D

    VastaaPoista
  5. Mun pv lläkin on tuo kentauri ja itekki tykänny kovasti ! se on kyl niin mahtava istua ja hintansa veroinenkin ! (=

    VastaaPoista
  6. anonyymi näin on! tykkäsin sovitus vaiheessa jo tuosta penkistä kun oli niin loistava istua! Varmaan koskaan tullu istuttua yhtä hyvässä satulassa (:

    VastaaPoista