lauantai 31. joulukuuta 2011

Viimistä vierään


Tätä vuotta on jäljellä enään 8 tuntia mikä tuntuu aika oudolta. Vuosi on vierähtänyt nopeasti ja on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä. Pääosin kylläkin hyviä asioita vaikka alkuvuosi näytti todella huolestuttavalta; monia rakkaita hevosystäviä on poistunut yllättäen, tulipalon merkeissä ja yksi onnettomuus ja nämä tapahtuivat kahden viikon sisällä. Tulipalossa menneet hevoset olivat Ramin entisiä tallikavereita, monia olin hoitanut ja liikuttanut ja tottakai edelleen on ikävä. Lisäksi jos emme olisi vaihtaneet tallipaikkaa ei Ramiakaan enään olisi. Ramikin oli kipeä, vei kuskia kuin märkää rukkasta ja sitten asiat osuivat kohdilleen!
Hyviä asioita, että Ramin jatkuvaan selkäkipeyteen löytyi syyt ja nyt ruuna on aivan loistavassa kunnossa mitä nyt välillä aristelee selkää, mutta kaiken saa hoitamalla kuntoon ja nyt kun tietää miten toimia pystyy ennaltaehkäisemään asioita. On kehitytty isoilla askelilla, käyty valmennuksissa ja tunneilla sekä harvinaista kyllä startattu kisoissa enemmän kuin koskaan! Tänä vuonna tuli hurjat 4 esteluokkaa ja yksi koululuokka normaalin yhden esteluokan sijasta. On voitu harrastaa normaalisti, käydä maastoilemas ettei tarvitse pelätä milloin hevonen vie ja viskaa selästään ja luottamus on syventynyt. Ramin vesikammosta on päästy eroon aika hyvin sekä no kaikki tuntuu paremmalta!

Eilen pelkästään hoidin kaviota, huuhtelin kunnolla, lätkäsin tervaa pohjaan ja kavion ulkopintaan sitten sivelin öljyä. Rami sai olla ulkona jonkun 3-4 tuntia ja loppupäivän sisällä.

Tänään kengittäjä tuli aamusta ja Rami oli toisena kengitysvuorossa. Eteen vaihdettiin uudet kengät, koska edellisissä mitkä laitettiin klinikalla oli 4 mm hokit joita ei saanut pois eli oliko ne sitten niitattu kenkiin. En jaksanut liikuttaa vaan huomenna ratsastan pojjan kentällä.
Tultiin äsken koirien kanssa lenkillä. Ajettiin n. 15 minsan matka lähelle toista taloamme ja hurautettiin pienelle hiekkatielle missä ei ole yleensä yhtään liikennettä. Päästettiin koirat vapaiksi ja tunnin verta pojat jaksoivat riehua ja ehdin vähän kuvaillakin.

Alhaalla olevat kuvat eilisestä. Ekassa kuvassa ei ole verta vaan tervaa ja alimmassa sitten uusi otsapanta.




4 kommenttia:

  1. Jos et olisi maininnut tuossa, että ekassa kuvassa kaviossa on verta vaan tervaa, moni olisia varmaan ihmetellyt sitä :D Koska se näyttää ihan vereltä... Tuo uusi otsapanta on todella hieno, semmonen BLING BLING henkinen :D Ja sopii varmasti hyvin Ramin suitsiin. Pikaista paranemista Ramille, ja...

    HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

    VastaaPoista
  2. Hanna haha :D Oli pakko mainita kun tosiaan näyttää vereltä. Salama vääristää kyllä niin paljon ;)

    Ja Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hyi, kamalaa ajatella, miten olisi käynyt jos et olis vaihtanut tallipaikkaa D: Noita tulipaloja tuntui syttyvän tänä vuonna talleihin aika paljon... tai sitten en oo viime vuosina niitä tajunnut.

    Onneksi Ramin selkäkipuihin löytyi apua ja vuosi on ollut muutenkin kehittävä :)
    Hyvää uutta vuotta myös meiltä!

    VastaaPoista
  4. Inka näin on. Oli se pieni järkytys herätä siihen että saan aamulla viestin, heräsin siihen ja kysyttiin onko kyseessä se talli. Netistä selvitin ja olihan se sama talli :/ Sitten alkoikin porukka kyselemään multa oliko oma hevonen siellä ym. Ekaa kertaa kun kävin paikalla kesällä niin teki pahaa ja tallia lähestyessä vauhti hidastui ja pari kyyneltä pirautin.

    VastaaPoista