perjantai 23. joulukuuta 2011

Tonttuilua

2009 c. äiti
Huh viimeinkin oikeasti ehdin istumaan tuolille! Tämä päivä ollut kyllä yhtä lentoa kun olen kulkenut talosta taloon tonttuna viemäsä lahjoja.
Menin yöllä kolmelta nukkumaan; kyllä vaikka tiedossa oli aamutalliin meno kahdeksaksi joka tarkoittaa sitä että herään seitsemältä. Paketoin lahjoja puoli kolmeen asti, kuuntelin ja katselin jouluisia piirrettyjä ja väkertelin paketteja. Kävin vielä äidin kanssa saunassa puoli kolmen jälkeen ja heti saunan jälkeen nukkumaan. Aamulla kello ei sitten herättänyt ja onneksi äiti tuli sanomaan että kello on jo puol kahdeksan! Siinä vaiheessa pomppasin vauhdilla ylös ja pyysin äitiä käynnistämään auton sillä välin kun etsin vaatteita päälle. Sain itseni kuntoon vajaassa kymmenessä minuutissa vaikka pyörin pitkin taloa paniikissa. Loppujen lopuksi olin viittä yli kahdeksan tallilla, mutta oltiin kumminkin koko päivä aikataulussa! Ramin ovessa roikkui muovipussi jossa oli lahja joka oli Minnalta. Oli muuten todella kiva yllätys tämäkin.

Tallilta lähdettyäni poikkesin vanhassa työharjoittelupaikassa (2010 toukokuu, heinä-lokakuu) ja jäinkin sinne muutamiksi tunneiksi turisemaan. Sinne on aina yhtä kivaa mennä kun tuntee olevansa kotona! Heti kun astuin vanhan isäntäväen taloon minulle kaadettiin kuppi kahvia ja kun annoin sitten lahjan niin molemmat "vanhukset" olivat niin iloisia siitä! Tottakai heitäkin pitää muistaa ovat olleet niin ihania minua kohtaan! (: Siinä sitten join neljä kuppia kahvia (juon todella harvoin kahvia!) ja mussuttelin pari joulutorttua ja sain maistella vähän lihaa ym.

Tämän jälkeen tulin kotiin, vaihdoin vaatteet ja siistiydyin ihmisen näköiseksi ja lähdin kaupoille. Ensiksi kävin palauttamassa hokit ja myyjä lupasi heti tilata mulle 10x8 hokkeja jotka tulevat ensi viikolla (: Siitä sitten kurvasin robin hoodiin joka oli AIVAN täynnä! Juoksin kaupan läpi ja tuli muutama ostos tehtyä. Kassalla saikin jonottaa pienen hetken.
Sitten vielä agrissa ja lidlissä käynti. Agrista ostin kissoille ja koiralle vähän ruokaa sekä porkkanasäkin tietty.

Kun pääsin kotiin vaihdoinkin sitten vaatteet ja vein Sadulle lahjakassin sekä Minnan perheelle paketin ja siitä sitten tallille tekemään ilta yksin. Aivan hirveä myrsky! Mukavaa tuoda 14 hevosta sisälle kun muutamat ovat hiukan lennokkaampia tapauksia ja tallin "koomaponitkin" vähän ryysäsivät kun talutin sisälle joka on niin harvinaista. Laitoin aamuheinät valmiiksi tarhoihin, ruokin kaikki karvakorvat, vein loimet kuivumaan jonka jälkeen laitoin tallin kiinni. Ainut hyvä puoli tässä myräkässä on se, että tulee lunta! Jos se lumi vaikka pysyisi joulun yli maassa?

Eilen kerkesin ratsastamaan Ramin kentällä. Menin jonkun vajaan tunnin ilman satulaa pelkkää käyntiä ja työstimme vähän käynnissä asioita. Rami oli mukava, kuunteli hyvin ja pystyin myös keskittymään omaan ratsastukseeni varsinkin käsien rentouteen. Jännitän kädet helposti ja Ramikin jännittyy heti ja nyt kun pystyin miettimään mitä teen Ramikin kulki aivan loistavasti! Jäi taas aivan loistava fiilis ja vaikka Ramilla oli korvat auki ja kentän viereisessä metsässä kaadettiin joulukuusi ei herra sanonut yhtään mitäänn siihen.

Kurkkasin juuri yhteen kassiin jonka sain perjantaina ja löysin aivan ihanan kortin! Oli aivan pakko ottaa kuva ja laittaa tänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti