perjantai 23. joulukuuta 2011

"jotain speciaalia" - erikoispostaus

Koska nää postaukset ei ole olleet mitenkään erikoisia näin joulun alla niin päätin tehdä tämmöisen postauksen missä listaan asioita itsestäni. Sekaan mahtuu outoja tapojani, historiaa sekä paljon muuta. Yritän höystää tekstin kuvilla jotka liittyvät edes vähän asiaan. Jos oli enemmän kuin puuduttavaa luettavaa palautetta saa antaa ihan reilusti!

# En ole koskaan muuttanut. Ollaan aina asuttu yrityksemme yläkerrassa ja tämäkin on vanha liiketila loppujen lopuksi.

# Meillä on kaksi taloa; keskustassa sekä maalla. "Maatilan" vanhempani ostivat kaks vuotta sitten koska olimme etsineet pitkään taloa missä olisi maata niin että saataisiin Rami kotiin. Tämä paikka tuntui heti kotoisalta ja kyseessä on sukupaikka loppujen lopuksi! Hauskinta tässä on se, että naapuritila joka näkyy meidän pellolta on ollut joskus äitini suvun "hallinnassa" varmaan 200-300 vuotta sitten.

# Saan outoja siivouskohtauksia keskellä yötä.

# Saan myös outoja villityksiä kuntoilun suhteen. Välillä lenkkeilen päivittäin yli tunnin lenkkejä ja lisänä saatan käydä salilla ja ratsastaa pari hevosta. Sitten tuleekin laiskottelukausi.

# Minua on koulukiusattu 1-9 luokkien ajan. Lisäksi jouduin tallilla kiusaamisen kohteeksi useampaan kertaan. Eikä siinä vielä kaikki muutamat tytöt levittelivät juoruja ja valheita pitkin tallia ja on syytetty asioista mitä en ole koskaan edes tehnyt. Mutta nyt kun ajattelee asiaa pitäisi jopa olla kiitollinen. Vaikka elämä potkii päähän niin aina löytyy jotain hyvää. Ja olen oppinut elämään enkä lannistu pienistä tai isoistakaan asioista ja nykyään osaan heittää samalla mitalla takaisin tai sitten en edes välitä.

# Olen yleensä pitkäpinnainen, mutta välillä kiivastun nopeasti. Olen onneksi lyhytvihainen (etten ole perinyt mummuni pitkävihaisuutta - >2 viikkoa) Pisin aika mitä olen ollut vihainen on tunti, mutta yleensä puoli tuntia riittää.

# Kun kuppini menee nurin jonkun ihmisen kohdalla niin sitten se on nurin koko loppuelämän ajan. Varsinkin selkään puukottajien kohdalla ei auta enään anteeksi pyytämiset. Kun vedän välit poikki jonkun kohdalla niin ne myös ovat poikki.

# Rakastan ruotsalaisia elokuvia ja sarjoja. Suosikkejani ovat ehdottomasti Beck, Wallander, Ruotsin paras sekä muutama muu. Ruotsin kieltä on kiva kuunnella ja se rauhoittaa.

# Kynttilöiden polttaminen! Varsinkin syksyisin ja talvisin poltan lähes päivittäin kynttilöitä. Rakastan kynttilöiden luomaa tunnelmaa.


# Käyn kesäisin lavatansseissa vaikka en koskaan tanssi (en osaa :D). Tansseissa on oma tunnelmansa ja mikäs sen mukavampaa lämpimänä kesäiltana kuunnella hyvää musiikkia ja tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin.

# Tykkään halata ihmisiä. Halaan usein kavereitani vaikka olisimme nähneet viimeksi pari päivää sitten. Kaverini ovat onneksi tottuneet tähän tapaan ja muutamat tulevat jo valmiiksi halaamaan kun näkevät minut.

# Valvominen on kivaa vaikka se kostautuu jossakin vaiheessa. En osaa edes mennä aikaisin nukkumaan vaan yleensä kello on yksi kun laitan pään tyynyyn. Paha tapa ja siitä pitäisi päästä eroon!

# Olen käynyt Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Latviassa, Liettuassa, Virossa sekä Ranskassa. Haluaisin päästä joskus Saksaan, Japaniin ja uudestaan Ranskaan.


Syksy 2010
# Tykkään autoista ja tarkoitus olisi jossakin vaiheessa ostaa veljeni kupla ja kunnostaa se uudestaan.
# Olen kulkenut pienestä asti endurokisoissa koska isäni ajaa kilpaa aina välillä. Olen myös kerran ajanut hänen pyörällään joka oli aika epätoivoista. Puolen tunnin aikana sammutin pyörän varmaan 50 kertaa ja etenin metrin tai kaksi kerrallaan. Lopulta kaaduin hankeen ja jäin sinne nauramaan ja lopulta rämmin hangessa kun en saanut jalkaa pyörän alta pois. Ja isä kehtasi nauraa pellon laidassa kun yritin nostaa pyörää pystyyn jonka sain lopulta tappelun jälkeen.


# Ala-asteella kun kaikki muut tytöt valitsivat käsityöt valitsin puutyöt koska tykkäsin puutöistä enemmän. En osaa edes neuloa mitään! :D Kerran kokeillu ja siihen se sitten jäi.

# Koulussa en viihtynyt yhtään teoriatunneilla vaan tein mieluummin käytännön töitä. Sain mm. metsätöistä numeroksi 3:sen (arvostelu 1-3) sekä harjoittelupaikastani sain lähestulkoon pelkkää kiitettävää koneiden käsittelystyä, työnjäljestä, oppimisestani ym.

# Viihdyn konetöissä varsinkin traktorin hytissä tunnen oloni varsin kotoisaksi.

# Kun teen mieluista työtä en katso kelloa vaan painan duunia niin kauan kun mahdollista. Pisin työpäiväni on ollut 16 tuntia kun ajoin viljaa. Seuraavana päivänä tuli vaivaiset 14 tuntia.

Viljan ajossa 2010
# Ensimmäinen hevonen minkä selässä olen istunut puoli vuotiaana oli lämminverinen ravuri ruuna Ramin entisillä omistajilla.

# Muistan hyvin asioita jotka liittyvät Suomen historiaan. Esimerkiksi tarinan Olavin linnassa seinästä kasvavasta puusta ja kun olen kuullut sen en ole edes ollut koulussa. Muistan tarinan todella tarkasti vaikka sen pitäisi olla mahdotonta.

# Olen kiinnostunut Suomessa paikoista missä on käyty sotaa. Kesälomilla olemme yrittäneet kiertää mahdollisimman monia paikkoja ja kesällä 2010 kävimme mm. Raatteen tiellä ja kävimme kävelemässä juoksuhaudoissa koska vaadin niin.

2009 jossakin päin Suomea

# En ole käynyt rippikoulua koska en halunnut. Yhdeksännellä luokalla uskonnon opettajamme ei ymmärtänyt tätä ja totesi "no mut kannattaa ku juhlissa saa sitte rahaa". Ei en tee rahasta mitään sellaista mitä en halua.

# Haluaisin käydä armeijan ja tarkoituksenani oli käydäkin kunnes aloin ajattelemaan asiaa eläinten kannalta sekä mietin myös omaa terveyttäni.  Molemmat ranteeni ovat "rikki" menneet yllättäen ratsastusksessa sekä polveni oireilee aina välillä. Juuri eilen toinen ranteeni oli taas kosketusarka eikä se kestänyt yhtään nojaamista, nostelua tai muutakaan.

# Nostan hattua niille jotka jaksoivat lukea edes puolet näistä jutuista.

ps. uhkailin tuossa kirjoittavani postauksen Ramista millainen herra on oikeasti ratsastaa mutta en ole saanut sitä vielä valmiiksi. Tulee joulun jälkeen!

4 kommenttia:

  1. Minä luin kaiken! :D Mä oon muuten myös saanut metsäkoneopista amiksessa 5 (arvostelulla 1-5) :D Ollaan me hei aika koviksia ;D

    VastaaPoista
  2. Kaktu oho :D ihme ja kumma et ees joku jaksoi lukea. Ollaan me aika kovia ;)

    VastaaPoista
  3. Mäkin jaksoin lukea kaiken :D Oli mielenkiintoinen teksti :D Ja olisi kiva saada joskus tietää postauksessa millainen Rami oikeasti on :)

    Terveisiä Ramille ♥

    VastaaPoista
  4. Hanna ohoh toinen joka jaksoi lukea :D Voisin alkaa raapustelemaan näitä erikoisempia postauksia kun tuossa Ramin kehitys 2008-2011/2012 sanoin, kuvin ja videon kera menee jonkun aikaa kun uutta matskua en ole saanut piiitkään aikaan :/

    VastaaPoista