keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Kolme yötä jouluun

Olempa ahkera kun jaksan raapustaa kaksi postausta tänään :D Kävin tosiaan tallilla ratsastamassa Ramin ja tänään meni 90 % paremmin kuin eilen! Itelle jäi tosi hyvä fiilis ja Rami oli tänään myös tosi tyytyväinen kun pärisi jatkuvasti. Laitoin kameran kuvaamaan itsekseen videota mutta lahopäänä unohdin sitten macro kuvauksen siihen päälle krhm. Onneksi joulun jälkeen saa kunnollista videota kun äitee tulloo kuvaamaan!

Kenttä ei tänään suosinut yhtään meitä joten menin pääosin käyntiä ja vähän ravailin ja käytössä oli gramaanit jotka jätin aivan löysälle ja pujotin ne alempaa mitä yleensä. Tarhasta hakiessa jouduin Ramin jyräämäksi kun tarhakaveri päätti käydä persaukseen kiinni ja Ramihan sinkosi vauhdilla portisa ulos.

Tein tänään normaalia lyhyemmän alkukäynnin vaikka yleensä pyrin reilun 10 minuuttia kävelemään aivan pitkin ohjin. Aluksi työstin hiukan käynnissä kun keräilin ohjia ja Rami oli heti kuulolla. Siirtymiset olivat ihan hyviä ja menin vaan lyhyitä pätkiä ravia kentän kovuuden takia, mutta olin super tyytyväinen kaikkiin pätkiin! Tahdissa oli jonkin verran rikkoja mutta tänäänhän oli tarkoitus saada hevonen edes kuuntelemaan. Oikealle tein vähän enemmän töitä kun se on vaikeampi suunta muutenkin. Aina hyvän pätkän jälkeen annoin hetkeksi pitkät ohjat ja käveltiin pieni hetki ja sitten taas hommia. Nyt Ramistakin huomaa kun on alettu välillä vaatimaan niin esimerkiksi muoto on erilainen. Välillä kulkee todella korkeassa muodossa ja välillä sitten matalemmassa. Muutenkin kun on ajettu vähintään kerran viikossa +3 km lenkki niin saadaan selkään sekä taakse aivan toisenlaista lihasta joka auttaa ratsastuksessa.
Lopussa tein vielä muutamia väistöjä jotka menivät ihan kohtuullisesti. Vasempaan pitäisi alkaa oikeasti treenaamaan sitä väistöä kun ei meinaa millään väistää. Uusimmassa hippoksessa oli kyllä hyvä juttu väistöistä ja pitäisi alkaa vähän tarkemmin lueskella sitä.  Ratsastuksen mitaksi tuli vajaa 20 minuuttia ja se riittää varsin hyvin. Eilisen jälkeen lopetan mielelläni hyvään menoon enkä lähde vaatimaan enempää (:

Ja video josta ei saa mitään selvää :D Kyllä siellä jossakin joku musta piste näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti