keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Eläinongelmia


Jotenkin tuntuu että on jopa tarve avautua pienestä asiasta nimittäin talon vanhimmista eläimistämme jyrsijöistä. Meillä on ollut tasan kymmenen vuotta kaksi chinchilla veljestä. Pojat tulivat aivan pieninä meille ja nyt kymmen vuotiaina voivat todella hyvin ja chinchillahan voi elää jopa 20 vuotiaaksi.

Tänään heräsin kahdeksan aikaan hirveään rytinään häkissä. Isompi veljeksistä eli Taku jaakasi tätä pienempää poikaa Tikua ja kävin sitten komentamassa oikein kunnolla että nyt jätät sen rauhaan. Kun menin takaisin nukkumaan häkistä kuului uikutusta.Tiku on taas laihtunut joka johtuu ihan suoraan stressistä. Lisäksi näyttää kapiselta rotalta, karvat lähtevät ja iho menee rupiseksi. Käytimme 2-3 kk sitten eläinlääkärissä josta sai antibioottia tassujen tulehdukseen ja hoito-ohjeet iholle jossa oli pieni bakteeri. Tämän jälkeen parani; karva kasvoi takaisin ja turkista tuli todella hieno ja sai vähän painoakin lisää. Lisäksi rupia hoidimme ihoon jätettävällä yrittpohjaisella pesuaineella joka toimii myös loistavasti kesäihottumahevosilla.

Tänään sitten aamulla oli pakko erottaa pojat toisistaan. Tiku on sen jälkeen nukkunut isossa kuljetushäkissä, syönyt hyvin ja ollut todella rauhallinen. Nukkuu aina hetken, syö vähän heinää ja salaattia ja menee takaisin nukkumaan. Varmaan pari viikkoa pidetään erillään niin että Tiku vahvistuu ja päästetään takaisin yhteen. Kuitenkin kummatkin ovat jo vanhoja ja katsotaan kauanko ovat vielä keskuudessamme.

Nyt voisi lähteä tallille, aurinko vähän pilkottaa ja muutama hiutalekin on tullut maahan!

Taku

Tiku

2 kommenttia:

  1. Mulla oli gerbiilit Tiku ja Taku =)
    Ja mun pikkuveljellä oli sit Tupu, Hupu ja Lupu ;D

    Tosi suloisia nuo, toivottavasti sopeutuvat vielä elämään keskenään hyvin! Meidän äitikin joskus haaveili chinchillaa meille, mutta ne oli tosi kalliita sillon. Ja olis vaatinut aika paljon tilaa!

    VastaaPoista
  2. Outi eikä :D jotenki suosittuja nimiä nuo :)
    Toivotaan kovasti että sopeutuvat. Voi olla että Taku jaakaa Tikua senkin takia kun on heikommassa kunnossa kun ei ole saanut kunnolla levättyä ja syötyä. Meilläkin pitkään haaveiltiin nuosta ja lopulta sitten ostettiin joululahjaksi koko perheelle :D

    VastaaPoista