tiistai 20. joulukuuta 2011

Mikä on kun ei taidot riitä?

Sellanen fiilis tuli tänään ratsastaessa. Jaksoin kivuta tänään selkään ja päätin laittaa joustochamponin Ramille ihan varmuuden vuoksi. Tähän en saa edes liitettyä mitään kuvaa mikä kertoisi tämän päivän menosta.

Ratsastus ei todellakaan mennyt hyvin! Ramilla oli tänään sellainen päivä ettei edes halunnut olla avuilla vaan karkasi jatkuvasti. Edes käynnissä ei meinannut rentoutua vaan nosti pään ylös jatkuvasti ja ravissa meni ehkä askeleen pää alhaalla jonka jälkeen tikitistä pää taivaassa. Yritin saada hevosen avuille tekemällä paljon siirtymisiä tuloksetta. Tämän jälkeen kokeilin vahvempia apuja, tuloksetta. Siinä vaiheessa mietin mitä teen väärin selässä? Kun puolen tunnin kohdalla hevonen ei ole avuilla kuin maksimissaan puoli minuuttia jos sitäkään. Ramin saa nopeasti avuille varsinkin siirtymien avulla joita tehtiin paljon kesällä valmennuksissa eli aina kun se pää edes katosi ylös ja hevonen karkasi heti käyntiin, käynnissä avuille ja sitten raviin ja toistettiin niin kauan kunnes hevonen toimi.
Otin lopuksi kentällä pari laukkanostoa kokeiluksi miten ne menee. Ravissa kaahaamalla nosti vasempaan ja sama oikeaan. Loppukäynnit menin baanalle ja pakotin samalla Ramin menemään lätäköistä ja lopulta ruuna kahlasi hiukan isommastakin lätäköstä vastustelematta. Yhdellä suoralla päätin antaa Ramin ravata ja laukkasimme pienen pätkän jonka jälkeen käyntiin siirtyminen oli vaikeaa. Rami jopa heitti yhden pukin nostossa jota ei ole harrastanut pitkään aikaan.

Tallissa sitten vaihdoin hokkeja tai yritin. Ostin perjantaina 100 kpl 8x8 tunahokkeja ja yllättäen ne olivatkin liian pieniä kun olisi pitänyt olla 10x8! Tyhmä kun olen enkä tarkistanut... No katsoo jos saan myytyä ne tallin omistajalle joka käyttää paljon kasin kokoisia hokkeja ja menen sitten ostamaan jostakin kymppi kokoisia. Lisäksi ostamani otsapanta oli PIENI! Siinä vaiheessa kirosin pitkään ääneen että ei oo mahollista ja kun kurkkasin pannan kokoa - Pony. Paljosta ei ollut kiinni ja myyjä sanoikin jotakin että on vähän normi fullia lyhyempi eli taitaa olla vähän reilumman kokoinen muutenkin. No laittelin Ramin pois ja ajoin sitten liikkeeseen josta ostin pannan ja sain vaihtaa sen toiseen joka ei ole niin paljoa omaan silmään kuin tuo kukkanen. Olihan siellä yksi aivan ihana joka maksoi 40 euroa. No tilaan sitten tuon otsapannan missä on ne kukkaset netistä ja katsoo jos myöhemmin ostan sen 40 euron pannan joka miellytti silmää todella paljon.

Oon nyt koko illan miettinyt Ramin käytöstä. Kädet on taas kipeät ratsastuksesta kun jouduin koko ajan pidättelemään. Varmasti itsessänikin oli tänään taas paljon vikaa sen voin myöntää. Sitten mieleeni tulikin se, että kaverini on viimeinen joka Ramilla meni jos se johtuisi siitä? Minna on pätevä ratsastaja, mutta tyyliltään erilainen kun minä ja Ramin pasmat saa helposti sekaisin jos selkään laittaa ratsastajan joka eroaa liikaa minun tyylistäni. Aikaisemminkin on käynyt näin jonka takia sain viikon työstää hevosta mukavaksi ja siinäkin oli kyse pelkästään talutuksesta kun ratsastaja jäi jatkuvasti vetämään suusta! Tällä hetkellä kaveripiirissäni on vain yksi henkilö jonka Rami hyväksyy loistavasti selkäänsä koska ratsastamme samalla tavalla ja Rami toimii samalla tavalla kuin hänen hevosensa. Nyt siis päätin sen että Ramin selkään en päästä vähään aikaan ketään muuta kun korkeintaan ratsastuksenopettajamme. Harmittaa aina niin paljon jos työ menee hukkaan ja nyt kun säät sallivat kentän suhteen pystyisi tekemään kunnolla töitä ja nyt sitten Rami pitää saada taas ratsastettua kuosiin.

Seuraavaksi taidankin kirjoittaa postauksen Ramin ratsastuksesta viimeisen päälle yksityiskohtaisesti.

1 kommentti:

  1. Älä ajattele pelkästään sitä pään asentoa. Ennemmin pää taivaissa, kuin alhaalla etupainoisena. Pitää saada myös takapää alle, ja siihen tarvitaan lihaksia.

    VastaaPoista