maanantai 28. marraskuuta 2011

Vieterihevonen

Eksyttiin tänään jokaviikkoiselle tunnillemme ja seuraava tunti onkin jo perjantaina jolloin meitä pitäisi olla vain kaksi tuntilaista. Sää ei ollut todellakaan mikään ihanin tai no verrattuna aamuun en valita! Aamulla oli raaka tuuli ja Ramillekin puin toppaloimen päälle kun on kuitenkin sen 8-10 tuntia pihalla. Aamusella tuli myös vähän lunta muutama hassu hiutale ja nyt kun kuuli ensimmäiset joululaulut radiossa niin alkaa sitä lunta vähitellen odottamaan!

2009 c. Äiti
 Auttelin tallissa muita tuntilaisia samalla kun laittelin Ramia. Satuloin yhden ponin joka taas hiukan uhitteli luimimalla ja kääntämällä persausta satuloijaa kohti. Sen verran oon kyseisen ponin kanssa oppinut ettei välitä vaikka uhkaisi monottaa kun ei se tarkoituksella osu ja jos osuu niin on vähän "hädissään" kun osuikin ihmiseen. Ramille laittelin pintelit jokaiseen jalkaan ja gramaanit tuli taas viriteltyä.

Rami tuntui alussa ihan kivalta vaikka vähän kompuroi kun kentän pinta alkoi jäätymään. Alussa tehtiin jokaiselle sivulle voltit ja jonkun ajan päästä pitkät sivut ravia ja A:han ja C:hen ympyrät. Rami tuntui ravissa mielettömän hyvältä, ravi oli harvinaista kyllä ilmavan tuntuista ja tuli taas fiilis että istun oikean kouluhevosen selässä. Tätä kivaa hetkeä ei jatkunut pitkään kun Rami otti kimmokkeen muista poneista sekä katsojista. Ruuna on muutenkin todella ääni- ja liikeherkkä ja reagoi ääniin ja outoihin liikkeisiin välillä turhankin vahvasti. Paikotellen Rami oli edelleen kiva vaikka tempo ja tahti oli mitä oli aina välillä.

Laukat otettiin keskiympyrällä jossa olikin loppujen lopuksi kaaos; 4 ponia ja Rami! Yksi näistä poneista on kaiken lisäksi riitaa haastava ja siinä sitten yritin parhaan mukaan väistellä poneja. Ensimmäinen laukka oli aika loistava! Rami oli rento, pyöreä ja laukka oli kolmitahtista ja tätä iloa kesti puolikkaan keskiympyrän verran jonka jälkeen rauhoittelua ja uusia nostoja. Joitakin nostoja meni miten meni ja osa oli taas ihan hyviä, ei huonoja mutta ei loistaviakaan. Vaihdettiin suunta vasemmalle ja no tästä suunnasta ei puhuta sen kummemmin! Ramilla on vasen laukka oikeasti hankala ja tänäänkin mentiin sellaista kaahausta ja yksi pukkiloikkakin tuli jonka jälkeen kuumensi itsensä. Loppuravit tehtiin keskiympyrällä kun muut menivät uralla ja yritettiin löytää se puhdas ravi eikä mitään töltti/peitsi sekoitusta. Nostin sitten jalustimet kaulalle saadakseni oman istunnan tiiviiksi ja jalat rentoutettua tuloksetta.

Pesun jälkeen laittelin linimentit jalkoihin ja selkään, villaloimi päälle ja ruokien laittelu. Tänään aloitin uuden biotiinin syötön joka tuoksuu aivan karkille! Mieleen tuli joku vahva salmiakki tai vastaava ja ei hevonenkaan nirsoillut ruuan kanssa yhtään, harvinaista! Tänään piti myös hakea western säkki mutta säkit olivatkin loppu :/ Pitää Lahdesta kyttäillä torstaina jos vaikka löytäisin.

serkku selässä 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti