sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Unelmaduunissa

Tiedättekö sen tunteen kun näet kuinka onnellisen oloinen hevonen on johonkin asiaan?
Tänään tuli se tunne kun näin Ramin pitkästä aikaa kärryjen edessä.

Ei mulla ei ollut tänään tarkoitusta edes liikuttaa Ramia kun vettä tuli oikein kaatamalla. Kuitenkin tallikaveri soitti ja kertoi menevänsä ajamaan oman hevosensa ja kysyi lähdenkö mukaan mutta en viittinyt lähteä kun menisin vasta iltatallia tekemään. Tallille lähdin puol kolmen aikaan ja kaveri sitten laittoi viestin et aisat on tosi kapeet hänen hevosensa ei mahtunut vaan aisat jäi painamaan lapoja. Mietin et ei hitto eihän Ramikaan mahu kun on kuitenkin isompi kun hänen hevosensa, mutta päätin kokeilla miten käy.

Rami hörisi jo kaukaa ja tuli portille heti vastaan ja pikaisen harjauksen ja suojien laiton jälkeen alkoi valjastus. Rami oli vähän epäluulosen oloinen kun laittelin vermeitä ja suutakaan ei avannut sitten millään. Pihalle taluttaessa valpastui ja katseli kärryjä kiinnostuneena. Yksi tallityttö piti Ramia joka on itsekin ravipuolen ihmisiä ja Rami seisoi kuin tatti paikallaan ja antoi laitella rauhassa kärryt paikalleen. Lopulta pääsin kyytiin ja olin siinä vaiheessa jo läpimärkä! Kaverini talutti meidät tielle jonka jälkeen päästi irti ja lähti pakkaamaan tavaroitaan. Rami käveli korvat hörössä muita vilkuillen oikein ylpeänä "näättekö mulla onkin kärryt perässä!"

Käytiin lyhyt 3 km lenkki ja tutustuttiin kärryihin. Rami oli aivan unelma ajaa: meni sitö vauhtia mitä halusin ja vaikka ajoin aivan löysin ohjin ei tehnyt mitään, hölkkäsi mukavassa muodossa haluamani pätkät ja no käyntiä ei olisi malttanut mennä vaan peitsasi, mutta vaadin sen käynnin ja kun Rami käveli niin kehuin. Rami on aina saanut peitsata kärryjen edessä ettei ole tarvinut pahemmin kävellä ja nyt yritän saada sen tavan pois. Ruuna ei pahemmin välittänyt vaikka autoja tuli edestä ja takaa vähän vauhdikkaamminkin vaan höristeli korviaan. Pää nyökkyi käynnin tahdissa korvat sojottivat eteenpäin, mutta oli rento ja pärisi vähän väliä tyytyväisenä. Tallissa huuhdoin vaikka ei edes hionnut kuin vähäsen ja juotin melassia jota joikin tyytyväisenä jonka jälkeen pääsi karsinaan syömään heiniään.

Joutsa paikallisravit 2009


2 kommenttia:

  1. Minulle kävi samallalailla eilen kun sulla Ramin kanssa.
    Laitoin piitkästä aikaa tammani kärryjen eteen ja se reaktio mikä otuksesta lähti sai itseni tajuamaan taas mihin se hevonen on oikeasti luotu; Kärryjen eteen nauttimaan juoksemisesta ja vauhdista.

    VastaaPoista
  2. Hilla tosi kiva juttu (: Kyllä sen hevosesta huomaa heti mihin on luotu ja mistä oikeesti nauttii.

    VastaaPoista